PC

80 dollárba fog kerülni a Dead Space 2 gyűjtői kiadása, mely egy életnagyságú Plasma Cutter replika mellett a játék zenéjét, két, játékon belül használatos tárgyat (unitológus páncél, Force Gun) is tartalmaz, illetve egy képeskönyvet, ami bemutatja, hogyan zajlik a necromorphá való átalakulás.

A Gearbox áldását adta a Duke Nukem 3D feldolgozására, mely az Unreal Engine 3 segítségével készül és természetesen ingyenes lesz. Megjelenési dátum: amikor kész.



Randy Pitchford szerint a Duke Nukem Forever egy teljes értékű, AAA-kategóriájú játék, melynek szólista módja háromszor akkora, mint a Modern Warfare 2-é, de nem is vártunk mást 12 évnyi fejlesztés után.

A Vissza a jövőbe-trilóga ünnepi kiadásának Blu-ray verziója a számos extra mellett egy különleges kódot is tartalmaz, mellyel letölthetjük a Telltale-féle Vissza a jövőbe játék egyik epizódját. A pakk október 26-án fog megjelenni, így jó esély van arra, hogy a játéksorozat is ekkor indul, bár a fejlesztők ezt nem voltak hajlandóak megerősíteni.

A Need for Speed: Hot Pursuit legújabb videója a játék AutoLog nevezetű részére koncentrál, mely összeköti a játékosokat, és elősegíti az egészséges rivalizálások kialakulását.



Az Assassin's Creed: Brotherhood projektvezetője, Vincent Pontbriand a GamesMaster magazinnak elárulta, hogy már gondolkodnak az Assassin's Creed 3-on, mely ismét a történelem egy fontos időszakában játszódik majd. A fejlesztők több időpontot is szemügyre vettek, s ezek közül a második világháború időszakát olyannak tartották, amelyben működhetnének az eddig bemutatott játékmenetelemek, de tegyük hozzá: jelenleg semmi sem biztos még.

Egy új trailerrel jelentkezett az Assassin's Creed: Brotherhood, amelyben a GameStop-exkluzív Harlequin karaktert csodálhatjuk meg.



Az idei Blizzcon zárókoncertjét nem más, mint a Tenacious D fogja megtartani. Hell Yeah!



Konzol

Újabb DLC-k érkeznek a Split/Secondhöz. Az első, Survival at the Rock nevű, 5 dolláros pakk már meg is jelent, melyben egy új pályát (Minepit Park) és egy új, Survival Race nevű játékmódot kapunk. Itt az a feladatunk, hogy megtegyünk egy meghatározott mennyiségű kört, adott idő alatt.

Ezt követi majd október 19-én a szintén öt dolláros Deadline Pack, amelyben négy új kocsit (Ryback Coyote Special, Cobretti Centaur, Ryback Javelin, Hanzo Kanobo) és a Deadline nevű módot találjuk, melynek érdekessége, hogy az időlimites verseny közben egy rövid időre megállíthatjuk az órát különböző tárgyak felvételével.

És végül november 2-án érkezik a Quarry Onslaught Pack, melyben 10 dollárért egy új pályát (Quarry track), illetve egy online és offline is játszható Onslaught módot kapunk, amiben az a feladat hárul ránk, hogy egy helikopter rakétáit kerülgessük verseny közben.



Így készült a Halo: Reach Deliver Hope című reklámja:



Amint a Halo: Reach játékosok teljesítenek 117 millió napi és heti kihívást, a Bungie eltünteti a rangokat érintő korlátozást, ami miatt a legfelső szint jelenleg a Lieutenant Colonel Grade C. A fejlesztők becslései szerint november környékén válnak elérhetővé a felsőbb rangok.

A Halo: Reach az Egyesült Államokban a megjelenésének első havában 3,3 millió példányban kelt el.

Zach Mumbach (Visceral Gamers) elárulta: nem rajtuk múlik, hogy elkészítik-e a Dante's Inferno folytatását, hanem az EA-n, és koránt sem egyértelmű, hogy lesz második rész, hiszen alig egymillió példányt adtak el az elsőből.

A Toyota október 19-én egy 24 órás Gran Turismo 5 versenyt rendez. Két 24 fős csapat vesz majd részt a rendezvényen, akiknek a híresen kegyetlen Nordschleife pályán kell majd bizonyítani a rátermettségüket.

Amíg tovább várunk a Gran Turismo 5-re, vessünk egy pillantást a játék pályakészítőjére, melyben nem magunk rajzoljuk meg az aszfaltcsíkot, hanem különböző változók (ellenőrzőpontok száma, hossz, stb.) figyelembevételével a program építi meg helyettünk álmaink arénáját.



A népszerű arcade kosaras játék, az NBA Jam felújított verziója lemezes formában is meg fog jelenni Xbox 360-ra és PlayStation 3-ra.

A Gears Of War 3-ban nem lesz mód arra, hogy videókat vagy képeket készítsünk, mivel az előző részekben ezeket a lehetőségeket csak a játékosok kis százaléka használta.

Habár már elég közel vagyunk a Kinect megjelenéséhez, a Microsoft még mindig finomít a periférián, most például a szoftveres részt piszkálták meg, mégpedig azért, hogy a kamera könnyebben és pontosabban ismerje fel az ülő játékosokat.

Nagyon sokan szeretnének egy Kinectet, hiszen a GAME, az Amazon és a Play.com készletei is elfogytak, így ezek a boltok előrendeléseket már nem fogadnak el.

A német Microsoft szerint búcsút inthetünk a barátlistánkat sújtó 100-as korlátozásnak és hamarosan 1000 ember lehet az ismerősünk, akik között egy új, Finder nevű funkcióval kereshetünk.

Tíz percnyi játékmenet a Killzone 3 bétájából:



A Sony közölte, hogy Európában eddig 1,5 millió Move talált gazdára, ami felülmúlta a várakozásaikat, így gyorsítani fogják a termelést.

Bezárt az ausztráliai Krome Studios. A cégnek többek között a Star Wars: The Force Unleashed PSP-, Wii- és PS2-es átiratát, az Xbox 360-on kevés sikert elérő Game Roomot, illetve a Blade Kitten című játékokat köszönhetjük. Legutoljára a Legend of the Guardians: The Owls of Ga’Hoole játékverzióján dolgoztak, melynek sorsa még nem dőlt el.

A Wii-exkluzív Conduit 2 2011 februárjában fog megjelenni.

A LIMBO-t jegyző Playdead egy új játék fejlesztésébe kezdett, melyről egyelőre még semmit sem tudni, de a cég vezérigazgatója elárulta, hogy akiknek tetszett a LIMBO, azoknak ez is be fog majd jönni.

Pletyka

A Raven Software 40 dolgozójától vált meg, a cég ugyanis innentől kezdve letölthető tartalmakra fog koncentrálni.

Egyéb

Januárban fog megjelenni a Halo-széria előzményeit, azon belül is a Forerunnerek titkait boncolgató könyvsorozat első része, a Halo: Cryptum, melyet az elismert sci-fi író, Greg Bear vet papírra.

Nathan Fillion, a Firefly és a Castle sorozatok sztárja nagyon szeretné eljátszani az Uncharted filmben a főszerepet. Támogatjuk.

Jasuhiro Vada, a Harvest Moon-széria kitalálója és Josiro Kimura, a Little King's Story projektvezetője is csatlakozott a Grasshopper Manufacture-höz, melyet a híres tervező, Suda 51 alapított.

A Star Wars: The Force Unleashed vezető tervezője, Haden Blackman, és a LucasArts vezető programozója, Cedrick Collomb egy független stúdiót nyitott Kaliforniában Fearless Studios néven.



A héten az alábbi játékok fognak megjelenni:

EA Sports MMA (október 22.) - Xbox 360, PS3
Atelier Rorona: The Alchemist of Arland (október 22.) - PS3
Fallout: New Vegas (október 22.) - PC, Xbox 360, PS3
Harvest Moon: Hero of Leaf Valley (október 22.) - PSP
Vanquish (október 22.) - Xbox 360, PS3
Nail'd (október 22.) - PC, Xbox 360, PS3
Monopoly Streets (október 22.) - Xbox 360, PS3, Wii
Dragon Ball Z: Tenkaichi Tag Team (október 22.) - PSP
LEGO Universe (október 22.) - PC
Family Party: Fitness Fun (október 22.) - Wii
DJ Hero 2 (október 22.) - Xbox 360, PS3, Wii
Professor Layton and the Lost Future (október 22.) - NDS
Buzz: The Ultimate Music Quiz (október 22.) - PS3
The Shoot (október 22.) - PS3
New Carnival Games (október 22.) - Wii, NDS