PC

Elindult az EverQuest II ingyenesen játszható verziója, az EverQuest II Extended. A klienst a játék hivatalos oldaláról lehet letölteni, ahol részletes leírást is találni arról, hogy milyen korlátozásokkal találjuk magunkat szemben, ha nem fizetünk és arról, hogy mi minden üti a markunkat, ha kinyitjuk a pénztárcánkat.

Egy stilizált trailer arról, hogyan működik a Portal 2 kooperatív módja:



Az Obsidian Entertainment tervbe vette, hogy DLC-ket készít az idén boltokba kerülő Fallout: New Vegashoz. Azt azonban, hogy hány ilyen csomag várható és hogy mit tartalmaznak, még nem tudni, de leginkább mellékküldetésekre és nem a fő történeti szálat továbbvivő epizódokra kell számítani, a New Vegas-i eseményeknek ugyanis egy sziklaszilárd lezárása lesz, nem úgy mint a Fallout 3-nak.

Doug Lombardi eltaposta a Linuxos Steamről szóló pletykákat, mondván, nem dolgoznak a program pingvines átiratán.

A GamesCom forgatagában az All Points Bulletint jegyző Realtime Worlds a csőd szélére jutott. A cég kifogyott a pénzből, valamint hárommillió fontos tartozás terhét nyögik, így adminisztrációs státuszba kerültek, ami azt jelenti: egy másik cég azon dolgozik, hogy bármi áron kihúzza őket a csávából. A dolgozók 75 százalékát már elbocsátották, és vásárlókat kezdtek keresni az Egyesült Királyságban és az Egyesült Államokban, az APB támogatása azonban még megy.

Tölthető a Bad Company 2 hatodik VIP pályacsomagja, amelynek köszönhetően a Panama Canal Squad Deathmatch, a Laguna Presa pedig Squad Rush módban játszható.



Az EA-től, David DeMartini közölte a nagyközönséggel, hogy a Crysis 2 értékelései 90 százalék vagy a körül alakulnak majd. De nem csak az EA Partners fejese ilyen magabiztos, az EA Europe vezetője, Jens Uwe ugyanis úgy gondolja, hogy a FIFA idén láthatóan jobb, mint a Pro Evolution Soccer.

A THQ szerint a Dawn of War II: Retribution után nagyjából 18-24 hónappal, vagyis 2012 augusztusa és 2013 februárja között megjelenhet a Dawn of War 3.

A H.A.W.X 2 PlayStation 3-ra szeptember 10-én, a PC-s verzió október elsején, a Wii-s kiadás pedig még nem tudni mikor fog megjelenni. A Xbox 360-as átirat tartva az eredeti ütemtervet szeptember 3-án kerül a boltokba.

Lehet jelentkezni az ingyenes Star Wars: Clone Wars Adventures MMOG bétatesztelésére a játék hivatalos oldalán.

A Homefront című FPS PC-s verziója dedikált szerverekkel és néhány egyéb extrákkal érkezik, melyek a fejlesztők szerint garantáltan tetszeni fognak a multiplayer közösségnek.

Konzol

A PSJailbreak csapatának egy különleges USB kulcs segítségével állítólag sikerült feltörni a kalózok támadásainak már évek óta ellenálló PlayStation 3-at. Tegyük hozzá azonban, hogy a trükk még csak a képfájlokat egyébként is futtatni képes fejlesztői PS3-on működik, melyet természetesen nem lehet a helyi elektronikai boltokban beszerezni, de ha működne is a kereskedelmi modelleken, a Sony közölte, hogy könnyedén bannolni tudják a warezolókat.



A Valve projektmenedzsere, Erik Johnson kijelentette, hogy a PlayStation 3, mint platform nagyon fontos a számukra, ugyanis ezen gép játékosainak még nem volt részük az igazi Valve-élményben.

A Konamitól megtudtuk, hogy lehetséges lesz úgy végigjátszani a Metal Gear Solid: Risingot, hogy senkit sem ölünk meg, s ezért talán még egy achievement is jár majd.

A DJ Hero 2 Észak-Amerikában október 19-én, Európában pedig október 22-én fog megjelenni.

Az Xbox Live Arcade-exkluzív Limbo 300 ezer példányban kelt el.

Kedden a Rockstar San Diego lesújt a Red Dead Redemption csalókra és véglegesen kitiltja őket a PSN-ről /Xbox Live-ról, ám szerencsére van menekvés! Nem kell mást tenni, mit törölni a mentésfájlokat, és a banhammer nem bánthat.

Íme a Guitar Hero: Warriors of Rock teljes dalfelhozatala.

A Fable 3-hoz nem lesz a Pub Gameshez hasonló szerencsejátékos program Xboxon, de valami más azért készül.

Még a Kinect novemberi megjelenése előtt átalakulnak az Xbox 360 avatarok. Némileg életszerűbb formát kapnak a figurák, hogy a mozgásérzékelővel könnyebb legyen őket irányítani.

Pletyka

A PC Gamer értesülései szerint már javában készül a Far Cry 3 a Ubisoft montreali stúdiójában a Relictől átigazolt vezető tervező, Josh Mosqueira vezetése alatt.

A Eurogamer csapata úgy tudja, hogy a következő PSP érintésérzékeny hátlappal érkezik, más források azonban arról számoltak be, hogy a képernyő lesz tapogatható. Meglátjuk, melyik félnek lesz igaza.

Egyéb

Az olasz-amerikaiak érdekvédő csoportja, a UNICO megsértődött a 2K Gamesre, mert szerintük a Mafia 2-ben rasszista és lealacsonyító módon ábrázolják az olaszokat. Válaszában a kiadó elnöke, Strauss Zelnick elmondta, hogy sem a UNICO, sem más ehhez hasonló csoport nem játszott még a Mafia 2-vel, így hiteles véleményt nem tudnak formálni, arról nem is beszélve, hogy az olasz maffia évtizedek óta jelen van a filmekben és sorozatokban, épp ezért furcsa ez a felháborodás.

A koreai Chung Ang egyetemen a tudósok arra a megállapításra jutottak, hogy a depresszió és a cigarettafüggőség tüneteit enyhítő bupropion a játékfüggőség ellen is jó. A kísérletek elvégzése után a résztvevők 35,5 %-kal kevesebbet játszottak.

Érdemes szorgalmasan regisztrálni a Square Enix-játékokat, a kiadó ugyanis egy egyedi iPod Touchot, valamint egy zenei cédéket, képeslapokat és naptárt tartalmazó csomagot osztott ki a Square Enix Klub tagjai között.

GURU Extra ***A hírek popupjaGURU Extra ***A hírek popupjaGURU Extra ***A hírek popupja

DOOM Modern Warfare 2 fegyverekkel és hanghatásokkal. Nice!



Az alábbi videóban Samus Aran végigvezet minket a Metroid-sorozat 24 esztendős történetén.





A héten ezek a játékok fognak megjelenni:

  • 10 Minute Solution (augusztus 26.) - Wii
  • Mafia II (augusztus 27.) - PC, Xbox 360, PS3
  • Grease (augusztus 27.) - DS, Wii
  • SpellForce 2: Faith in Destiny (augusztus 27.) - PC
  • Divinity II: Flames of Vengeance (augusztus 27.) - PC, Xbox 360
  • Mega Man Zero Collection (augusztus 27.) - DS
  • My Fitness Coach: Dance Workout (augusztus 27.) - Wii