PC

Michael Pachter szerint a Call of Duty: Black Ops a sorozat mércéjével mérve nem lesz sikeres, de nem a minőség, hanem a szigorú szakújságírók végett, akik a Treyarch név miatt lehúzzák a játékot. Pachter becslése szerint 80 százalék körüli értékelések fognak érkezni, ami azt eredményezi majd, hogy nem fog annyi példányban elkelni a hidegháborúban játszódó epizód, mint a tavalyi Modern Warfare 2, ennek ellenére azonban az elemző szerint a Call of Duty-széria továbbra sincs veszélyben, már ami az eladásokat illet.

A Visceral Games így kíván mindenkinek boldog halloweent.



A Universal Studios bejelentette, hogy az SEE Virtual Worlds és a MindArk csapatának közreműködésével egy Van Helsing MMOG-n dolgozik, melyben a Notre Dame-i toronyőr, a Láthatatlan Ember, az Operaház Fantomja, a Múmia és a Fekete Lagúna Szörnye is fel fog tűnni, ám más egyebet még nem tudni a játékról.

A Capcom örömmel jelentette be, hogy a Dead Rising 2-ből eddig összesen 2 millió példányt adtak el.

A Blizzard szerint elérkezett az idő, hogy a World of WarCraft közösség már a megjelenés napján le tudja tölteni a játék aktuális kiegészítőjét, elvégre mindig online vannak, és könnyűszerrel tudnak kezelni nagy fájlokat, arról nem is beszélve, hogy a szükséges rendszerek is megvannak már, egyelőre azonban a Blizzard még nem indít ilyen szolgáltatást.

A Massively portál értesülései szerint már van vevő a csúfosan nagyot bukott All Points Bulletinre, de hogy ki az, akinek kellhet egy alapjában véve rossz MMOG, azt még nem tudni.

Egy új, igen csak pofás trailerrel jelentkezett a Dragon Age 2:



A F.E.A.R. 3 csak 2011 márciusában fog megjelenni, jó hír azonban, hogy aki előrendeli a játékot az a bolttól függően különböző extrákat kap. Ha az Amazonnál fizetsz előre, egy 12 oldalas, Steve Niles által írt és Stefano Raffaele által illusztrált, a játék előzményeit taglaló képregényt kapsz, a Best Buy és a Gamestop pedig egy-egy ritka és bivalyerős fegyvert ad a játékhoz.

Új képek jelentek meg a Bulletstormból:

Bulletstorm  JátékképekBulletstorm  JátékképekBulletstorm  Játékképek

Itt a Team Fortress 2 legújabb frissítése. A halloween tematikájú pakk elhozta a játék történetének első főellenségét, a fej nélküli lovast, aki a Mann Manor nevű új Attack/Defend pályán ólálkodik, ez azonban még nem minden. A csomag megnyitotta a Mann Co Store halloween szekcióját, illetve új achievementeket és felhasználói tárgyakat is adott a játékhoz.

A rapper, író, színész és rendező Ice Cube szerepelni fog a Call of Duty: Black Opsban. Ice Bowman tizedest fogja megszólaltatni.

Az Activision megerősítette, hogy a Call of Duty: Black Ops Németországban csak erősen cenzúrázva fog megjelenni, ráadásul a Steamen keresztül sem lehet majd hozzájutni az Európa többi részén és Amerikában elérhető „normális” változathoz.

A Treyarch a Black Ops legújabb fejlesztői videójában egy kicsivel közelebbről mutatja be az átalakított karakterkészítőt.



Call of Duty: Black Ops launch trailer



Konzol

A 5th Cell csapata a hétvégén bemutatta a legújabb, Xbox Live Arcade-exkluzív játékát, a Hybridet. A projektről egyelőre kevés információ áll a rendelkezésünkre, csak annyit tudunk biztosan, hogy egy posztapokaliptikus világban két frakció csap össze a hatalom megszerzése érdekében, miközben a játékosoknak -- akik egyik vagy másik fél oldalán szállnak harcba -- az ígéretek szerint egy merőben új játékélményben lesz részük, olyanban, amilyet még nem láthattunk TPS-játékban. Megjelenés 2011-ben.



A Sony jövő tavasszal indítja útjára a PS Rewards programját. A szolgáltatás kezdetben csak a PSN Plus előfizetők számára lesz elérhető, de idővel bárki csatlakozhat az ingyenes rendszerhez, mely az online végzett tevékenységeink alapján különböző ajándékokkal halmoz el -- na persze nem kell semmi nagy dologra gondolni, csupán menütémákról, avaratokról és tombolajegyekről van szó.

Nem érte különösebb megrázkódtatás a Team Ninja csapatát, mikor főnökük, Itagaki Tomonobu távozott, sőt egyenesen örültek a dolognak, hiszen így nagyobb kreatív szabadsághoz jutottak, nem kell már egy ember utasításait követni, és úgy általánosságban nyugodtabb körülmények között dolgozhatnak. Egy organikusan gondolkodó csapat jött létre, amelynek teljes figyelmét jelenleg a Ninja Gaiden-sorozat harmadik része köti le.

Új képek jelentek meg a NeverDeadből. Tudjátok, az a játék, amiben nem lehet meghalni.

NeverDead JátékképekNeverDead JátékképekNeverDead Játékképek

Íme a Gran Turismo 5 leggyorsabb kocsija, a X1 Prototype. A járgány sajnos csak a játékban létezik, ugyanis az 1438 lóerejével, 400 km/h-s végsebességével és a pilótát érő 6 G-s terhelésével túl erős ahhoz, hogy bármilyen hivatalos versenyen részt vegyen.



Még egy DLC jelent meg a Dead Rising 2-höz. A kétdolláros csomag a sportra koncentrál, és egy új hacuka mellett lehetővé teszi, hogy Chuck erősebb támadásokat vigyen be, ha valamelyik sportág játékszerét használja, illetve egy új támadást is használhat, arról nem is beszélve, hogy alkohol fogyasztásával plusz erőre tehet szert.



Az Enslaved első prémium letölthető tartalma magával hozza a Pigsy's Perfect 10 című mellékküldetés, illetve lehetővé teszi, hogy 3D-ben élvezhessük Monkey és Trip kalandját. A DLC 10 dollár lesz, és még az idei év végén meg fog jelenni.

A Sony közölte, hogy jelenleg nem dolgoznak a Demon's Souls folytatásán, de tekintve, hogy milyen kiemelkedően sikeres volt az első rész még a kegyetlen nehézsége ellenére is, nem kizárt, hogy egyszer elkészül a folytatás.

A 25 millió felhasználóval rendelkező Xbox Live tagjai havonta egymilliárd órát töltenek online.

Habár a Nintendo a legnagyobb riválisának az Apple-t tartja, a cég tervei között nem szerepel az, hogy okostelefonokat készítsenek, ezt maga a vállalat észak-amerikai vezérigazgatója, Reggie Fils-Aime mondta.

A Red Dead Redemption összes DLC-jét tartalmazó Undead Nightmare nevezetű lemez november 23-án fog megjelenni 30 dolláros árcédulával.

Megérkezett a Spider-Man: Shattered Dimensions első DLC-je, mely sajnos nem ad új kalandokat vagy dimenziókat a játékhoz, csupán négy kosztümöt, amelyek mind a Cosmic Spider-Man hacuka különböző variációi. A DLC 3 dollárt kóstál.



A Microsoft felvásárolta a háromdimenziós mozgásérzékelésre szakosodott Canesta nevű céget, nagy valószínűséggel azért, hogy a Kinectet jobbá és pontosabbá tegyék.

A Halo: Reach első letölthető tartalmát végre videón is megcsodálhatjuk.



Pletyka

A Japán DMM áruház szerint a Gran Turismo 5 december 23-án fog megjelenni. Szkeptikusak vagyunk.

Egyéb

Ben Heckendorn, a híres modder, halloween alkalmából egy portálpólót készített. Ügyes!



Amint a kanadai kormány szentesíti a Blue Castle Games felvásárlását, a stúdió felveszi a Capcom Game Studio Vancouver nevet.

Az EA bejelentette, hogy még az ünnepek előtt a teljes vállalatra kiterjedő leépítést hajt végre, arra hivatkozva, hogy ez hozzájárul a gördülékeny termelés fenntartásához. Azt még nem tudjuk, hányan távoznak majd.



A héten az alábbi játékok fognak megjelenni:

  • Rugby League Live (november 2.) - Xbox 360, PS3
  • Get Fit with Mel B (november 4.) - Xbox 360, Wii
  • Fist of the North Star: Ken's Rage (november 5.) - Xbox 360, PS3
  • God of War: Ghost of Sparta (november 5.) - PSP
  • GoldenEye 007 (november 5.) - Wii, NDS
  • Pokemon Ranger: Guardian Signs (november 5.) - NDS
  • The Fight: Lights Out (november 5.) - PS3
  • Megamind: Ultimate Showdown (november 5.) - Xbox 360
  • Monopoly (november 5.) - NDS
  • James Bond 007: Blood Stone (november 5.) - PC, Xbox 360, PS3, NDS
  • Football Manager 2011 (november 5.) - PC
  • Football Manager Handheld 2011 (november 5.) - PSP
  • Time Crisis: Razing Storm (november 5.) - PS3
  • Disney Channel All Star Party (november 5.) - Wii
  • Farming Simulator 2011 (november 5.) - PC