PC

Az Arkham Cityben a Rébusz feladványok megoldásához nem minden esetben lesz elegendő csupán bekapcsolni a detektívmódot, gyakran az egyik NPC-ből kell kiverni az információt, ám mielőtt még ezt megtehetnénk, előbb meg kell találni a célszemélyt, majd végezni a kísérőivel, ráadásul ezt úgy kell végrehajtani, hogy csak minimális kárt okozzunk az informátorban.

A kissé Vörös Hajnal beütésű Homefront egy új videóval jelentkezett, melyben a főszerepet a 32 főt támogató multiplayer mód kapta.



Amíg várunk a Tales of Monkey Island következő évadára vagy egy újabb felújított Monkey Islandra, nem maradunk Guybrush Threepwood nélkül, a Star Wars: The Force Unleashed 2-ben ugyanis Starkiller egy feloldható hacukának köszönhetően úgy nézhet ki, mint a közkedvelt kalóz.



Megjelent a Mafia 2 Cars and Clothes című DLC-je, mely nem meglepő módon ruhákat és kocsikat ad a játékhoz. A csomag minden platformon elérhető 3 dollárért.



A Medal of Honorban végrehajtott névcsere jó ötlet volt, a GameStop ugyanis fontolóra vette, hogy a haditámaszpontokon elhelyezett áruházaiban is a polcokra tegye a játékot.

A Blizzard a múlt héten több mint 5000 csalót távolított el a Battle.net rendszeréről, pedig pár héttel ezelőtt figyelmeztettek mindenkit, hogy mi várható.

Aranylemezre került a Fallout: New Vegas, ennek örömére íme a játék gépigénye:

  • Operációs rendszer: Windows XP/Vista/7
  • CPU: 2 GHz-es kétmagos processzor
  • RAM: 2 GB
  • VGA: Geforce 6-os széria vagy egy ATI 1300XT
  • HDD: 10 GB

Megérkezett a Left 4 Dead-széria legújabb DLC-je, a The Sacrifice első trailere, mely roppant hangulatos bemutatója annak, hogy mi várható október 5-én, mikor a csomag megjelenik PC-re és Xbox 360-ra.



Az EA bejelentette, hogy a Medal of Honor zenéjét a Vasembert, a Szökést és a Titánok harcát jegyző Ramin Djawadi komponálta.

A Respawn Entertainment közölte, hogy első játékuk multiplatform lesz, ám azt még nem tudjuk, hogy ez pontosan mit takar, tehát PC + konzolról, vagy csak Xbox 360-ról és PlayStation 3-ról van-e szó.

Új játékmenet-videóval jelentkezett a Spore-széria mellékhajtása, a Dark Spore.



A Steamről már tölthető a Civilization V modkészlete, így már csak idő kérdése és jönnek a felhasználói pályák.

A Facebookon megjelent az Assassin's Creed: Project Legacy, melynek segítségével bónuszküldetéseket, fegyvereket és tömérdek tapasztalati pontot oldhatunk fel a Brotherhoodban.

Az Assassin's Creed: Brotherhood legújabb játékmenet-videójában a program egyik küldetését láthatjuk az elejétől a végéig.



Konzol

Minden bizonnyal sokan megkérdőjelezik a Red Dead Redemption Undead Nightmare című zombis letölthető tartalmának létjogosultságát, mondván, mit keresnek élőhalottak egy ilyen jó kis westernjátékban, ám a DLC első trailerének megtekintése után látszik, hogy ez a fő történeti száltól elkülönülő expanzió igen is jónak és szórakoztatónak tűnik.



Megjelent a Fable 3 kiegészítő játéka, a Fable III Kingmaker. A program kizárólag az Egyesült Királyság területén működik és csak okostelefonokon lehet használni, ám akinek van lehetősége kipróbálni, az jól szórakozhat, a játékosok feladata ugyanis nem más, mint a királyi csapatok vagy a lázadók zászlójának kitűzése az ország különböző épületein. Minél több lobogót helyeztél el, annál több aranytallér üti a markod, amit aztán a teljes játékban költhetsz el.



A Nintendo egy új Wii Remote-ot fog kiadni, mely már beépítve tartalmazza a MotionPlus kiegészítőt. Megjelenési dátumról és árról még nem esett szó.

Kiszivárogtak az első játékképek és koncepciórajzok a Resistance 3-ból.

Resistance 3 JátékképekResistance 3 JátékképekResistance 3 Játékképek

Resistance 3 Mûvészi munkákResistance 3 Mûvészi munkákResistance 3 Mûvészi munkák

A Bungie 15.000 játékos kreditjét nullázta le, illetve egy napra eltiltotta az érintetteket a pénzszerzéstől, mivel meg nem engedett módszerekkel jutottak a dellához. Akik a mentéspontok visszatöltésével ügyeskedtek, azok biztonságban vannak, ám azt még nem tudni, hogy mi lesz azokkal, akik a Firefight módban farmolták össze a pontokat.

Napfényre kerültek a Call of Duty: Black Ops achievementjei, de vigyázat, spoileresek!

Ha októberben 30 dollár értékben vásárolsz letölthető játékokat vagy kiegészítőket az Xbox Live rendszerén, november végén 10 dollárt visszakapsz. Az akcióban a rendszer teljes kínálata részt vesz.

Újabb videó érkezett az ősszel esedékes Xbox 360 menüfrissítésről.



A Rock Band 3 eljövendő letölthető tartalmai opcionálisan tartalmazzák majd a pro gitár részeket, melyekért számonként 1 dollárt kell pluszba fizetni.

A Nintendo becslése szerint megjelenésének első évében a 3DS 4 millió példányban fog elkelni.

Így fest a Beyond Good & Evil HD:

Beyond Good & EvilBeyond Good & EvilBeyond Good & Evil

Beyond Good & EvilBeyond Good & EvilBeyond Good & Evil

Pletyka

A Second Life-ot megalkotó Linden Labs angliai irodája bezárt, és az suttogják, hogy a csőd szélén álló céget a Microsoft fogja felvásárolni.

Az Amazon úgy tudja, hogy a World of Warcraft: Cataclysm 2011 elején fog megjelenni.

Egyéb

Egy lépéssel közelebb kerültünk a Halo-szériában látott páncélokhoz, a Raytheon Sarcos cég ugyanis nemrég bemutatta a második generációs, XOS 2 névre keresztelt külső csontvázát. Az új fejlesztés feleannyi energiát igényel mint elődje, és már beépített akkumulátora is van, hátránya viszont az, hogy a katona csak nagyon lassan és esetlenül tud mozogni, így a harctereken ilyennel egyhamar még nem találkozhatunk, de ami késik, nem múlik...



Az L+E Productions szeretne filmet forgatni a Just Cause-sorozatból, így hát neki is láttak az előkészületi munkáknak, és amint lesz egy elfogadható terv, elkezdenek házalni a projekttel. A film forgatókönyvírója Michael Ross, a producer pedig Adrian Askarieh.

A sokadik évadánál és az ezredik mellékhajtásánál tartó, de újításra már évek óta képtelen Law & Order készítői szerint így néznek ki a hardcore játékosok. Köszönjük szépen.



A napokban felkorbácsolt kedélyek lecsillapítására itt egy zenés-táncos videó a Team Fortress 2 szereplőinek részvételével.



Az LA Times értesülései szerint Patrick Alessandrin otthagyta a Kane and Lynch filmet, így a stúdiónak most egy új producer után kell néznie.

A First 4 Figures csapata elkészítette Samus Aran űrhajójának a mását, de nem csak egyet, hanem rögtön 750-et. A részletgazdagon kidolgozott modelleket 2011 második negyedévében dobják majd piacra, és potom 300 dollárba fognak kerülni.



Az IndieCade szervezete Trailblazer Award for Lifetime Achievementtel jutalmazta Tim Schafert. Azt hiszem, nem kell ragoznom, miért.

Vannak rajongók, vannak megszállottak, és van ez az ember, aki egy szinte tökéletes Garrus jelmezt csinált, ráadásul pont időben, hiszen közelít Halloween.

GURU Extra ***A hírek popupjaGURU Extra ***A hírek popupjaGURU Extra ***A hírek popupja



A héten az alábbi játékok fognak megjelenni:

  • Two Worlds II (október 8.) - PC, Xbox 360, PS3
  • Rune Factory 2: A Fantasy Harvest Moon (október 8.) - DS
  • Enslaved: Odyssey to the West (október 8.) - Xbox 360, PS3
  • WRC: FIA World Rally Championship (október 8.) - PC, Xbox 360, PS3
  • Atelier Rorona: The Alchemist of Arland (október 8.) - PS3
  • Front Mission: Evolved (október 8.) - PC, Xbox 360, PS3
  • NBA 2K11 (október 8.) - Xbox 360, PS3
  • Let's Draw (október 8.) - DS
  • Disney Sing It: Family Hits (október 8.) - PS3, Wii
  • Pro Evolution Soccer 2011 (október 8.) - PC, Xbox 360, PS3
  • FIFA 11 (október 8.) - DS
  • NBA Elite 11 (október 8.) - Xbox 360
  • Final Fantasy: The 4 Heroes of Light (október 8.) - DS
  • Wii Party (október 8.) - Wii
  • John Daly's ProStroke Golf (október 8.) - PC, Xbox 360, PS3
  • America's Next Top Model (október 8.) - Wii
  • Wings of Luftwaffe (október 8.) - PC
  • UFC Undisputed 2010 (október 9.) - PSP
  • Raiden Fighters: Aces (október 9.) - Xbox 360