Régóta hallani már innen-onnan szóbeszédeket arról, hogy a Sony és az Ericsson mérnökei szoros együttműködésben egy játékkonzolként is funkcionáló PlayStation telefonon dolgoznak, s úgy látszik, ma kiszivárogtak az első képek erről a gépről.



Az Engadget stábja által megszerzett információk szerint a kütyü burkolata alatt egy 1 GHz-es Qualcomm MSM8655 processzor, 512 MB RAM és 1GB ROM dolgozik, a felhasználók pedig egy multi-touch trackpad, illetve egy 9,5 centis érintésérzékeny képernyőn keresztül osztogathatják a parancsokat.

A Zeus kódnéven futó játékostelefon a pletyka szerint a 3.0-s Android operációs rendszert fogja használni, így kijelenthetjük, hogy a fenti eszköz nem a hét elején ismét szóba hozott PSP 2, sőt az is lehet, hogy valójában egy átverésről van szó.

A Sony kategorikusan tagad mindent a telefonnal kapcsolatban, pár rajongó pedig rámutatott arra, hogy a prototípus kijelzője olyan piszkos, mintha hónapok óta használnák, a menüben feltűnő "A" és "B" gombok pedig nem a Sonyra vallanak. Persze ezekre a vádakra létezhetnek tökéletesen érthető magyarázatok, de amíg ezeket nem kapjuk meg, a pletyka kategóriába soroljuk a PSP-telefont.