PC

A Konami bejelentette, hogy október 12-én egy ingyenes letölthető tartalom fog megjelenni az aktuális PES-hez, mely helyrepofozza a játékos-adatbázist, hogy a legfrissebb állapotot tükrözze, hozzáadja a játékhoz azokat a csapatokat, melyek bekerültek a Bajnokok Ligája csoportkörébe, illetve pár felfrissített mez és négy új, licencelt cipő is a miénk lesz.

A World of WarCraftnak már 12 millió előfizetője van!

A játékosoktól érkezett visszajelzések és a házon belül begyűjtött információk alapján a Blizzard hamarosan finomítani fog a StarCraft 2 multiplayer módján, mégpedig oly módon, hogy némileg erősebbé teszik a zerg fajt.

A ZeniMax Media 150 millió dollárhoz jutott a Providence Equity Partners befektetői cégtől. A pénz egy részét a Bethesda és az id kapja majd, hogy még jobb játékokat készítsenek, a többit pedig a ZeniMax a kiadói teendőinek fedezésére, és a „stratégiai felvásárlásokra” költi majd el.

A változtatások és a GameStop nyomásának dacára a haditámaszpontok boltjaiban nem fogják árulni a Medal of Honort.

A Klei Entertainment tetszetős, oldalnézetes beat'em up-ja, a Shank október 26-án PC-re is meg fog jelenni. A játékot a Steamről lehet majd beszerezni 15 eurós áron, ám előrendelve elég csak 13,5 eurót kipengetni.

A Force Unleashed II projektvezetője, Julio Torres szerint a Star Wars-univerzumban van még hely egy harmadik Force Unleashednek is, hiszen a negyedik film és a TFU 2 vége között több év telik el. A pletykák azonban arról szólnak, hogy Paul Meegan kukázta a TFU 3-ról szóló terveket.

Közelítve a megjelenéshez egy új trailerrel jelentkezett a Star Wars: The Force Unleashed 2.



A Call of Duty: Black Ops PC-n, Xbox 360-on és PlayStation 3-on is 3D támogatással érkezik. Fontos tudni azonban, hogy konzolon a térhatás bekapcsolásakor csökken a felbontás, de ezen kívül más változás nem tapasztalható.

Egy újabb nagyszerű modról szereztünk tudomást, mely a népszerű StarCraft 2-ből egy túlélőhorrort varázsol. A Project Vectornak sajnos még nincs megjelenési dátuma, de ezen az oldalon figyelemmel lehet követni a munkálatokat.



David Perry állítása szerint az OnLive nagy riválisa, a Gaikai készen áll a decemberi indulására, de pontos dátumot még nem kaptunk.

Késik a Nail'd. A játék Észak-Amerikában november 30-án, Európában pedig 2011 február 4-én fog megjelenni.

Európában és Észak-Amerikában a megjelenésének első hetében 2,6 millió példányban kelt el a FIFA 11, ezzel megelőzve a FIFA 10-et, és a leggyorsabban fogyó sportjáték címét is megszerezte.

Konzol

Október 25-én indul a Killzone 3 bétatesztelése. A Guerrilla Games 5000 európai és 5000 észak-amerikai játékost fog kiválasztani, de csak véletlenszerűen. A belépés egyik feltétele, hogy PSN Plus előfizető legyél, és megvegyél egy Killzone 3 menütémát, ám ha nem akarsz pluszban fizetni, később egyéb, de most még ismeretlen lehetőségek is a rendelkezésedre állnak majd, hogy bétakulcsot szerezz.

Kiszivárgott a Kinect felhasználói útmutatójának egy részlete, melyből kiderült, hogy a játékosoknak a szenzortól legalább 1,8 méterre kell lenniük, ha pedig ketten játszanak, akkor ez a távolság 2,5 méterre nő.

Holnap egy ingyenes DLC fog megjelenni a Red Dead Redemptionhoz. A Hunting and Trading Outfits Pack-ben egy Savvy Merchant és egy Expert Hunter ruhát találunk, illetve bevezetésre kerül a szarvasnyúl. Előbbi ruhával fél áron vehetünk töltényt és fegyvert, a másikkal pedig drágábban adhatjuk el az állatbőröket.

Ez történt... (2010 - 40. hét)

Képek után most már videónk is van a Beyond Good & Evil HD-ről. Jó szórakozást!



A Silicon Knights stúdiójában készül a legújabb X-Men játék, az X-Men: Destiny. A jövő ősszel esedékes, konzolexkluzív játékban egy, Xavier csapatához frissen csatlakozott, zöldfülű mutánst alakítunk majd, akinek a sorsa teljes mértékben a kezünkben van, vagyis játékosonként elérő történetet kapunk majd, melynek fő állomásait az X-Men: Legacyt jegyző Mike Carey vetette papírra.



A projektmenedzsmentben jeleskedő Starlight Runner elkotyogta, hogy a Microsoft 2012-ben két új Halo-trilógiát készül indítani, amit 2014-ben egy mozifilm követne. Az MS szerint azonban erről szó sincs.

Egy kis ízelítő a Gears of War 3 jövő tavasszal esedékes multiplayer bétatesztjéből.



A Bungie kreatív igazgatója, Joe Staten elmondta, hogy jó lenne egy játékot készíteni, melynek világa mindig ott van a játékosok számára. Sokan ez alapján arra asszociáltak, hogy a Halo-széria készítői egy MMOG-n dolgoznak, de szerintünk ennyi alapján nem érdemes messzemenő következtetéseket levonni.

A 2011 nyarán, nagyjából a filmmel egy időben fog megjelenni a Captain America: Super Soldier Xbox 360-ra, PS3-ra, Wii-re és Nintendo DS-re. A Next Level Games fejlesztésében készülő, második világháborús TPS-ben rengeteg akrobatikus harcra és számos megmászandó épületre számíthatunk Amerika egyik legrégebbi szuperhősének főszereplésével.





A Ubisoft bejelentette a Prince of Persia kollekció érkezését, mely 30 fontért, kizárólag PlayStation 3-ra elhozza a The Sands of Time, a Warrior Within és a The Two Thrones korszerűsített grafikával és 3D térhatással ellátott verzióját.

A Star Wars: The Force Unleashed 2 kipróbálható verziója október 12-én fog megjelenni, de csak PlayStation 3-ra és Xbox 360-ra.

Az EA Mobile bejelentette, hogy idén november környékén a Battlefield: Bad Company 2 iPhone-ra és iPod Touch-ra is meg fog jelenni, benne 14 szólista küldetéssel és egy minden szempontból teljes multiplayer móddal. Az átirat ára még nem ismeretes.

Elindult az Assassin's Creed: Brotherhood bétája, melyről azt kell tudni, hogy csak a PSN Plus előfizetőknek érhető el. Jó hír viszont, hogy eltörölték azt a korábbi korlátozást, miszerint csak a játék előrendelői vehetnek részt a tesztben.

A GameStop és az Amazon is úgy tudja, hogy október 26-án, 40 dolláros áron egy GTA IV kollekció fog megjelenni Xbox 360-ra és PlayStation 3-ra, melyben az alap GTA IV-t és a két DLC-jét találjuk.

A Double Fine legújabb játéka, a Costume Quest október 20-án fog megjelenni 15 dolláros áron.

Pletyka

Az Adweek portál értesülései szerint a Massive Inc. bezárását tervezi a céget 2006 májusában 2-400 millió dollár közötti áron felvásárló Microsoft. A cég játékon belüli reklámokra specializálódott, ám az MS időközben meggondolta magát, és inkább közvetlenül az Xbox Live főmenüjében szeretne hirdetni, mintsem a poligonok között.

Egyéb

Habár sokat javult az első béta óta a Medal of Honor, azért van még min javítani...



Az igazi Halo-rajongók biztos magukra ismernek majd az alábbi videóban.




David O. Russell (Sivatagi cápák, Gyagyás család) lesz az Uncharted: Drake's Fortune filmváltozatának írója és rendezője.



A héten az alábbi játékok fognak megjelenni:

  • Arcania: Gothic 4 (október 12.) - PC, Xbox 360
  • Sports Island 3 (október 14.) - Wii
  • Sengoku BASARA: Samurai Heroes (október 15.) - PS3, Wii
  • Medal of Honor (október 15.) - PC, Xbox 360, PS3
  • NBA Jam (október 15.) - Wii
  • Naruto Shippuden: Ultimate Ninja Storm 2 (október 15.) - Xbox 360, PS3
  • Super Scribblenauts (október 15.) - DS
  • Legend of the Guardians: The Owls of Ga'Hoole (október 15.) - Xbox 360, PS3, Wii, DS
  • Ben 10: Ultimate Alien - Cosmic Destruction (október 15.) - Xbox 360, PS3, Wii, DS, PSP, PS2
  • Scooby-Doo! and the Spooky Swamp (október 15.) - Wii, DS, PS2
  • Family Party: Fitness Fun (október 15.) - Wii
  • Just Dance 2 (október 15.) - Wii
  • Buzz: The Ultimate Music Quiz (október 15.) - PSP
  • Ivy the Kiwi? (október 15.) - Wii, DS
  • Lost Planet 2 (október 15.) - PC
  • SingStar Guitar (október 15.) - PS3
  • John Daly's ProStroke Golf (október 15.) - PC, Xbox 360, PS3