Ez meg az a Blizzardról...Mostanság minden a Blizzard körül forog, ami nem is csoda. A napokban csapódott az üzletekbe a Burning Crusade, amely megdöntött minden eladási rekordot: a cég ügyesen felkészült – a megjelenés utáni napon még itthon is volt elfekvőben példány, ami azért érdekes, mert a helyi „éjféli nyitás” akcióknál több százan álldogáltak sorba... igen, Magyarországról beszélünk –, így minden várható területre jutott a lemezekből: a végeredmény több mint kétmillió eladott játék az első napon. A játékosok a szervereken belül ünnepelnek – az elmúlt két hétben nem láttuk józanul Chris karakterét –, a Blizzardosok pedig fecsegéssel.

Ez meg az a Blizzardról...Kiderült ugyanis, hogy a jó eladások, és a stabilan nyolcmillió feletti játékosszám arra „kényszeríti” a cég embereit, hogy újabb MMO-ban gondolkodjanak. Ben Bassat egy fórumposztban – gyanús nekem ez a pali – elejtette a Blizzard hivatalos fórumán, hogy ha esetleg lesz újabb MMO-juk, az nem a WoW folytatása lesz – elmondása alapján új, innovatív szoftveren gondolkodnak, ami nem másolja a világsikerű szerepjátékot, hanem az mellett is képes megélni. Ne feledjük, Ben volt az, aki a StarCraft folytatását is szóba hozta, így talán egyszerűen összeilleszthető a képlet: innovatív MMO ami nem WoW-klón: sci-fi RTS online játék?

Ez meg az a Blizzardról...Végül, de nem utolsósorban, a nagy pörgés közepette szárnyra kapott a World of Warcraft legújabb, európai foltja, amely a 2.0.6-os verziószámot viseli. A milliónyi bugfixen kívül kisebb kiegyensúlyozottságokat kapott a mágus, vadász és pap kaszt a programban. Érdekesség, hogy ez még nem BC folt – a cucc, bár lassan egy hete megjelent, még nem kapott egy hotfixet se, ami igen csak derék eredmény, ha arra gondolunk, hogy a kettőmillió vásárló egyszerre rontott a pironkodó, szűzies szerverek tömegének.