PC

A DICE magyarázza a bizonyítványt. A cégtől Patrick Liu a Eurogamer csapatának elmondta, hogy a tálib egységek körüli botrány miatt volt ilyen langyos a játék fogadtatása, Patrick Soderlund (EA) pedig hozzátette, hogy a játék nem olyan rossz mint ahogy a kritikusok állítják.

Nemrégiben az Activision közölte, hogy szívesen látnák a saját játékaikat a Battle.neten, a Blizzard azonban erre azt mondta, hogy jelenleg a saját dolgaikra, nevesen a játékkészítésre koncentrálnak, de a későbbiekben nem elképzelhetetlen, hogy a Call of Duty-széria aktuális részének, vagy bármi másnak a Battle.net adjon otthont.

Lehet jelentkezni a Darkspore bétatesztelésére, ezen az oldalon.

Összesen 100 millió példány kelt el a 18 éve futó FIFA-sorozatból, s ennek örömére a korábban fizetős Ultimate Team DLC ingyenes lett minden FIFA 11 felhasználó számára.

Mindössze 10 dolláros árcédulával az Icewind Dale 2: Complete is csatlakozott a Good Old Games kínálatához.

A Need for Speed-széria következő, valószínűleg jövőre érkező részét az EA Black Box fogja elkészíteni.

Az online játékokra szakosodott, és 100 millió regisztrált felhasználóval büszkélkedő Bigpoint cég vezérigazgatója, Heiko Hubertz szerint a Star Wars: The Old Republic nem lesz profitáló a 100 millió feletti költségvetése és az előfizetéses rendszere miatt, ám ha mikrotranzakció alapú lenne a játék, már elképzelhető lenne az anyagi megtérülés. Érdekesség, hogy a BioWare alelnöke és társalapítója, Dr Greg Zeschuk nemrég kijelentette, hogy az ingyenesen játszható, de mikrotranzakcióból megélő MMOG-k fogják átvenni a vezető szerepet a jövőben.

A Star Wars: The Old Republic legfrissebb videójában a játék PvP zónáival ismerkedhetünk meg.



A gyönyörű Seacrest Countyt csodálhatjuk meg a Need for Speed: Hot Pursuit legújabb videójában.



Az Activision bejelentette, hogy 2011-ben is lesz Call of Duty, sőt egy új Pókember-, X-Men- és Transformers-játék is meg fog jelenni, érdekes módon azonban egy új Guitar Heróról, vagy DJ Heróról nem esett szó, valószínűleg a két széria legutóbbi részének gyengécske teljesítménye miatt.

Az Assassin's Creed: Brotherhood legújabb fejlesztői videója a játék multiplayer módjára koncentrál.



A Battlefield: Bad Company 2-ből eddig 6 millió példány kelt el, a Medal of Honorból pedig 2 millió.

A Civilization 5 november 23-án fog megjelenni Macintoshra.

A Telltale Games pókerjátékával új tárgyakat oldhatunk fel a Team Fortress 2-ben. A Spy egy új órát (The Enthusiast's Timepiece), a Demoman Strong Bad szemüvegét, a Heavy egy új fegyvert (Iron Curtain), a Scout és az Engineer pedig egy bizonyos Lugermorph nevű pisztolyt kaphat. Aki előrendeli a játékot, az még egy új tökfödőt is kap, de azt csak a Heavy használhatja.



Az EA általános menedzsere szerint van vevő a nagyot bukott All Points Bulletinre, de pletykákkal ellentétben nem a Codemasters lesz a vásárló.

A Bioshock Infinite meghajtásához nem elég az alap Unreal Engine 3, így az Irrational emberei kénytelenek voltak babrálni a forráskóddal, hónapok megfeszített munkája után pedig a motor szinte minden aspektusát felturbózták, a mesterséges intelligenciától a renderelésen át egészen a hangokig.

Japánban is cenzúrázni fogják a Call of Duty: Black Opsot. A helyi forgalmazó, a Square Enix eltávolítja az összes horogkeresztet a nácizombi módból, és vaskeresztekre cseréli azokat.

A Call of Duty: World at War zeneszerzője, Sean Murray a Black Ops munkálataiban is részt vett, a szerzeményeit pedig november 9-től külön is megvehetjük az iTunesról, 12 dollárért.

Többek között Jimmy Kimmel és Kobe Bryant szereplésével az Activision leforgatott egy élőszereplős Call of Duty: Black Ops reklámot.



Ha minden jól megy, akkor a Darksiders folytatása valamikor 2012 áprilisa és 2013 márciusa között fog megjelenni.

A water_wendi nevű NeoGAF felhasználónak sikerült úgy végigjátszani a Fallout: New Vegast, hogy senkit és semmit sem ölt meg.

Ez történt... (2010 - 44. hét)

Konzol

A Microsoft csöndben kiküldte a meghívókat az új Xbox Live-exkluzív játékának bétatesztjére. A program a Full House Poker nevet kapta, és az 1 vs. 100-hoz hasonló felépítésű, epizódikus móka lesz, melynek során tapasztalati pontokat és avatar-tárgyakat lehet nyerni egy könnyed kis kártyázás során.

A 1UP exkluzív videóinterjújában megcsodálhatjuk, mi mindent vágtak ki a God of War 3-ból.



Így néz ki a jubileumi Super Mario All-Stars csomagolása.

Ez történt... (2010 - 44. hét)

A december 12-én megjelenő limitált kiadású pakkban a Super Mario Bros.-széria első három részének felújított verzióját, a Super Mario Bros.: The Lost Levelst, a sorozat zenei történetét dokumentáló CD-t, egy 32 oldalas kiskönyvet, ritka koncepciórajzokat és fejlesztői interjúkat találunk, mindezért pedig csak 30 dollárt kell fizetni. Rajongóknak kötelező.

Új trailerrel jelentkezett a LittleBigPlanet 2:



Az Adafruit Industries egy 2000 dolláros versenyt hirdetett, melynek célja, hogy létrejöjjön egy nyílt forráskódú meghajtóprogram a Kinecthez. Mondani sem kell, a Microsoft nem örül a dolognak, de nem aggódnak, azt állítják ugyanis, hogy az ilyen próbálkozások meggátolására számos hardveres és szoftveres védelmi vonalat állítottak fel.

Íme 12 percnyi játékmenet a Killzone 3 bétájából:



A Chair Entertainment kreatív rendezője, Donald Mustard szerint nagy jövő van a mobileszközökben, s elképzelhető, hogy akár 2-5 éven belül Gears of War kaliberű játékokkal játszhatunk a telefonunkon. A stúdió egyébként már gondolkodik a Shadow Complex folytatásán, s érdekes ötleteik vannak, ám ennél többet még nem tudni.

Az első Unreal Engine 3 által meghajtott iOS játék, az Infinity Blade az ünnepi szezonban fog megjelenni, ám azt még nem tudni, hogy mennyiért.

Új képek jelentek meg a Dead Rising 2 második nagy volumenű letölthető tartalmából, a Case Westből.

Ez történt... (2010 - 44. hét)Ez történt... (2010 - 44. hét)Ez történt... (2010 - 44. hét)

A Microsoft becslése szerint karácsonyig 5 millió példány fog elkelni a Kinectből, ami több mint amennyi Xbox 360, PS3 és Wii fogyott ugyanennyi idő alatt.

A Halo: Reach játékosok 117 millió napi kihívást teljesítettek, a jutalmuk pedig az, hogy az eddig elzárt felszerelésekhez és rangokhoz is hozzáférnek.

A 2012 környékén érkező Saints Row 3 megtartja a szériára jellemző őrült hangulatot, sőt egy új szintre emeli azt –- mondta a THQ vezérigazgatója, Brian Farrell.

A Sniper: Ghost Warrior szebb grafika, több pálya, multiplayer mód és fegyver, valamint számos javítás társaságában a jövő év elején PlayStation 3-ra is meg fog jelenni.

Phil Villarreal volt az első, aki a Kinect miatt törte össze a tévéjét. Történt ugyanis, hogy a röplabda minijátékkal játszott, mikor belekapott a plafonventilátor gyöngyből készült kapcsolójába, ami lerepült és telibe találta a tévét. Szép munka!

Ez történt... (2010 - 44. hét)

A Fight Night: Champion 2011 első negyedévében fog megjelenni.

A Microsoft állítása szerint a Kinect kevesebb mint 10 százalékát használja az Xbox processzorának.

Az EA leállította az NBA Elite 11 fejlesztését. Indokokat nem kaptunk, de azt megtudtuk, hogy a sorozat fejlesztését a jövőben az EA Tiburon csapata végzi majd.

Az egyik LBP 2 bétatesztelő elkészítette a klasszikus After Burnert zoknifigurák részvételével.



Pletyka

Az Ignition Entertainment floridai stúdiója bezárt.

Egyéb

Utálod a Modern Warfare 2-t? Valószínűleg nem annyira, mint ez a srác:



Itt az első trailer a 2012-ben érkező, teljes mértékben számítógépekkel készült Resident Evil-filmből, a Resident Evil: Damnationből:



A Ubisoft felvásárolta a Michael Jackson: The Experience játékot készítő Longtail Studios Quebecet.

A Namco Bandai észak-amerikai stúdiója 90 dolgozójától megvált. A cég átalakuláson megy át, a jövőben ugyanis mobil- és online játékok fejlesztésére koncentrálnak majd.

Egy ötletes és szép Xbox 360 mod:



Egy újabb csodás Half-Life kisfilm készült:



A Dead Rising-univerzumban játszódó C-kategóriás horrorfilm, a Dead Rising Sun DVD-n is meg fog jelenni, mégpedig ebben a hónapban, ám egyelőre csak Japánban.

A játékvilág egy évtizede, három képben. Te felismertél mindenkit?





A héten az alábbi játékok fognak megjelenni:

  • Call of Duty: Black Ops (november 9.) - PC, Xbox 360, PS3, Wii, NDS
  • Kinect Adventures (november 10.) - Xbox 360
  • Kinect Joy Ride (november 10.) - Xbox 360
  • Kinect Sports (november 10.) - Xbox 360
  • Kinectimals (november 10.) - Xbox 360
  • MotionSports (november 10.) - Xbox 360
  • Your Shape: Fitness Evolved (november 10.) - Xbox 360
  • Crossboard 7 (november 10.) - Xbox 360
  • Dance Evolution (november 10.) - Xbox 360
  • Dance Central (november 10.) - Xbox 360
  • Fighters Uncaged (november 10.) - Xbox 360
  • Sonic Free Riders (november 10.) - Xbox 360
  • PDC World Championship Darts: Pro Tour (november 10.) - Xbox 360, PS3, Wii
  • Barrow Hill 2: Bracken Tor (november 12.) - PC
  • Harvest Moon: Hero of Leaf Valley (november 12.) - PSP
  • Tom Clancy's HAWX 2 (november 12.) - Wii
  • Monopoly Streets (november 12.) - Xbox 360, PS3, Wii
  • Sonic Colours (november 12.) - Wii, NDS
  • Raving Rabbids: Travel in Time (november 12.) - Wii
  • Kirby's Epic Yarn (november 12.) - Wii
  • Beyblade: Metal Fusion (november 12.) - NDS
  • Buzz: The Ultimate Music Quiz (november 12.) - PSP
  • Kung Zhu (november 12.) - NDS
  • Winx Club: Rockstars (november 12.) - NDS
  • Doctor Who: Evacuation Earth (november 12.) - NDS
  • Earthrise (november 12.) - PC
  • Dance Paradise (november 12.) - Xbox 360
  • Cooking Mama World: Babysitting Mama (november 12.) - Wii
  • Battle vs. Chess (november 12.) - Wii, NDS, PSP