• Már látható mozikban az általunk is méltatott Batman
  • Pingvin saját sorozatot kap az HBO Maxen, ami a filmben látottakkal kezdődik
  • Colin Farrell játssza a főszereplőt

The Penguin munkacímen folynak az új Batman első spin-off sorozatának előkészületei. Matt Reeves, a film rendezője kreatív alkotóként (közelebbről: executive producerként) vesz részt a szériában, állandó szerzőtársa, Dylan Clark producer (Batman, A majmok bolygója) oldalán, valamint A SHIELD ügynökei producere, Lauren LeFranc is ott van a stábban. A scorsese-s alvilági gengszterfőnök és klubtulajdonos címszereplőt természetesen Colin Farrell alakítja.

„Colin sziporkázott Pingvinként a mozivásznon, és nagyon izgalmas lehetőség nyílt az HBO Max-en, hogy felfedezzük a karakter személyiségét” – nyilatkozta Reeves, majd hozzátette: „Dylan és én nagyon izgatottak vagyunk, hogy Laurennel folytathatjuk Oz történetét, amint erőszakosan megkaparintja a hatalmat Gotham városában.”

httpss3-imagesladbiblecoms3content219814425f42eadcbed95c2bd63d523e.jpg
(A kép forrása: LEDBible)

„Matt Reeves olyan Batman világot teremtett, ami Oswald Cobblepot szemén keresztül enged mélyebb betekintést [a történetbe]” – mondta Farrell. „Nem is lehetnék izgatottabb a folytatást illetően, amint bemutatjuk Oz sötét stációkon keresztül ívelő felemelkedését Pingvinként. Jó lesz visszahozni őt Gotham utcáira egy kis őrületért és erőszakért.”

Matt Reeves elmondása szerint a széria cselekménye ott kezdődik, ahol film elbúcsúzott a gengsztertől. Egy olyan amerikai álomba oltott Sebhelyesarcú sztorit tervez, aminek főhősét eleinte alábecsülik, ő viszont hisz magában és a zsigeri erőszakban, ezért bármire képes. Inspirációként nevezte meg a Hosszú nagypéntek című 1980-as gengszterfilmet is a direktor Deadline-nak adott nyilatkozatában.

Érdekesség, hogy sajtóértesülések szerint több Batman sorozatot is terveznek, amikről itt olvashattok.