PC

Az Electronic Arts jövő tavasszal két független játékot fog megjelentetni Xbox Live Arcade-ra, PSN-re és PC-re. A Vanguard Entertainment Group által készített Gatling Gears egy felülnézetes arcade lövölde, melyben egy kapzsi cég megdöntése a célunk, egy bizonyos Max Brawley nevű fickóval. A másik pedig egy oldalnézetes platformjáték, a The Fancy Pants Adventures, melyet akár most is kipróbálhatunk (első rész, második rész) teljesen ingyenesen, hiszen Brad Borne játéka eredetileg egy flash-programként kezdte az életét.

A ZeniMax Media felvásárolta az alig egy éves, a Starbreeze egykori dolgozói által alapított MachineGames csapatát, akik már hozzá is láttak első játékuk készítéséhez, melyről azon kívül nem derült ki semmi, hogy a vadonatúj id Tech 5 motort fogja használni.

A Lego Star Wars 3: The Clone Wars február 18-án fog megjelenni.

Megjelent az első, mindenki számára letölthető Kinect driver Linux alapú PC-re. A programot egy Hector Martin nevű fiatalember készítette el a periféria európai megjelenését követő első három órában, ám egyelőre csak a kamerák képeit tudja megjeleníteni, és semmilyen érdemi mozgásérzékelést nem tud. Az érdeklődök a drivert erről az oldalról tudják letölteni.



Vince Desi (Running With Scissors) közölte, hogy a Postal 3 fejlesztése már a végéhez közelít. Ezzel párhuzamosan Az Aggódó Szülők Egyesülete valószínűleg már az utolsó simításokat végzi a felháborodottságukat ecsetelő leveleiken.

A War Rockot és 9 Dragonst jegyző K2 Network vásárolta meg a Realtime Worlds utolsó játékát, az All Points Bulletint, nem kevesebb mint 1,5 millió fontért. A játék nagy valószínűséggel hamarosan újraindul, ám előfizetéses rendszer nélkül.

A Call of Duty: Black Ops eddigi legszerencsésebb találata:



A Modern Warfare 2 méregdrága DLC-inek sikere után az Activision vérszemet kapott és a minap bejelentette, hogy a Black Ops az eddig látottaknál is több letölthető tartalomban fog részesülni, de, hogy pontosan mire lehet számítani, azt még nem tudni.

A Call of Duty: Black Ops a két zombimód mellett egy klasszikus kalandjátékot, a Zorkot is tartalmazza, melyet így lehet feloldani:



Az MGM visszavette a csődbe ment Chenne Mountain Entertainmenttől a Csillagkapu-licenceket, így nagy valószínűséggel már sosem fog elkészülni a Stargate Worlds című MMORPG.

A Counter-Strike kitalálójának legújabb játéka, a Tactical Intervention valamikor a jövő év első felében fog megérkezni.

A Dirt 3 és az Operation Flashpoint: Red River 2011 második negyedévében fog megjelenni, míg a GRID 2 valamikor 2012-ben.

Guillermo del Toro a decemberi VGA díjátadón fogja hivatalosan is bejelenteni a THQ-val közösen készített, a H. P. Lovecraft munkásságára támaszkodó játéktrilógiájának első részét.

Megáll az ész! Az Entropia Universe című MMOG-ben 335 ezer dollárt költött el egy játékos pár virtuális épületre. Gazdasági válság? Az meg micsoda?

Már Macintoshra is elérhető a Grand Theft Auto III, a Grand Theft Auto: Vice City és a Grand Theft Auto: San Andreas.

A BioWare társalapítója, Dr. Ray Muzyka bejelentette, hogy a Star Wars The Old Republicot nem a LucasArts fogja a boltokba segíteni, hanem az Electronic Arts.

Ha a Deep Silver új off-road játékát, a nail'det frissen, tehát nem használtan vásároljuk meg, egy DLC-t kapunk, mellyel négy új pálya, karaktermodellek, járműfestések és alkatrészek ütik a markunkat.

Igaz volt azon múlt heti pletyka, miszerint bezárt az Ignition floridai irodája, és ha ez még nem volna elég, megtudtuk azt is, hogy a stúdióval együtt a Reich névvel ellátott sci-fi lövölde is bedőlt. Ilyen lett volna a játék:











Konzol

Az EA Sports bejelentette, hogy 2011 márciusában a 3DS-re egy Madden NFL játékot fognak kiadni. A hordozható verzióban egy 11 a 11, és egy 5 az 5 elleni játékmódot, egy több évet felölelő karrierszekciót, illetve három irányítási stílust (GameFlow, Classic, Arcade) találunk. A GameFlow automatikusan kiválasztja az adott helyzetben a legmegfelelőbb taktikát, a Classicban mindenről nekünk kell gondoskodni, az Arcade pedig egy könnyed, kevés gondolkodást igénylő játékélményt nyújt.

Íme kilenc percnyi játékmenet a Prince of Persia HD kollekcióból:



November 16-án fog megjelenni az Assassin's Creed Brotherhood titkait és annak előzményeit feldolgozó, valamint az előző játékok közti narratív szakadékot is áthidaló Assassin's Creed Ascendance című animált kisfilm. A UbiWorkshop legújabb projektje csak konzolon lesz elérhető és két dollárba fog kerülni.



A Need for Speed: Hot Pursuit demójára kétmillió játékos volt kíváncsi.

A UBM TechInsights becslése szerint a Kinect összetevői összesen 57 dollárba kerülnek, vagyis a Microsoft minden egyes eladott perifériából profitál. Érdemes azonban leszögezni, hogy ez nem hivatalos adat, valamint ebbe az összegbe nem tartozik bele a munkaköltség.

A LittleBigPlanet 2 legújabb videójában a Grabinator nevű új eszközzel ismerkedhetünk meg, amellyel egyébként csak nehezen mozdítható tárgyakat húzhatunk magunkhoz, vagy dobálhatunk mindenféle gond nélkül.



A LittleBigPlanet 2 gyűjtői kiadása Európában erősen megcsonkítva érkezik. Míg Észak-Amerikában a vásárlók plüssfigurát és könyvtámaszt kapnak, addig az öreg kontinens lakói csak egy fém dobozhoz és pár extra kosztümhöz (Toy Story 3, Tron, The Muppets ruhák) jutnak.

Az ausztrál korhatárbesorolásokat végző hivatal szerint egy bizonyos Sackboy's Prehistoric Moves játék van készülőben PS3-ra, ami a sejtések szerint a LittleBigPlanet bájos főszereplőjének külön játéka lesz.

Visszakerült a helyére az Arcade csatorna az Xbox menürendszerében. Örülünk, Vincent.

Na, így nem szabad a Kinecttel játszani:







Pletyka

David O. Russell azon dolgozik, hogy az Uncharted filmhez megnyerje Joe Pescit, Robert De Nirót és Mark Wahlberget.

Készül a House of the Dead: Overkill folytatása.

Egyéb

Zaragózában 12 utcát klasszikus játékokról, illetve játékkarakterekről neveztek el. Van Mario és Space Invader utca, Final Fantasy sugárút, valamint Tetris tér.

A Halo-univerzummal kapcsolatos extra tartalmak és exkluzív videók gyűjtőhelye, a Halo Waypoint Windows 7 Mobile operációs rendszerre is megjelent.

A THQ a jövő hónapban, nagy valószínűséggel a VGA díjátadón fogja hivatalosan is bejelenteni a Saint's Row filmfeldolgozását.



A héten az alábbi játékok fognak megjelenni:

Divinity II: The Dragon Knight Saga (november 17.) - PC, Xbox 360
NBA Jam (november 17.) - Xbox 360, PS3
Duke Nukem: Critical Mass (november 19.) - NDS
Harvest Moon: Sunshine Islands (november 19.) - NDS
FlingSmash (november 19.) - Wii
Assassin's Creed: Brotherhood (november 19.) - PC, Xbox 360, PS3
Harry Potter and the Deathly Hallows: Part 1 (november 19.) - PC, Xbox 360, PS3, Wii, NDS
Need for Speed Hot Pursuit (november 19.) - PC, Xbox 360, PS3, Wii
Split/Second: Velocity (november 19.) - PSP
Apache: Air Assault (november 19.) - Xbox 360, PS3
Call of Duty: Black Ops (november 19.) - Wii
The Penguins of Madagascar (november 19.) - NDS
Create (november 19.) - PC, Xbox 360, PS3, Wii
Barbie: Groom and Glam Pups (november 19.) - Wii, NDS
Combat of Giants: Dinosaurs Strike (november 19.) - Wii
Blood Drive (november 19.) - Xbox 360, PS3
Doctor Who: Return to Earth (november 19.) - Wii
101-In-1 Sports Party Megamix (november 19.) - Wii
Prince of Persia Trilogy 3D (november 19.) - PS3
Tom Clancy's Ghost Recon (november 19.) - Wii
Dance Paradise (november 19.) - Xbox 360