Csak röviden

Az EA bejelentette, hogy az új Medal of Honorhoz kapható lesz egy gyűjtői verzió, habár csak nagy jóindulattal nevezhetjük annak, hiszen a csomag semmivel sem drágább mint az alapkiadás, és csak három fegyvert tartalmaz: egy MP7-et és kettő -- multiban már az indulástól használható -- sörétes puskát.



Lehet jelentkezni a Spec Ops: The Line multiplayer bétatesztjére mely kizárólag (reméljük csak egyelőre) az Xbox Live Gold előfizetők számára érhető el. Érdekesség, hogy az végfelhasználói licencszerződés (EULA) mellett egy titoktartási nyilatkozatot is el kell fogadni, melynek értelmében nem készíthetünk képeket vagy videókat, de még csak meg sem beszélhetjük másokkal a játékot.

A Rockstar San Diego az erőforrások átcsoportosítása végett elbocsátott 40 alkalmazottat.

Július 27-én fog megjelenni a Madden 11 demója, melyben a Colts-Jets meccset játszhatjuk le négy különböző nehézségi szinten, plusz feloldhatjuk a Master Strategist achievementet.

17 év és 225 szám után a legendás PC Zone magazin szeptember 2-án megszűnik.

A Kane & Lynch 2: Dog Days demójához nem egyszerű hozzájutni, Xbox 360-ra például csak pár szerencsés regisztráló kapta meg a letöltésre feljogosító kódot, a PlayStation 3-at használó rajongók azonban még ennél is rosszabbul jártak, hiszen ha idő előtt akarják tesztelni a játékot, elő kell fizetniük a PSN Plus szolgáltatásra. A demó július 27-én fog megjelenni a Sony gépére.

Ha Steamen vetted meg a Battlefield: Bad Company 2-t, szerencsés napod van, hiszen ingyen belépőt kapsz a Medal of Honor multiplayer bétatesztjébe.

Megérkezett a Yakuza-sorozat PSP-s kistestvére, a Black Panther: New Yakuza Chapter első trailere.



Egy óriási patch érkezett a Dragon Age PC-s verziójához (a PlayStation 3-as és Xbox 360-as átirat már csak engedélyezésre vár), mely a bugoktól kezdve a letölthető tartalmak problémáin át egészen a speciális karakterek hibás megjelenéséig minden elképzelhető problémát kijavít. Íme a teljes lista.

A Dead Rising 2 a Games for Windows Live szolgáltatáshoz lesz kötve.

Garry Newman jelezte, hogy a Garry's Mod Macintosh átirata már működik, és nincs messze a megjelenéstől sem, de még pár bogarat el kell taposni.

Tölthető a Forza Motorsport 3 World Class Car Pack, melyben 5 dollárért a következő autókat kapjuk: McLaren MP4-12C, Mercedes-Benz C63 AMG, Mercedes-Benz CL 65 AMG, Cadillac CTS-V Coupe, Fiat Punto Evo SPORT, Acura TSX V6, Kia Forte Koup SX, Mazda 2, Citroën DS3, Mitsubishi Colt Ralliart.

A kemény ünnepi játékfelhozatalra hivatkozva a Driver: San Francisco csak 2011 első negyedévében fog megjelenni.

A Dark Horse januárban egy új Mass Effect képregénysorozatot ad ki, amelyben jobban megismerkedhetünk a rejtélyes Illusive Mannel. A sorozat írója Mac Walters, John Jackson Miller és Omar Francia lesz, míg az illusztrációkat Massimo Carnevale-ra bízzák.

A SEGA közölte, hogy az Aliens vs Predator Xbox 360 és PlayStation 3-as verziói többet nem részesülnek frissítésekben és hibajavításokban. A PC-s átirat továbbra is teljes támogatást élvez.

A közkedvelt Plants vs. Zombies Xbox Live Arcade átirata kooperatív és versus móddal kiegészítve érkezik, azt azonban sajnos még nem tudjuk, hogyan néz majd ki ez a két mód, hiszen a létezésüket achievementekből tudtuk meg.

Állítólag...

A német Amazon oldalán felbukkant az új Xbox 360 Arcade kiszerelése, és ha lehet hinni a boltnak, a szerényebb verzió egy 4 GB-os háttértárat tartalmaz és augusztus 20-tól (a GamesCom idején) lesz kapható 149 euróért.

A Logic Sunrise portál hozzájutott pár képhez, amelyeken az Xbox 360 új menüjét láthatjuk. A frissítés a pletykák szerint novemberben, a Kinect megjelenése előtt érkezik majd.

GURU Extra ***A hírek popupjaGURU Extra ***A hírek popupjaGURU Extra ***A hírek popupja

Egyéb

A Pacific Crest Securities elemzője Evan Wilson szerint a Call of Duty: Black Opst többen rendelték elő mint a Modern Warfare 2-t, ám a szakember úgy gondolja, nem lesz akkora siker a Treyarch játéka, mint amekkora az Infinity Wardé volt.

A Ubisoft örömmel közölte, hogy a Splinter Cell: Convition a cég első negyedévében 1,9 millió példányban kelt el.

A The Expendables film tiszteletére a Facebookon megjelent egy retró, 8-bites játék, melyben Jet Li, Jason Statham vagy Sylvester Stallone bőrébe bújva irthatjuk az ellent.

Az American McGee's Alice tízéves évfordulójának alkalmából az Epic Weapons elkészítette Alice Vorpal Blade nevű fegyverét. A 47 cm hosszú, gyönyörűen megmunkált tárgy 90 dollárt kóstál, de csak 1000 darab készült, melyből 25-öt július 22-én a San Diegó-i Comic-Conon fognak elárverezni.

GURU Extra ***A hírek popupjaGURU Extra ***A hírek popupjaGURU Extra ***A hírek popupja

Végre egy God Of War film trailer, de nem olyan, mint amilyenre sokan számítanának. Én szóltam.



A Dead Rising-univerzum rejtelmeit boncolgató Zombrex Dead Rising Sun részletei az alábbi időpontokban fognak megjelenni:

1., 2. és 3. rész: augusztus 4. (Xbox Live), augusztus 11. (deadrisingsun.com)
4. és 5. rész: augusztus 11. (Xbox Live), augusztus 18. (deadrisingsun.com)
6. és 7. rész: augusztus 18. (Xbox Live), augusztus 25. (deadrisingsun.com)
8. rész: augusztus 25. (Xbox Live), szeptember 1. (deadrisingsun.com)

A Eurogamer a Digital Foundry csapatával közösen bemutatja, milyen szép is valójában a Red Dead Redemption.




A héten az alábbi játékok fognak megjelenni:
  • Need for Speed World (Július 23.) - PC
  • Dragon Quest IX: Sentinels of the Starry Skies (Július 23.) - DS
  • Cats & Dogs: Revenge Of Kitty Galore (Július 23.) - DS