A hét videója

Úgy látszik, rendszeres lesz, hogy a hét videója egy élőszereplős alkotás -- de mit tud csinálni az ember, ha a tehetséges csapatok folyamatosan valami remek munkával jelentkeznek? Ezen a héten a Warialasky mutatta be a Skyrim: Into The Void című, majdnem 20 perces filmecskéjét, melyben a hős megmentő vámpírrá változása után kitaszított és gyűlölt figura lesz abban a világban, amit eddig megmenteni igyekezett.

Természetesen nem kell félni attól, hogy a készítők Alkonyatra vették a figurát; nincs nyálasság vagy flitteres vámpírok, vannak viszont remek speciális effektek és jó fényképezés, s a történet is élvezhető.

Nem mindig szán időt az ember arra, hogy alaposan szemügyre vegye a játékokban eléje táruló helyszíneket -- pedig csodálatos világokat láthatnánk, melyek ugyan nincsenek a figyelem középpontjában, a fejlesztők mégis nagy gonddal és odafigyeléssel készítették el ezeket.

Erre a nem minden egyes játékban meglévő gondoskodásra szeretné felhívni a figyelmet az ultrabrilliant néven tevékenykedő YouTube felhasználó, aki eddig már az Alan Wake, a Dishonored, a Mirror’s Edge, a Mafia 2, és legújabban a Portal 2 világáról készített egy-egy gyönyörű videót. Az anyagokat, ha úgy tetszik, a hasonló témában mozgó (vagyis a játékokban rejlő művészi szépség megragadását célzó) Dead End Thrills mozgóképes változatának is fel lehet fogni. 

Mostanra már sok helyen lehet kapni plüssfigurát a BioShock: Infinite-ben látott Songbirdről mintázva, ám ezek mind eltörpülnek amellett, amit az Irrational Games fejlesztési vezetője, Rod Fergusson rendelt a Geargoyle Metal Art mestereitől.

Már a cég nevéből is kitalálható, hogy ők bizony nem vattával meg cérnával dolgoznak, hanem különböző fémeket addig munkálnak meg, ameddig azok fel nem öltik Elizabeth gigászi védelmezőjét -- az eredmény csodálatos lett! A 90 munkaóra alatt elkészült, a legapróbb részletekre is kiterjedő szobor egészen tiszteletet parancsoló, s igazi dísze lesz a Fergusson-háztartásnak, vagy legalábbis a fejlesztő irodájának.

Egyébként két Songbird szobor készült, valamint egy mechanikus patrióta, egy Big Daddy és egy BioShock Infinite tábla is.

Galéria
Kattints a galéria megtekintéséhez!

A profi, videojátékokra szakosodott művészeket tömörítő Polycount nemrégiben egy versenyt hirdetett arról, ki tudja elkészíteni a legszebb virtuális diorámát a Sketchfab programban, s noha a VG Remix névre keresztelt rendezvénynek még nem született meg a nyertese, látszik, hogy nehéz lesz a döntés, annyi jó alkotás készült. Az eddigi munkákat a hivatalos fórumon lehet megnézni, az alábbi képre kattintva.

Érdekességek a hétvégére -- Vámpírok!

A tankball nevet használó Mass Effect-rajongó készített egy életnagyságú Jack szobrot papírból, ami még világít is. Az alábbi videójában bemutatja az impresszív és a maga módján szép alkotását.