PC

Elindul a Project Icarus egyelőre semmitmondó oldala. Ez ugyebár az Irrational Game titkos játéka, melyet ha minden igaz, augusztus 11-én fognak hivatalosan bejelenteni New Yorkban.

A GameStop felvásárolta az egyik legjobb flashjáték gyűjtőhelyet, a Kongregate-et. Az oldalt továbbra is az alapító páros Jim és Emily Greer vezeti majd, és egyelőre nem tudunk arról, hogy beállna-e bármiféle változás a havonta tízmilliós forgalmat bonyolító portál életében.

A Bungie nem feledkezett meg a PC-s Halo-játékosokról, na persze nem döntöttek úgy hirtelen, hogy elkészítik a Halo 3, az ODST vagy a Reach személyi számítógépes átiratát, csupán azt találták ki, hogy akik 2010 május 26. előtt aktiválták a Halo 1 PC-s verzióját, azok egy kis meglepetésben részesülnek a Halo: Reach multiplayer módjában.

A Call of Duty: Black Opsból egy 80 dolláros Hardened és egy 150 dolláros Prestige Edition is meg fog jelenni, de sajnos azt még nem tudjuk, miféle extrákat kapunk.

Vészesen közeledve a megjelenéshez egy újabb hangulatos Mafia 2 trailer jelent meg.



Az Infinity Wardtól látványos körülmények között távozó, majd az EA oltalmazó szárnyai alatt új céget alapító Jason West és Vince Zampella kilátogat a QuakeConra. Nagy bejelentést azonban ne várjunk, hiszen csak egy kérdezz-feleleken vesznek részt Tim Willitsszel és Todd Howarddal. A téma a blockbuster játékok készítése lesz.

Maryland kormányzója, Martin O'Malley szeptember 21-ét Civilization V napnak nevezte ki, ezzel tisztelegve Sid Meier évtizedes kiváló munkája előtt.

Ez történt... (2010 - 30. hét)

Íme egy kis ízelítő a Chris Mitten által illusztrált és Ian Edginton által írt Kane & Lynch képregényből, utána pedig nézzétek meg a Dog Days legújabb trailerét.

GURU Extra ***A hírek popupjaGURU Extra ***A hírek popupjaGURU Extra ***A hírek popupjaGURU Extra ***A hírek popupja



Az Arkham Asylum 2 az Unreal Engine 3-at fogja használni.

A Battlefield 1943 a látszat ellenére továbbra is készül PC-re, azonban megjelenési dátum még nincs. Az előrendeléseket teljes pénzvisszafizetés mellett le lehet mondani.

A CVG értesülései szerint a következő Operation Flashpoint játék alcíme Red River lesz, és valamikor 2011-ben fog megjelenni.

Megérkezett a Shogun 2: Total War új videója, melyet teljes mértéken a játék motorjával raktak össze, a végeredmény pedig egyszerűen gyönyörű.



A felemás értékelések ellenére az Alpha Protocolból a májusi megjelenése óta 700 ezer példány kelt el, ami nem rossz eredmény, de továbbra sincs tervbe véve a folytatás elkészítése.

A R.U.S.E. Európában szeptember 9-én fog megjelenni.

A Rockstar eltörölte a hajmeresztően drága, 450 dolláros könyv tervét, de már készül egy másik, a cég történetét összefoglaló alkotás.

Michael Jackson hozzátartozóinak kérésére a PopCapnek el kellett távolítania MJ zombihasonmását a Plants vs. Zombiesból. A helyére egy diszkós élőhalott került.

Konzol

Az alap PlayStation Move csomag, mely tartalmazza a PlayStation Eye kamerát, magát a Move kontrollert és egy tájékoztató lemezt, 50 fontba kerül, de csak ha a kamera vagy a „varázspálca” kell, akkor 25, illetve 35 fontot kell fizetni.

Mikami Sindzsi új játéka, a Vanquish a nyámnyila játékosok kedvéért tartalmaz egy extra könnyű Casual Auto módot, a százas szöget reggeliző hardcore gamereknek pedig egy brutális God Hard beállítást.

David Guetta, Deadmau5, és DJ Qbert mellett Tiesto is szerepelni fog a Dj Hero 2-ben.



A Bungie komoly büntetéssel fogja sújtani azokat a Halo: Reach játékosokat, akik a multiplayer meccsek házigazdájaként mérgükben kilépnek, ezzel elrontva a többi ember szórakozását. Sajnos részleteket még nem tudunk, de Brian Jarrard, a cég közösségi vezetője elárulta, hogy szeretnék ezeket az egyéneket végelegesen eltávolítani a közösségből.

A Halo: Reach során összesen 49 achievementet szerezhetünk be. Íme a teljes lista.

A nagyon sokak által várt Marvel vs Capcom 3 újabb játékmenet videója:



Cliff Bleszinski, az Epic tervező atyaúristene a hét elején egy még be nem jelentett játékot tesztelt. Vajon mi lehet az? Csak nem a nagysikerű Shadow Complex második része?

A Nintendo szeptember 29-én fogja bejelenteni a 3DS árát.

Egyéb

Vajon mi történne, ha kereszteznénk a Metal Gear Solid- és a Modern Warfare-szériát? Természetesen a Modern War Gear Solid, és nem kevés nevetés. Jó szórakozást!





Guillermo del Toro (Hellboy) az MTV Multiplayernek elárulta, hogy jelenleg nem filmeken, hanem játékokon dolgozik egy nagy cég megbízásából, pár héten belül pedig meg is tudjuk, miről van szó.

A DC Direct nevű cég sokak álmát valóra váltva elkészített egy WoW érmekollekciót. A 70 dolláros csomagban egy arany, ezüst és bronz tallért találunk amelyek mindkét oldalán Azeroth fontosabb városainak vezetői díszelegnek.

Ez történt... (2010 - 30. hét)

A Kooberz Studios Legóból készített egy négy perces StarCraft „játékmenet videót”.





A héten az alábbi játékok fognak megjelenni:
  • The Last Airbender (augusztus 6.) - Wii
  • Art Academy (augusztus 6.) - NDS
  • Sorcerer's Apprentice (augusztus 6.) - NDS