Matt Reeves, a 2022-es Batman-mozi rendezőjének feltett szándéka, hogy spinoff sorozatok formájában jobban kibontsa a Robert Pattinson-féle Denevérember világát, ennek első fejezete lesz az idén szeptemberben debütáló Pingvin, amely a Colin Farrell alakította maffiavezér éjsötét útját mutatja majd be a csúcsra. Ám közben Reeves-ék más szériákat is terveztek, pontosabban kettőt: az egyik a 2020 júliusában bejelentett, gothami rendőrségre fókuszáló mellékág, ami a film történései előtt egy évvel játszódott volna egy korrupt zsaru főszereplésével, a másik pedig egy, az Arkham Elmegyógyintézetben játszódó projekt volt.

Sajnos azonban mindkettő kaszát kapott. Az előbbivel kapcsolatban amúgy sem haladtak a munkálatok, utóbbiról pedig pár hete derült ki, hogy szintén törölték. Reeves az Entertainment Weeklynek adott interjújában beszélt az okokról: „Miközben a Batmant írtuk, azt mondtam a stúdiónak: ’Tudjátok mit? Szerintem lenne itt pár menő sorozat, amit megcsinálhatnánk’ Igazából ez volt az oka, amiért le akartam szerződni a Warner Brosszal. Ők meg azt mondták: ’Tetszik, amit csinálsz, de szeretnénk egy kicsit jobban ráfeküdni az ismertebb karakterekre.’

A stúdió tehát nem látott elég potenciált ezekben a sorozatokban, és mivel elvileg mindkettőben olyan karakterek kaptak volna helyet, akik a képregényekben vagy kevésbé ismert figurák voltak vagy egyáltalán nem is szerepeltek, ezért érthetőnek hangzik a Warner indoka. A Pingvint mindenesetre megvették, ami egyébként a rendező elmondása szerint a kukában landolt rendőrös sorozatból is vett át elemeket.