A hét videója

A Fallout-univerzum örök kedvenc a játékosok körében, s ebből fakadóan gyakoriak a rajongói filmek is, amelyek több-kevesebb sikerrel szeretnék megragadni a játék hangulatát, vagy egyedi szemszögből bemutatni annak karaktereit. A héten megjelent Fallout: Lanius a minőségi kategóriába tartozik, s minden Fallout: New Vegas rajongónak ajánlott, hiszen közel húsz percen át ismerkedhetünk Lanius eredetével.

A film egyébként a közösség jóvoltából készülhetett el, az érdeklődők ugyanis az Indiegogo portálon 19 ezer dollárt szántak a projektre, illetve a jogokat birtokló Bethesda Softworks és a film alapját jelentő játékot fejlesztő Obsidian Entertainment is nagyon sokat segített. 

A Nintendo a héten bejelentette a legújabb hordozható konzolját, a Nintendo 2DS-t, az internet pedig azon nyomban viccet csinált az újoncból -- de lássuk be, nem volt ez a reakció teljesen váratlan. A japán cég már régóta célpontja a csipkelődésnek, a 2DS bejelentése pedig csak olaj volt a tűzre. Az alábbi galériában láthattok is pár lehetséges felhasználást a fiatalabb korosztálynak szánt olcsó konzollal kapcsolatban, illetve érdemes figyelni a Twittert is, ahol még most is téma az először viccnek nézett konzol -- még Cliff Bleszinski is megszólalt, akinek már van egy 2DS-e, hiszen csak ki kellett kapcsolni a térhatás funkciót a 3DS-en.

Galéria
Kattints a galéria megtekintéséhez!

Ha a Team Fortress 2 videókról van szó, akkor egy kicsit el vagyunk kényeztetve, a Valve ugyanis olyan szórakoztató, látványos és nem utolsósorban vicces videókat tett le a múltban, amiket nagyon nehéz túlszárnyalni -- ugyanakkor azt senki sem mondta, hogy ez lehetetlen feladat lenne. Itt jön képbe a James McVinnie és csapata által készített End of the Line projekt, mely egy hihetetlenül szép rajongói film lesz.

A Source Filmmaker használatával készülő End of the Line január óta formálódik, de csak most ért el abba a stádiumba, hogy láthassunk is valamit. Szerencsére már nem kell sokat várni a végleges, mintegy nyolc perc hosszúságú videóra sem, az ugyanis az év végére várható. Mindenképpen vissza fogunk erre térni.

Danny DeVito egy COG katonaként. Az életem most már teljes.

Érdekességek a hétvégére - Lanius legendája

Ha valamihez, hát a Rayman Legendshez semmiképpen sem kellett volna élőszereplős videó, de hiába beszél az ember, az interneten minden lehetséges. Köszöntsétek tehát a Corridor Digital legújabb alkotását, s benne a bizarr emberi Raymant!

Az egyik legjobb Half-Life 2 rajongói film, az Escape from City 17 megkaphatja a harmadik részét, de csak akkor, ha a rajongók is segítenek. A folytatás forgatása már kész van, minden jelenet a The Purchase Brothers merevlemezein pihen, ám még messze vagyunk a premiertől, arra ugyanis nincs pénze a kicsi csapatnak, hogy az elődöknek megfelelő minőségű effektekkel kápráztassanak el minket. Persze nem kell nagyon aggódni, hiszen már dolgoznak az ügyön -- az Indiegogo portálon a héten beindult a gyűjtés, amelynek során 50 ezer dollárt szeretnének összegyűjteni. Az első kedvcsináló videó és a korábbi részek tükrében nagyon drukkolunk, de sajnos tudjuk, mennyire szerencsétlen párosítás a hármas szám és bármi a Valve-vel kapcsolatban...