PC

A pénzügyi problémák felülkerekedtek a Realtime Worlds csapatán, s a cég alkalmazottainak nagy részét elbocsátották. A skóciai bázis már bezárt, és hasonló sors vár az amerikai különítményre is, a már leállított APB jogait azonban lehet, hogy felvásárolja az Epic -- legalábbis egy ismeretlen forrás ezt állítja.

Új Alice: Madness Returns videó egyenesen a Tokyo Game Show-ról.



Az Activision tervbe vette, hogy nagy sikerű játékaik átvezető videóit egész estés mozifilmekké fűzik össze, majd a kész termékeket 20 vagy 30 dolláros áron eladják a rajongóknak digitális úton. Kotick szerint ezzel a módszerrel rekorder bevételeket tudnának bezsebelni.

A Quake Live nemrég bevezetett prémium szolgáltatásai szeptember 26-ig mindenki számára ingyenesek, akik pedig már befizettek, azoknak egy ingyen hónap a jutalmuk.

Íme egy videó a Fable 3 gyűjtői kiadásáról, mely 80 dollárért pár plusz küldetést, helyszínt és tárgyat, egy kártyapaklit és egy szépen megmunkált érmét is tartalmaz, arról nem is beszélve, hogy egy pofás csomagolásban érkezik.



A Criterion Gamestől Matt Webster elárulta, hogy a Need for Speed: Hot Pursuit négyszer annyi bejárható területet tartalmaz, mint a Burnout Paradise.

Az első tűrhető City Interactive játék, a Sniper: Ghost Warrior egy 10 dolláros DLC-vel egészült ki, mely öt új pályát és nagyobb lőtávolságot ad a játékhoz. A csomag Xbox 360-ra és PC-re is elérhető.

A Dawn of War 2 második expanziója, a Retribution szakított a Microsofttal és a Steamworks rendszerét használja majd a plusz szolgáltatások biztosítására, illetve azt is megtudtuk, hogy a játék bétatesztjében csak a Dawn of War 2 vagy a Chaos Rising kiegészítő birtokosai vehetnek részt.

A THQ ambiciózus FPS-e, a Homefront csak 2011 márciusában fog megjelenni.

A Mafia 2 bekerült a Guinness Rekordok Könyvébe annak okán, hogy 200 alkalommal hangzik el benne a „f*ck” szó . Gratulálunk!

A Blizzard Entertainment hivatalos figyelmeztetést adott ki a csalóknak. A közleményben elmondták, hogy ha bárkit csaláson érnek, örökre kitiltják őket a Battle.net-ről.

Az AMD és a Valve partneri kapcsolatának köszönhetően most már a Steamről is beszerezhetjük a legfrissebb videokártya drivereket.

Egy új Deus Ex: Human Revolution trailer. Nem is kell mást mondanom.



Konzol

A november 3-ra kitűzött megjelenési dátum láttán az ember azt gondolná, hogy a fejlesztők már az utolsó simításokat végzik a már így is sokat késett Gran Turismo 5-ön, ám éppen ellenkezőleg, még mindig pakolnak ezt-azt a játékba. A TGS-en bejelentettek pár új pályát (Lagna Seca Mazda Raceway, Trial Mountain, The Sarthe) és kocsit (VW Kubelwagen, VW Beetle, VW Schwimmawagen, VW Samba Bus, Isuzu 4200R, Citroen GT), egy kísérleti, mindenféle versenyszabályokra és -előírásokra fittyet hányó járgányt, illetve egy bizonyos Gran Turismo Anywhere nevezetű szolgáltatást, ami nem más, mint egy webes portál, ahol képeket és üzeneteket küldhetünk egymásnak, valamint a versenycsapatunkat menedzselhetjük.





Így néz ki a 400 dolláros Gran Turismo 5 PlayStation 3 bundle:

GURU Extra ***A hírek popupjaGURU Extra ***A hírek popupjaGURU Extra ***A hírek popupja

A Metal Gear Solid 3: Snake Eater 2011-ben Nintendo 3DS-re is meg fog jelenni.

Habár a Kinect még meg sem jelent, a Lenovo már bejelentette a periféria koppintását, az eBoxot, mely papíron hasonló képességekkel rendelkezik, mint a Microsoft találmánya, de persze csodákat ne várjunk a ránézésre is gagyi, 30 beépített játékot tartalmazó „konzoltól”.

Ez történt... (2010 - 37. hét)

Szeptember 21-én fog megjelenni a PlayStation 3 3.50-es szoftverfrissítése, amelynek legfontosabb része az, hogy a konzolon hamarosan 3D-s Blu-ray filmeket is nézhetünk.

A jövő hónapban fog megjelenni a MAG 2.0, ami nem a PS3-on népszerű multis játék második része, hanem egy szép nagy patch, benne Move támogatással, fegyverek vásárlásának lehetőségével, szintemeléssel, illetve rengeteg hibajavítással.

A Yakuza-sorozat egy érdekes fordulatot vett: a legújabb rész; egy zombilövölde lett, és nem a konzervatív fajta. Az egyik szereplőnek például egy gépfegyver van a karja helyén, és lesz olyan ellenség, amelyik emeletes ház méretű.



Az új Xbox 360 4 GB-s modelljén nem működik a Halo: Reach kooperatív módja, illetve pár esetben a konzol nem tudja beolvasni a lemezt. Az MS és a Bungie már mindkét probléma megoldásán dolgozik.

A Halo: Reach a megjelenésének első 24 órájában 200 millió dolláros bevételt termelt.

A Square Enix bejelentette, hogy a Lara Croft and the Guardian of Light a jövő hónapban, 13 eurós árcédulával PlayStation 3-ra is meg fog jelenni.

A Case Zero sikerei láttán a Capcom bejelentette a Dead Rising 2 második, szintén Xbox 360-exkluzív letöltető tartalmát, a Case Westet, mely az alapjáték eseményei után játszódik, és az első rész főszereplője, Frank West az újonc Chuckkal együtt aprítja a zombikat.



A Heavy Rain Move Edition október 8-án kerül a boltokba, benne a The Taxidermist DLC-vel, három dinamikus menütémával, a játék zenéjével, és egy „Így készül” videóval. A pakk ára 30 font.

A Sony egy olyan eszközt szabadalmaztatott, melyet ha a PS3-hoz kapcsolunk, PlayStation 2-es játékokat tud futtatni.

Ez történt... (2010 - 37. hét)

Az új DMC radikális stílusváltása láttán sok rajongó a szívéhez kapott, ám nem csak nekik nem tetszik az új felvonás, hanem a széria kitalálójának, Kamija Hidekinek sem, akinek -- a twitterüzenetei alapján -- hiányzik a régi Dante, s meglehetősen közömbösek az érzelmei a Ninja Theory játékával kapcsolatban.

A RedLynx örömmel közölte, hogy a Trials HD-t a megjelenése óta egymillióan töltötték le.

A Vanquish 55 fontos, kizárólag Angliában, a Zavvi boltjaiban kapható gyűjtői kiadása egy 17 centis Sam Gideon (ő a főszereplő) szobrot tartalmaz, ám semmi más extrát nem kapunk.

Ez történt... (2010 - 37. hét)

A Vanquish legújabb trailere ezúttal nem a pörgős játékmenetre, hanem a játék történetére koncentrál.



Pletyka

A Mortal Kombat fejlesztői azt állítják, hogy nekik már van egy PSP2-jük. A Sony válaszában csak annyit mondott, hogy még nem jelentettek be semmit.

Egyéb

A hét videója: a Psychonauts találkozik az Inceptionnal.



A Capcom és a Sony Pictures Entertainment Japan bejelentette, hogy egy újabb CGI Resident Evil film készül. A Resident Evil: Damnation valamikor 2012-ben fog megjelenni, és Leon S. Kennedyt követi majd egy most még ismeretlen kaland során.

Az eddig legjobb Half-Life 2 rajongói videó, ráadásul ezt egy profi animátor, Marco Spitoni készítette. Le a kalappal!





A héten az alábbi játékok fognak megjelenni:

  • Final Fantasy XIV (szeptember 22.) - PC
  • History: Great Battles Medieval (szeptember 24.) - PC, Xbox 360, PS3
  • Real Heroes: Firefighters (szeptember 24.) - Wii, NDS
  • Duke Nukem: Critical Mass (szeptember 24.) - NDS
  • Dead Rising 2 (szeptember 24.) - PC, Xbox 360, PS3
  • F1 2010 (szeptember 24.) - PC, Xbox 360, PS3
  • Sushi Go Round (szeptember 24.) - Wii, NDS
  • Quantum Theory (szeptember 24.) - Xbox 360, PS3
  • TrackMania Wii (szeptember 24.) - Wii
  • Arthur and the Revenge of Maltazard (szeptember 24.) - PC, PS3, Wii, NDS
  • Blue Dragon: Awakened Shadow (szeptember 24.) - NDS
  • Ace Combat: Joint Assault (szeptember 24.) - PSP
  • Little Book of Big Secrets (szeptember 24.) - NDS
  • SpellForce 2: Faith in Destiny (szeptember 24.) - PC
  • Civilization V (szeptember 24.) - PC
  • Batman: The Brave and the Bold the Videogame (szeptember 24.) - Wii, NDS
  • Let's Draw (szeptember 24.) - NDS
  • Morphx (szeptember 24.) - Xbox 360
  • House (szeptember 24.) - NDS
  • Mega Man Zero Collection (szeptember 24.) - NDS
  • Darksiders (szeptember 24.) - PC
  • NHL Slapshot (szeptember 24.) - Wii
  • Pang: Magical Michael (szeptember 24.) - NDS
  • Guitar Hero: Warriors of Rock (szeptember 24.) - Xbox 360, PS3, Wii
  • Club Penguin: Game Day! (szeptember 24.) - Wii
  • Disney Sing It: Party Hits (szeptember 24.) - PS3, Wii
  • Aladdin Magic Racer (szeptember 24.) - Wii
  • New Carnival Games (szeptember 24.) - Wii, NDS
  • Obscure: The Aftermath (szeptember 24.) - NDS