PC

Boba Fett, a galaxis legjobb fejvadásza szerepelni fog a Star Wars: The Force Unleashed 2-ben. Játszható ugyan nem lesz, de fontos szerepet tölt be, hiszen Vader parancsára le kell vadásznia Junót, Starkiller szerelmét.



És ha már a TFU 2-nél tartunk, érdemes azt is tudni, hogy ha a GameStopnál rendeljük elő a játékot, a Darth Maul és Starkiller DNS-éből összekombinált harcossal, egy bizonyos Maul Killerrel apríthatjuk a rohamosztagosokat, ráadásul egy ezüstszínű fényszablyával tehetjük majd mindezt.

Ez történt... (2010 - 29. hét)

A Microsoft egy időben tervezte, hogy az Xbox 360-as és PC-s játékosok egy szerveren egymás ellen játszanak, ám a dolgot elvetették, mivel a tesztek során a PC-sek lemészárolták a konzolosokat minden egyes alkalommal. PC:Konzol - 1:0.

Egy kis Dead Space 2 játékmenet, egyenesen a Comic-Conról:







Greg Wilson (Relic Entertainment) arra biztatja a Company of Heroes-vásárlókat, hogy tartsák meg a CD-kulcsokat, hiszen ezekkel bónusz tartalmakhoz juthatnak a Company of Heroes Online-ban. Azt még nem tudni, hogy pontosan miről van szó.

Az Irrational Games augusztus 11-én egy különleges rendezvényt fog tartani New Yorkban. Leleplezésre kerül a Project Icarus?

A Star Wars: The Old Republic zseniális 2009-es E3 trailere már a múlt, itt az új király, és ez nem más, mint a DC Universe Online kedvcsináló videója.



Konzol

Mint azt mindannyian jól tudjuk, a Guitar Hero: Warriors of Rock egy szólista móddal lesz ellátva, ám azt eddig nem is sejtettük, hogy a finálé a Rush együttes 2112 című száma lesz, ez pedig azért érdekes, mert a sláger nem kevesebb mint 20 perc hosszúságú, a gitárok védelmében azonban a dal hét szekcióra van bontva.



A Plants vs. Zombies Xbox átirata szeptember elején fog megjelenni két új multiplayer móddal, 21 minijátékkal és 12 achievementtel kiegészítve. Az ára 15 dollár. A program később egy bónusz zombifigurával csomagolva PC-re és Macintoshra újra meg fog jelenni egy „Év játéka” kiadás keretében 20 dolláros árcédulával.

A Spider-Man: Shattered Dimensionsben az Amazing dimenzió Pókemberét Neil Patrick Harris szólaltatja meg, az Ultimate verziót Josh Keaton, a Noirt Christopher Daniel Barnes, míg a 2099-es variánst Dan Gilvezan.

Csakúgy mint a Halo 3, a Halo: Reach is kap egy Xbox 360 bundle-t. A szeptember 14-én érkező csomagban magát a játékot, két, a Bungie által tervezett, ezüstszínűre fújt kontrollert és egy ezekkel harmonizáló új fajta, 250 GB-os merevlemezzel csomagolt Xbox 360-at tartalmaz, amelynek különlegessége, hogy egy Halo tematikájú hangot ad ki bekapcsoláskor és a tálca nyitásakor.

Ez történt... (2010 - 29. hét)

Az Activision bejelentette, hogy valóban úton van a Transformers: War for Cybertron első DLC-je, mely öt karaktert (Jazz, Shockwave, Demolishor, Scattershot, Onslaught), két új Escalation (District, Forsaken), és két kompetitív pályát (Havok, Fortress) tartalmaz, mindezért pedig tíz dollárt kell fizetni. Megjelenés: július 27-én PlayStation 3-ra és Xbox 360-ra.



A Trials HD második letölthető tartalma, a Big Thrills negyven profi és tíz, a játékosok által készített pályával az év végén fog megjelenni. Amelyik játékos a legjobb pályát készíti, az a dicsőség mellett ötezer dollárban részesül, míg a második és harmadik helyezett három, illetve ezer dollárt vághat zsebre.

A Rock Band 3 október 29-én fog megjelenni.

A Klei Entertainment berkeiben készülő, két fős kooperatív móddal is kiegészített Shank Xbox Live Arcade-ra augusztus 24-én, míg PSN-re a rákövetkező nap fog megjelenni potom 15 dolláros áron. A PC-s átirat még fejlesztés alatt áll.





A Scott Pilgrim vs. the World című oldalnézetes beat 'em up Xbox Live Arcade-ra augusztus 25-én fog megjelenni, míg PSN-re augusztus 10-én. Az ára 10 dollár lesz.

A Comic-Conon először láthattuk mozgásközben a második, ezúttal már konzolexkluzív Saw-játékot, mely valóban brutálisabb mint elődje.



Pletyka

A 343 Industriesnél dolgozó pályatervező, Paul Ehreth önéletrajza arról árulkodik, hogy már készül a következő Halo.

Egyéb

A Sony nemrég egy olyan technológiát szabadalmaztatott, melynek köszönhetően egy különleges 3D tévével és szemüvegekkel két ember más-mást láthat ugyanazon a képernyőn -- például amíg az egyik játszik, addig a másik filmet nézhet, illetve az osztott képernyős kooperatív mód során is jó hasznát lehetne venni egy ilyen megoldásnak.

Egy hat fős holland baráti társaság valamennyi tagja egyenként, megszakítás nélkül ötven órán keresztül játszott a Red Dead Redemptionnal, ezzel bekerülve a Guinness rekordok könyvébe, továbbá fejenként 1300 dollárt kaptak.

Ez történt... (2010 - 29. hét)

A Sharp bemutatta az új, 100 GB kapacitású Blu-ray lemezét, mely kétszer több adatot tud tárolni mint amit a PS3 jelenleg használ, az új lemez olvasásához azonban egy újfajta lejátszó szükséges, így a játékiparban egyhamar nem fogunk ilyennel összefutni. A meghajtó és maga a lemez július 30-án fog megjelenni egyelőre csak Japánban.

A Splinter Cell: Conviction és az Assassin's Creed 2 szeptemberen Macintoshra is elérhető lesz.

Az Electronic Arts Los Angelest ezentúl Danger Close-nak hívják.

Mortal Kombat kivégzések papírfigurákkal. Ilyen cuki még sosem volt egy lefejezés.



Vidéken is megy a készülődés a nagy premierre...

Ez történt... (2010 - 29. hét)



A héten az alábbi játékok fognak megjelenni:
  • StarCraft II: Wings of Liberty (július 27.) - PC
  • Need for Speed World (július 27.) - PC
  • Sushi Go Round (július 30.) - DS, Wii
  • Ace Combat: Joint Assault (július 30.) - PSP
  • FullMetal Alchemist: Brotherhood (július 30.) - PSP
  • Commander: Conquest of the Americas (július 30.) - PC
  • We Sing Encore (július 30.) - Wii



Barkóczi Lacának nagyon sok boldogságot kívánunk házasságkötése alkalmából, és reméljük, ezután sem szenved hiányt játékkal töltött órákban!

Üdv: PGO