PC

Befutott a DiRT 3 első játékmenet-videója, mely ugyan a játék pre-alfa verzióját mutatja be, ám a látvány így is szemet gyönyörködtető.



A DiRT 3-ben mellesleg az eddigieknél több jármű és pálya kapott helyet, a veterán rajongók örömére pedig főleg raliszakaszokon tesztelhetjük a tudásunkat esőben, az éjszaka sötétjében és -- a DiRT-szériában először -- hóban, akár a gép, akár hét másik idegen ellen az interneten keresztül, vagy osztott képernyőn egy haverunkkal szemben. Ez azonban még nem minden! A játékban ugyanis helyet kap egy driftes móka, a Gymkhana rendezvények, ahol eszement manőverekkel bizonyíthatjuk a rátermettségünket.

Íme az első képek és videó az Operation Flashpoint: Red Riverből:



Ez történt... (2010 - 46. hét)Ez történt... (2010 - 46. hét)

A Borderlands „Év játéka” kiadása december 3-én Macintoshra is meg fog jelenni, 40 eurós árcédulával.

Decemberben egy ingyenes DLC fog megjelenni a R.U.S.E.-hoz konzolra és PC-re egyaránt. A csomagban három új pálya (Twilight of the Gods, Vesuvio, Guns and Tulips) és két új játékmód kapott helyet. A Nuclear War névre keresztelt módban minden fegyver és elképzelhető trükk a rendelkezésünkre áll már a meccs elejétől, a Total War módban pedig fokozatosan oldjuk fel a fegyvereinket az 1939-es technológiával kezdve egészen 1945-ig haladva az időben.

A MafiaWarsnak, a FarmVille-nek és a FrontierVille-nek köszönhetően már így is túl sok időt töltünk Facebookon, ám a helyzet hamarosan súlyosbodhat, a Zynga ugyanis bejelentette a CityVille nevű új flashjátékát, melyben egy város menedzselése a feladatunk a korábbi játékaikban megtanult mechanizmusok segítségével.

Ez történt... (2010 - 46. hét)

A 2010-es Video Game Awards jelöltjei.

A Blizzard negyven százalékkal, mintegy 9300 négyzetméterrel bővíti ki a kaliforniai főhadiszállásának befogadóképességét. Csak nem sebességbe kapcsolták az új MMOG fejlesztését?

A gépeinket profi módon megizzasztó 3DMark legújabb, 11-es sorszámot viselő darabja november 30-án fog megjelenni. A program egy 20 dolláros Advanced és egy korlátozott lehetőségekkel, fixen 1280x720-as felbontásra állított ingyenes verzióban lesz elérhető.



Jövő ősszel egy új kiegészítőlemezt kap a Lord of the Rings Online. A Rise of Isengard névre keresztelt expanzió Isengard megannyi veszéllyel és nagyszerű kalandokkal kecsegtető helyszínét hozza magával, de természetesen új fegyverek, képességek, és ellenfelek is várják a kalandorokat, arról nem is beszélve, hogy a szintlimit 70-re lesz emelve.



Elszánt rajongók elkészítették a klasszikus Thief 2 multiplayer változatát, melynek bétaváltozata már letölthető, ám komoly programozói tudásra van szükség ahhoz, hogy ringbe szállhassunk, s ha még sikerül is elindítani egy szervert vagy belépni egy meglévőre, a játék hajlamos összeomlani. Egy próbát azonban mindenképpen megér.

A Star Wars: The Force Unleashed 2 első letölthető tartalmában a Jedi visszatér fináléját élhetjük át Starkiller szemszögéből, ráadásul egy alternatív irányba terelhetjük a közkedvelt trilógia záróakkordját. Azt sajnos azonban még nem tudjuk, hogy endori kiruccanásunk mikor érkezik és mennyibe fog kerülni.

A Homefront március 11-én fog megjelenni.

A Dead Space 2 18-as korhatár-besorolást kapott a BBFC-től. Egyéb híreink: a fű zöld, az ég pedig kék színű.

Az Ignition cáfolta azt a korábbi pletykát, miszerint leállították az öt éve készülő WarDevil fejlesztését. A játék tovább él, ám egybeolvadt a Project Kane nevű programmal, mely valamikor a jövő év végén fog megjelenni.

Deus Ex Human Revolution játékmenet-videó:



Konzol

December 22-én fog megjelenni az LBP2 demója, melyben belekóstolhatunk az új játékmechanizmusokba. Továbbá szintén decemberben meghosszabbításra kerül a játék bétatesztelése, és még több PSN Plus előfizetőnek engednek bebocsátást. És ha még nem volna elég a LittleBigPlanetből, örömmel jelentjük, hogy december 15-én egy különálló, tíz kőkorszaki pályával ellátott játék fog megjelenni. A címe Sackboy's Prehistoric Moves, és 5 fontba fog kerülni.

A Sony december 12-én egy titkos, PlayStation 3-exkluzív játékot fog bejelenteni. Sokak szerint az Uncharted 3-ról van szó.

A rövidebb töltőképernyők érdekében érdemes a Gran Turismo 5-öt feltelepíteni a konzolunkra, ám 10 GB-nyi szabad területre lesz szükségünk és nagyjából 50 percre, illetve érdemes azt is tudni, hogy a 6,4 GB-os telepítés után a játék futás közben folytatja állományainak kicsomagolását. Az időigényes procedúra természetesen nem kötelező.

Az eddigi legjobb Gran Turismo 5 reklám. Bvahahahaha.



Egy kis programozás után a Kinect virtuális bábozásra is alkalmas, ráadásul a Microsoft perifériájával jóval könnyebb lekövetni a felhasználó mozgását, mint bármelyik eddig elterjedt technológiával.



Új képek jelentek meg az L.A. Noire-ból:

Ez történt... (2010 - 46. hét)Ez történt... (2010 - 46. hét)Ez történt... (2010 - 46. hét)

A klasszikus Dragon's Lair felújított grafikával és ranglétrával kiegészítve PlayStation 3-ra is meg fog jelenni valamikor a jövőben.

December 15-én a Microsoft bezárja a Halo Wars hivatalos oldalát, törli, illetve a továbbiakban nem üzemelteti a ranglétrákat, valamint a fórumokat átköltözteti a Halo Waypont közösség szervereire. A játékosok természetesen nem örülnek a hírnek, és az sem csillapítja haragjukat, hogy a játék hamarosan megkapja az ötödik frissítését, részben azért, mert a tapasz nem orvosolja a leginkább égető problémákat.

December 21-én fog megjelenni a Fallout New Vegas első, Xbox 360-exkluzív letölthető tartalma. A 10 dolláros Dead Money című csomagban a Sierra Madre Casino legendás kincsének visszaszerzése a célunk, amihez új ellenségeken és helyszíneken keresztül vezet az utunk.

A Bad Company 2 Vietnam achievementjei.

A Kinectből tíz nap alatt egymillió példány fogyott, ami jó startnak mondható. A Microsoft abban reménykedik, hogy az év vége előtt még további 4 millió perifériát tudnak elpasszolni.

A Tony Hawk: Shredből a megjelenésének első hetében nevetségesen kevés, csupán 3000 példány kelt el.

Új videó jelent meg a Bulletstormból.



Pletyka

Az Activision a Bizarre Creations bezárását tervezi, miközben a Microsoft a Project Gotham Racing-széria feltámasztásán gondolkodik, nem csoda tehát, hogy a Develop magazin arról kapott fülest, hogy az MS fel akarja vásárolni a fejlesztőket.

Egyéb

Ben Caulkins elkészítette Master Chief életnagyságú sisakját, ami önmagában még nem nagy szó, de ha hozzátesszük, hogy legóból, máris érdekesebb a dolog, ráadásul a sisak viselhető is.

Ez történt... (2010 - 46. hét)

Ezt észrevettétek már?

Ez történt... (2010 - 46. hét)

Egy kiváló Kratos illusztráció, különösebb indok nélkül.

Ez történt... (2010 - 46. hét)



A héten az alábbi játékok fognak megjelenni:

  • Gran Turismo 5 (november 24.) - PS3
  • Sly Collection (november 24.) - PS3
  • Michael Jackson (november 25.) - PSP
  • Sports Island Freedom (november 25.) - Xbox 360
  • Spectral Force: Genesis (november 26.) - NDS
  • Majin and The Forsaken Kingdom (november 26.) - Xbox 360, PS3
  • Epic Mickey (november 26.) - Wii
  • Splatterhouse (november 26.) - Xbox 360, PS3
  • Harvest Moon: Sunshine Islands (november 26.) - NDS
  • House (november 26.) - NDS
  • Def Jam: Rapstar (november 26.) - Xbox 360, PS3, Wii
  • Raving Rabbids: Travel in Time (november 26.) - Wii
  • Michael Jackson (november 26.) - Wii, NDS
  • Megamind: The Blue Defender (november 26.) - NDS, PSP
  • Megamind: Mega Team Unite (november 26.) - PS3, Wii
  • Game Party: In Motion (november 26.) - Xbox 360
  • MX vs ATV Reflex (november 26.) - PC
  • Football Manager Handheld 2011 (november 26.) - PSP
  • Pac-Man Party (november 26.) - Wii
  • Worms Battle Island (november 26.) - Wii
  • Touchmaster 4: Connect (november 26.) - NDS
  • 3 in 1: Solitaire, Mahjong & Tangram (november 26.) - NDS
  • Hot Wheels: Track Attack (november 26.) - Wii, NDS
  • Get Fit with Mel B (november 26.) - Xbox 360, PS3, Wii
  • Zumba Fitness (november 26.) - Xbox 360, PS3, Wii
  • NBA Jam (november 26.) - Xbox 360, PS3