A hét videója

A Machinima folytatja a Vs. sorozatát, ezúttal egy aktuális témát vett elő a csapat: Deadpoolt (akinek a héten jelent meg a játéka) és Batmant eresztték egymásnak, az eredmény pedig egészen remek lett. Jó jelmezek, egy menő Batmobil és egy szexi Macskanő is látható a felvételen, így igazán nem lehet okunk panaszra, még annak ellenére sem, hogy azért nem egy maradéktalanul szórakoztató anyaggal állunk szemben. 

Pár héttel ezelőtt beszámoltunk nektek egy újabb rajongói projektről, mely azt a nem kis cél tűzte ki maga elé, hogy elkészítsen egy Red Dead Redemption filmecskét. Persze nem egy egész estés alkotásról van szó, s az ötlettel előálló Silk Dog Films szerencsére meg sem próbálta megközelíteni az alapanyag drámaiságát. Ehelyett egy rövid, mindösszesen 14 perces anyagot kaptunk, ami leplezetlenül követi a grindhouse stílus által kitaposott ösvényt -- ám sajnálatos módon a The Hanging of Bonnie MacFarlane csak addig volt jó, ameddig nem láthattuk a teljes anyagot. A trailer ugyanis egy komolyan elmesélt komolytalan projekt képét vázolta fel, de most, hogy nemcsak pár bevágását látni, világossá vált, hogy a stáb és a színészek sem voltak a helyzet magaslatán; egyszerűn gyenge és kissé izzadságszagú a kész alkotás.

A cosplay, mint hobbi és szenvedély mögött mostanra egy egészen komoly üzletág alakult ki, amelyben a cégek igyekeznek minél jobban kielégíteni a játék- vagy képregénykaraktereknek beöltöző fanatikusokat. Az egyik ilyen cég speciális latexruhákat készít, ám semmi perverzre nem kell gondolni (mondjuk, van az is), ugyanis részletesen, nagy odafigyeléssel előállított, testhez simuló jelmezekről van szó, melyeket más anyaggal, például textillel egyszerűen nem lehetne megvalósítani, vagyis jobban mondva, nem lehetne kellően jó minőségben megvalósítani.

Az alábbi galériában megtekinthettek pár példát, szigorúan a játékvilágnál maradva -- egy Miranda Lawson, egy Kasumi és egy EDI kosztüm látható a képeken.

Galéria
Kattints a galéria megtekintéséhez!

Star Wars-rajongók egy csoportja azt vette a fejébe, hogy a Minecraft segítségével jelenetről jelenetre újraforgatják az eredeti, 1977-ben megjelent Star Warst. A projekt a Grahame nevet kapta, s bármennyire is meglepő, a részvevők nem hagyták abba a munkát egy hét múltán, mikor tudatosult bennük, hogy minden egyes helyszínt meg kell építeniük, maga a film pedig kicsivel több mint két órás. Minden valószínűség ellenére tehát halad a munka, s a srácoknak már van is 15 percük, amit felmutathatnak -- ahhoz persze, hogy ezt élvezni lehessen, egyszerre mennie kell a filmnek és az alábbi videónak is, különben olyan az egész, mint egy nagyon szögletes némafilm.

A személyi számítógépekben az a csodálatos, hogy bármilyen konfigurációt összeállíthatunk -- csak a fantáziánk és a pénztárcánk szabhat határt a konfigurációnak. A héten bemutatott Aventum II azonban pont olyan gép, amire még a legvadabb álmában sem gondolna az ember, arra meg pláne nem, hogy megengedjen magának egy ilyen bestiát.

Az 5000 dollárnál kezdődő (az abszolút csúcs 9500 dollárba kerül) Aventum II egy egyedi tervezésű, műanyag komponenseket nem tartalmazó vaskos acélházban kapott helyet, melybe az igényeinktől függően akár három, egyenként 6 GB memóriával szerelt Nvidia GeForce GTX Titan grafikuskártyát és egy tuningolt Inter Core i7EE processzort pakolhatunk.

Mindezt természetesen vízhűtés tartja hidegen, de mivel prémium kategóriáról van szó, a tervezők ezt kézzel készített, nikkelborítású rézcsövekkel oldották meg, a légáramlást pedig 22 ventilátor biztosítja, melyek akár önállóan is képesek szabályozni a hőmérsékletet. Persze egy fontos kérdés kimaradt: vajon a Crysis elindul rajta?

Galéria
Kattints a galéria megtekintéséhez!

Emberek, jó hírem van! Eladó az internet, az egész internet! Az IT Crowd egyik részében látott fekete, pillekönnyű doboz, benne a teljes internettel megvásárolható potom 30 dollárért. Az egyik rajongó kezdte el gyártani a replikát, ami az utolsó részletig megegyezik a sorozatban látott változattal, így gyűjtőknek különösen ajánlott a megszerzése.

A 155 x 95 x 53 mm méretű doboz a 9 voltos elemmel működő piros lámpát is megkapta, sőt egy kapcsoló is van rajta, de ezzel csak óvatosan, ugyanis az egész internetet le lehet kapcsolni így!

Érdekességek a hétvégére -- Deadpool színre lép