PC

Az Electronic Arts egy különleges akciót hirdetett, melynek keretében, ha a játékosok összesen egymillió alkalommal tekintik meg az alábbi videót, egy ingyenes DLC-t kapnak a Need for Speed: Hot Pursuithoz. A csomagban egy Bentley Continental Supersports Convertible, egy Lamborghini Murcielago LP 650-4 Roadster, és egy Dodge Viper SRT10 Convertible Final Edition található.



A Janco Partners elemzője, Mike Hickey szerint a GTA V valamikor 2012-ben fog megjelenni, és nem kevesebb mint 16 millió példányban fog elkelni. A BioShock Infinite pedig ugyanekkor kerül a boltokba, de csak 4 millióan fogják megvenni.

Az Epic egy pofás kis videóban mutatja be, mit is tud az Unreal Engine 3 legfrissebb változata.



A DC Universe Online legújabb játékképein többek között Batmant és a Jokert láthatjuk a csata hevében.

DC Universe Online JátékképekDC Universe Online JátékképekDC Universe Online Játékképek

A Minecraft hamarosan egy hardcore móddal fog kiegészülni, melynek lényege, hogy ha a játékos elhalálozik, az általa kreált világ elpusztul, majd visszaáll az eredeti állapotába. Kemény büntetés, az egyszer biztos!

PC-re és PlayStation 3-ra is megjelent az a patch, ami feloldja az online kooperatív játékmódot a Lara Croft and the Guardian of Lightban.

Az Activision is be fog jelenteni valamit a VGA-n. Persze nem tudunk még semmit, csak az alábbi képet tette közzé a cég. Egyesek szerint a Prototype folytatásáról van szó.

Ez történt... (2010 - 47. hét)

Megérkezett az EVE Online legújabb kiegészítőlemezét, az Incursiont promotáló kedvcsináló videó, benne az űr-MMOG legújabb ellenségeivel, a zombikkal.



Az Activisiontól Eric Hirshberg ismét elmondta, hogy a kiadó tervei között nem szerepel az, hogy fizetőssé tegyék a Call of Duty-széria multiplayer módját. Meg lehet nyugodni.

A Test Drive Unlimited 2 PC-re, Xbox 360-ra és PlayStation 3-ra is egyaránt február 11-én fog megjelenni.

A Dead Space 2 legújabb videójában szemtanúi lehetünk annak, hogy milyen változásokon esett át a sorozat főszereplője, Isaac Clarke.



Konzol

Axl Rose 20 millió dollárra perelte be az Activisiont, mivel a cég jogtalanul használta fel Slash képmását. A probléma az, hogy Axl minden áron kerülni kívánja együttese és egykori gitárosának egyszerre való szerepeltetését, ám a Welcome to the Jungle című szám során Slasht lehet látni a színpadon. Továbbá Axl csak azzal a feltétellel egyezett bele, hogy a Guitar Hero III-ban szerepeljenek a Guns N' Roses slágerei, ha Slash és a Velvet Revolver kimarad a felhozatalból. A feltételekbe az Activision beleegyezett, ám később megszegték ezeket.

Az MIT Media Lab Fluid Interfaces csapatának sikerült úgy átalakítani a Kinect operációs rendszerét, hogy az felismerje a javascriptben írt alkalmazásokat, így lehetővé téve, hogy a kamerával irányítsunk egy böngészőt. Egyszerű kézmozdulatokkal linkekre „kattinthatunk” vagy görgethetjük és nagyíthatjuk az oldalt.



PlayStation tulajok egy csoportja petíciót kezdett annak érdekében, hogy visszakapják a pénzüket, amit a Call of Duty Black Opsra költöttek. A meglátásuk szerint egy silány, ocsmány játékot kaptak, ami tele van hibákkal, s ennél fogva játszhatatlan. A petíciót eddig 5045-en írták alá.

Ha a Call of Duty Black Ops Xbox 360-as verziójában egy szvasztikát használsz a megjelenítőképed gyanánt, nagy valószínűséggel banolni fognak. Azt hiszem, nem kell különösebb magyarázat, miért.

Íme hárompercnyi játékmenet a holnap megjelenő Noble Map Packből:



A Castlevania: Lords of Shadow eddig egymillió példányban kelt el az Egyesült Államok és Európa területén.

November 22-én volt öt éves az Xbox 360.

November 24-én volt tíz éve, hogy az első PlayStation 2 megjelent Európában.

A Conduit 2 ugyan még messze van, de hogy ne feledkezzük meg a játékról, a fejlesztők egy újabb trailert adtak ki.



Így néz ki a Gran Turismo 5 Signature Edition:



Pletkya

A Eurogamer Denmark úgy tudja, hogy már készül a The Elder Scrolls V, mely egyenes folytatása lesz az Oblivionnak.

Egyéb

Így kell Mariót rajzolni:



A legközelebbi Child's Play aukción többek között az alábbi Portal Gun replikát fogják elárverezni.



A videojáték ABC:

Ez történt... (2010 - 47. hét)

Nagyon úgy tűnik, hogy december 9-én került bemutatásra a régóta pletykált PlayStation telefon, a francia Nowereelse.fr blog ugyanis ezt a meghívót kapta a Sonytól:



Na, így kell játszani! Pekingben egy játékosnak lehetősége volt kipróbálni a város 250 méter széles LED kijelzőjét. Azt nem tudni, pontosan mivel játszott (egy MMOG volt), de az biztos, hogy egy életre szóló élmény volt.



Aki elsőként kitalálja, melyik filmből van ez a jelenet, az kap egy elméleti pacsit a teljes PC Guru szerkesztőségtől.





A héten az alábbi játékok fognak megjelenni:

  • Harvest Moon: Animal Parade (december 3.) - Wii, NDS
  • BlazBlue: Continuum Shift (december 3.) - Xbox 360, PS3
  • Ben 10: Ultimate Alien - Cosmic Destruction (december 3.) - Wii
  • Donkey Kong Country Returns (december 3.) - Wii
  • Sly Collection (december 3.) - PS3
  • Sports Collection (december 3.) - NDS
  • Super Mario All-Stars: 25th Anniversary Edition (december 3.) - Wii