A Gotham P.D. című tévésorozatot jó három és fél évvel ezelőtt jelentették be, az akkor még bemutatásra váró Matt Reeves-féle Batman-film spinoffjaként, azonban hosszú hányattatás után végül törölték a projektet. Akkoriban még úgy nézett ki a dolog, hogy a széria cselekménye Gordon felügyelőre koncentrált volna, viszont most kiderült, hogy nem ez volt az eredeti irány – erről a sorozaton forgatókönyvíróként dolgozó Terence Winter beszélt a The Playlist Bingworthy podcastjében.

Az volt a terv, hogy egy 1970-es évekre hajazó zsarusorozatot készítsünk. Valami olyat, ami Sidney Lumet 1981-es A város hercege című filmjére emlékeztet, csak persze a Gotham városi rendőrséggel a középpontban. Szóval a terv az volt, hogy a 70-es évek érzését sugározza. De persze napjainkban játszódott volna, főszerepben egy harmadik generációs zsaruval, akinek a nagyapja, az apja is ezt a szakmát űzte ebben az erősen korrupt Gothamben. Aztán a főhősünk rájött volna, hogy ő valójában a rossz oldalán áll. És tényleg magáról a rendőrségről és erről a fickóról szólt volna a széria.

A munkálatok az elején kifejezetten gyors ütemben zajlottak, aztán jött Matt Reeves rendező, aki egészen más irányba szerette volna vinni a sorozatot: „Dolgoztam rajta egy darabig, de végül Matt nem igazán érezte a dolgot. Szóval leléptem. Tudom, hogy utánam is behoztak még valakit, sajnos nem ugrik be a neve, de ő csinálta a Tokyo Vice-t. Ő is dolgozott rajta egy ideig, de nem haladt vele semerre. Fogalmam sincs arról, hogy ő mit csinált. Most meg olvasom, hogy van ez a Pingvin-sorozat. Egy kicsit keresztbe is tett nekünk még úgy is, hogy a mi tervünk eléggé más volt. De szerintem a Pingvin nagyszerű. Remek munkát végeztek vele.”

A borítókép forrása: DC Universe