Érdekességek a hétvégére rovatunkban az elmúlt hét nap hírértéket nem tartalmazó, de szórakoztató, lenyűgöző vagy éppen vicces apróságairól (videók, képek, történetek) emlékezünk meg, a teljesség igénye nélkül.

A hét videója

Népszerűségének csúcsán van a Trónok Harca, így természetes, hogy mindenki ezzel akar foglalkozni -- ezúttal a Super Marióval sikerült kombinálni Westerost, illetve a sorozat intróját. Még így is jó a zene.

A szörnyű igazság:

gaben.jpg

A hét legkirályabb tette a Special Effect nevéhez fűződik. A jótékonysági szervezetről azt kell tudni, hogy fogyatékossággal élő gyermekeknek, konkrétan gamer gyerkőcöknek segítenek abban, hogy újra élvezhessék hobbijukat, ezáltal egy kicsit megszépítve az életüket, visszahozva abba egy olyan dolgot, ami régen teljes normális volt.

A srác, akinek most segítettek, az izomsorvadás egyik fajtájában szenved, ami miatt nem képes járni, és játszani is csak nagy nehézségek árán tud, hangutasításokkal, speciális kapcsolókkal és egyebekkel. A Special Effect csapata viszont megoldotta azt, hogy mindezt a szemöldökének mozgásával tegye precízebbé, miközben a Minecraft világában kalandozik, vagy a FIFA-ban lövi a gólokat. Íme:

Tudjátok, mi történik egy iMackel, ha meglövik azt egy 20 mm-es Lahti L-39 páncéltörő puskával, melyet a második világháborúban tankok ellen vetettek be? Nem? Akkor nézzétek meg az alábbi videót, amiben a RatedRR pont ezt mutatja meg nektek, természetesen lassított felvételen is. Igen, tudom, hogy szorosan ez nem kapcsolódik a játékiparhoz, de az iMacen is lehet játszani, a legtöbb programban meg fegyverekkel lövünk, ennyi kapcsolat pedig nekem bőven elég volt.

Nagy népszerűségnek örvend a Skyrim, s jó eséllyel te, kedves olvasó is játszottál már a Bethesda játékával, ám az már nem olyan biztos, hogy mindent tudsz is a programról. Szerencsére itt van nekünk a Did You Know Gaming csapata, akik számos érdekességet elárulnak a játékról, többek között azt, hogy majdnem a Bethesda csinálhatta meg a Game of Thrones játékokat, de inkább a Skyrim mellett döntöttek.

Kitudja mennyi titok és érdekes hiba van még a GTA 5-ben, ami csak arra vár, hogy felfedezzük, az azonban biztos, hogy eggyel nőtt az érdekességek száma. A rajongók felfedezték, hogy a Pegassi Zentorno volánja mögött ülve, bizonyos körülmények mellett, felszállásra kényszeríthetünk egy parkoló repülőgépet, sőt néha még üldözőbe is vesz a repcsi.

Valahogy így nézne ki a BioShock, ha FPS helyett egy vegytiszta RPG lett volna. A képet Chris Bischoff készítette el, amolyan szórakozás gyanánt, miközben a saját, Stasis című játékán ügyködik.

rpg-bioshock.jpg