Batman kedvelői nem igazán fognak unatkozni az elkövetkezendő időszakban, hiszen augusztus 1-én érkezik az animációs kategóriában induló Batman: Caped Crusader a Prime Video kínálatába, szeptemberben pedig befut a Pingvin, amely a Matt Reeves Batmanjében megismert Oswald Cobblepot fegyverropogástól hangos történetét mutatja be 8 epizódon keresztül – az eddig látottak alapján kimagasló minőségben. És ha már szóba került a 2022-es opusz, természetesen a Robert Pattinson nevével fémjelzett produkció folytatása is be lett tárazva a Warnernél, bár a tervezettnél sajnos később fog debütálniThe Batman Part 2. 

Ilyen felhozatal mellett (a VR eszközökre készülő Arkham Shadow-t még csak nem is említettük) szinte már meg is feledkezik az ember arról az Arkham Asylum-sorozatról (nem összetévesztendő a játékkal), aminek a 2020-as bejelentésekor még semmi köze sem volt a hírhedt elmegyógyintézethez (helyette Gotham rendőrsége lett volna a fókuszban), James Gunn pedig már arról beszélt tavaly decemberben, hogy az alkotás végül nem a Batman világában fog játszódni, helyette inkább a DCU-ba ültetik a sztorit.

arkham-asylum-max-sorozat-batman-dcu.jpg

Szövevényes, nemde? Nos, ezt a csomót már nem nagyon kell kibogoznunk, a Variety értesülései szerint ugyanis lőttek a projektnek, hiába lelte meg a showrunnerét (Antonio Campos személyében) 2022 októberében. A portál úgy értesült, hogy az Arkham Asylum ezen verzióját a fiók mélyére dugta a Max, és bár benne van a pakliban, hogy egyszer majd kapunk egy olyan szériát, amely Gotham elmegyógyintézetében játszódik, erről a produkcióról sajnos le kell mondanunk. A helyszín miatt egyébként rengeteg potenciál rejlene egy ilyen jellegű műben (pláne akkor, ha a korhatár-besorolás nem köti gúzsba a készítők kezét), szóval bízzunk benne, hogy előbb vagy utóbb kinyílnak a csikorgó vaskapuk, egyelőre viszont be kell érnünk az előző bekezdésekben említett alkotásokkal.