A használt irodai nyomtató olyan, mint a zsákbamacska

Sokkal jobb megoldás az, ha a TechOffice oldalán található nyomtatóválasztó segítségével indulunk el megtalálni az iroda új nyomtatóját. A használt eszközöknek számtalan hátránya lehet, de leginkább két fő tényezőre kell odafigyelni. Az első fő ellenérv, hogy nem tudjuk pontosan, hogy mennyit futott, “hány kilométer” van benne. Sokszor még arról sem informálnak minket, hogy mennyit volt szervizben, már ha látta egyáltalán szakember eddig.

A napi nyomtatott papírmennyiségről maximum (legjobb esetben) becslést fogunk kapni, ami akár bőven lehet az ajánlott limit felett. Egy nyomtatónál kifejezetten fontos az, hogy mégis mekkora terhelés érte a hétköznapokban, mivel az nagymértékben meghatározza a hátralévő élettartamot. A másik fő szempont az, hogy fogalmunk sincs, pontosan mit takar a belső. Lehet, hogy külsőleg alaposan megtisztították, a próbanyomtatáson is jól teljesített, de hogy az egyes alkatrészek milyen állapotban vannak, arra maximum csak tippelhetünk.

techoffice.jpeg

Nem tudni, hogy mennyire vigyáztak rá, esetleg leöntötték kávéval és a belseje inkább emlékeztet egy időzített bombára, ami bármikor “robbanhat”, azaz megadhatja magát. Az egész használt irodai nyomtató vásárlás inkább hasonlít egy zsákbamacskára, mivel sosem lehetünk 100%-osan biztosak abban, hogy pontosan mit is húztunk.

Az új mindig jobb a használtnál

Lehet, hogy közhelynek, sablonosnak hangzik, de ez az igazság. Egy használt irodai nyomtató sosem fogja felvenni a versenyt egy teljesen új modellel. Ezért is ajánlott az irodák esetében inkább a biztonságra, a garantált minőségre szavazni, mivel ott minden információval tisztában leszünk vásárlás előtt, nem fog kellemetlen meglepetés érni minket pár hét vagy hónap után.

Egy nyomtató kifejezetten fontos szerepet tölt be a munkahely életében, ezért sem szabad félvállról venni a beszerzést és arra törekedni, hogy minél olcsóbban megússzuk a vásárlást.

Vigyázzunk a készülékre

Ha már megvan az ideális eszköz, akkor arra is oda kell figyelni, hogy minél később jöjjön el a csere időpontja, hosszú évekig legyen hű társa az egész irodának. Ez úgy érhető el, ha rendszeresen ellenőrizzük az állapotát és karbantartjuk, ha szükséges. Ezt elérhetjük a görgők tisztításával, a szkenner üvegfelületének takarításával, de azzal is, hogy a fel nem használt festéket, tonert az eredeti csomagolásában tároljuk.

Használat előtt mindig olvassuk el a műszaki segédletet, leírást. Győződjünk meg arról, hogy minden kolléga tudja, hogyan is kell használni a nyomtatót.