PC

Az amerikai hadsereg és a légierő bázisain lévő egyik boltban sem lehet majd beszerezni a legújabb Medal of Honort, mivel a játék multiplayer módjában tálib katonákkal lehet amerikaiakra lőni. A bakák máshol természetesen megvehetik a játékot, aki pedig már előrendelte a cuccot, az egy külső áruházban veheti át a lemezt.

Új képek a Fable 3-ból:

Ez történt... (2010 - 35. hét)Ez történt... (2010 - 35. hét)Ez történt... (2010 - 35. hét)

A maga csendességében fejlődik az OnLive: a szolgáltatást hamarosan már wifin keresztül is el lehet érni. A rendszeren egyébként most minden játék fél áron kapható, s a cég a beígértnél tovább biztosít ingyenes hozzáférést az első regisztrálók számára.

Megérkezett a Dungeon Siege 3 első játékmenet-videója, ami amellett, hogy hangulatos, elég meggyőző is.



Megjelent a Mass Effect 2 Shadow Broker DLC-jének első, és valószínűleg egyetlen videója:



Október 12-én fog megjelenni a Borderlands „Év játéka” kiadása. A PC-n 50, konzolon pedig 60 dolláros csomag az eddig kiadott négy DLC-t tartalmazza, illetve egy különleges kódot, amellyel a legújabb, Claptrap's New Robot Revolution pakk is a miénk lehet.

A The Witcher 2-ben 150 percnyi, összesen 256 átvezető videót élvezhetünk, a játéknak pedig 16 különböző befejezése lesz, továbbá csak négy töltőképernyőt kell túlélnünk, s 30 pajzstípus vár minket.

Befutott a Company of Heroes: Online legfrissebb videója:



A LucasArts 60 embert elbocsátott a The Force Unleashed 2 fejlesztői csapatából, illetve további 25 dolgozó távozott a játék minőségéért felelős különítményből.

Az Elemental: War of Magic anyagi bukása után a Stardock számos alkalmazottját elbocsátotta. Egyelőre még nem tudni, hányan távoztak.

A 2010-es Penny Arcade Expón új képeket, és egy, a kooperatív módra koncentráló játékmenet-videót mutattak a Portal 2-ből, íme:



Ez történt... (2010 - 35. hét)Ez történt... (2010 - 35. hét)Ez történt... (2010 - 35. hét)

A Need For Speed: Hot Pursuit a legújabb videóban látott figyelmeztetések ellenére is a kívánságlistánk elején van.



Az EA lefoglalta a The Sims 4 doménnevet.

Konzol

Michael Pachter szerint a Microsoft valamikor a közeljövőben be fog vezetni egy 100 dolláros Platinum Xbox Live előfizetést. A becslése alapján nagyjából kétmillió felhasználót tudnának átcsábítani a jelenlegi 60 dolláros Gold táborból, ezzel éves szinten plusz 80 millió dollár vándorolna a cég zsebébe.

Az eddigi legepikusabb PlayStation 3 reklám:



A Kinect a megjelenése napján csak az amerikai angol, a brit angol, a japán és a Mexikóban használatos spanyol nyelvet érti majd meg, és ezek is régiózárasak, tehát itthon például hiába tud valaki angolul beszélni, az nem kommunikálhat a perifériával, csak később, miután az MS egy tapasszal feloldja eme funkciót.

Majdnem félórányi multiplayer játékmenet a Halo: Reachből:





Elérhető a Split/Second első két letölthető tartalma. Az ingyenes The Elite Vehicle Livery átfesti a jól ismert Brawn, Vixen és Raptor járgányokat, a két dolláros High Octane Supercar Pack pedig három új kocsit és egy kicicomázott Ryback Cyclone-t tartalmaz.

Ezen a héten fog megjelenni a Grand Theft Auto: Chinatown Wars kipofozott, de tartalmilag változatlan HD-verziója iPad-re, 10 dolláros áron.

A Killzone 3 Észak-Amerikában február 22-én fog megjelenni.

A Tron: Evolution Xbox 360-ra és PlayStation 3-ra gyűjtői verzióban is meg fog jelenni 130 dolláros árcédulával. A doboz egyetlen különlegessége, hogy egy light cycle makettet, illetve egy, a moci védelmére szolgáló műanyag burkot tartalmaz.

Ez történt... (2010 - 35. hét)

Ahhoz, hogy a Gran Turismo 5-tel játszhassunk, kötelező egy 256 Mb-os telepítést elvégeznünk, de ha a lehető legrövidebb töltési időkre vágyunk, a 10 Gb-os telepítési opciót is választhatjuk.

A Red Dead Redemptionből a májusi megjelenése óta 6,9 millió példányt szállítottak le, tehát ennyi dobozt kaptak a különböző boltok, de nem ennyit adtak el a játékból.

A Wii-exkluzív Conduit 2 csak 2011-ben fog megjelenni, jó hír viszont, hogy játékot nem csak a Wiimote-tal, hanem a klasszikus kontrollerrel és annak pro verziójával is lehet majd irányítani.

A The Wu-Tang Clan lemezlovasa, RZA is benne lesz a DJ Hero 2-ben, aki két egyedi mixet (LL Cool J: "I Can't Live Without My Radio" + Grandmaster Flash & The Furious Five: "The Message", Damian Marley: "Welcome To Jamrock" + Walter Murphy: "A Fifth of Beethoven") is ad a játékhoz.

A Nintendo DS-exkluzív Golden Sun: Dark Dawn november 29-én kerül majd a boltokba.

Nagyon úgy néz ki, hogy jön a következő Valkyria Chronicles, a SEGA által beregisztrált code1935.jp oldalon ugyanis az alábbi kép jelent meg.

Ez történt... (2010 - 35. hét)

Íme a Fallout: New Vegas valamennyi achievementje.

Xbox 360-ra és PlayStation 3-ra már kapható a Battlefield: Bad Company 2 Ultimate Edition, mely az alapjáték mellett annak valamennyi letölthet tartalmát, a limitált kiadás extráit, illetve a Battlefield 1943-at tartalmazza. A csomag ára 60 dollár.



Az Epic Mickey 70 dolláros gyűjtői kiadása a játék stílusával harmonizáló konzolelőlapot és Wiimote borítást, egy „Így készült” DVD-t, és egy 12 cm magas Miki egér figurát tartalmaz.

Ez történt... (2010 - 35. hét)

Az Oddworld: Stranger's Wrath korszerűsített grafikával, trófeákkal, PlayStation Move támogatással és egyéb extra tartalmakkal kiegészítve 2011-ben újra meg fog jelenni PlayStation 3-ra.

Pletyka

A GamerNode értesülései szerint a Dead Space 2 egyik multiplayer módjában necromorphok és emberi katonák küzdenek majd egymás ellen.

Egy kiemelt, a fejlesztők főhadiszállását is megjárt közösségi tag azt állítja, hogy lesz zombi multiplayer mód a Call of Duty: Black Opsban, Commie Zombies, vagyis komcsi zombik néven.

Ismeretlen források arról adtak hírt, hogy már készül a Red Dead Redemption folytatása Red Dead Revolution néven.

Egyéb

A szingapúri Explosive Barrel a Ubisoft megbízásából elkészítette a H.A.W.X. 2 8-bites változatát, a végeredmény pedig meglepően szórakoztató.

Legjobb könyvtámasz EVÖR:

Ez történt... (2010 - 35. hét)

Ez alapján nem is tűnik olyan nagy hülyeségnek egy LEGO Halo:





A héten az alábbi játékok fognak megjelenni.

  • Global Agenda (szeptember 10.) - PC
  • R.U.S.E. (szeptember 10.) - PC, Xbox 360, PS3
  • Kingdom Hearts: Birth by Sleep (szeptember 10.) - PSP
  • Patrician IV (szeptember 10.) - PC
  • Spider-Man: Shattered Dimensions (szeptember 10.) - Xbox 360, PS3, Wii, DS
  • Tom Clancy's H.A.W.X. 2 (szeptember 10.) - PS3
  • Disney Fairies: Tinkerbell & the Great Fairy Rescue (szeptember 10.) - DS
  • Raiden Fighters: Aces (szeptember 10.) - Xbox 360
  • Aion: Assault on Balaurea (szeptember 10.) - PC