Érdekességek a hétvégére a rovatunkban az elmúlt hét nap hírértéket nem tartalmazó, de szórakoztató, lenyűgöző vagy éppen vicces apróságairól (videók, képek, történetek) emlékezünk meg, a teljesség igénye nélkül.

A hét videója:

A múlt héten mutattuk nektek a Mario Warfare-sorozat ötödik részét, s ezen a héten is egy, a Super Mario tematikájában készült rajongói kisfilmet nézhettek meg. Ez azonban egy kategóriával szórakoztatóbb lett: változatosabbak a karakterek, jobb a koreográfia és szebbek a speciális effektek, egyszóval a CorridorDigital megint megmutatta, hogyan kell ezt csinálni.

A rövid, alig több mint háromperces videóban Connor Kenway, Master Chief és Lara Croft elrabolja a Super Mario-játékokban látott képességfokozókat, ám jön Mario, hogy rendet tegyen.

A héten megjelent az Assassin’s Creed 4 első singleplayer letölthető tartalma, a Freedom Cry, ennek alkalmából pedig a Ubisoft Quebec készített egy félig élőszereplős, félig CGI videót, melyben a letölthető tartalom főszereplője, a rabszolgából kalózzá, majd asszasszinná vált Adéwalé mássza meg a kanadai város néhány épületét.

Ilyen lenne az Assassin’s Creed 4, ha egy Disney-rajzfilm volna.

assassins-creed-4-disney.jpg

Sajnos nem tudom megmagyarázni a következő videót, így csak a tényeket írom le: a next-gen konzolok (PS4, Xbox One) megjelenése után a NeoGAF belebolondult Antonio Banderasba és készített egy sor gif-et a színésszel és a konzollal kapcsolatban. Hogy honnan jött ez és miért, azt talán a készítők sem tudják, de mindegy is, csak élvezzétek az alábbi gif-gyüjteményt, amit egy 30 perces (!) videóba sűrítettek bele.

Hordanád?

mega-man-cipo.jpg

Újabb videojátékos projekttel jelentkezett Tony Swatton és a Man at Arms csapata. A kovácsmesterek ezúttal a God of War-széria ikonikus fegyverét, a Blades of Chaost készítették el -- illetve annak csak az egyik felét, talán azért, mert roppant fáradtságos munka egy ilyet összehozni, főleg hogy utána egy raktárban fog porosodni, ha el nem árverezik. Mindenesetre most is jó nézni, hogy a nyers fémből egy pusztító fegyver válik gyakorlatilag a szemünk láttára. 

Sok mindent láthattunk már elkészíteni a Minecraftban, de 3D nyomtatót talán még nem. Nos, a videojátékos bakancslistáról immáron ezt is kihúzhatjuk az alábbi videó megtekintése után, melyben nem csak a nyomtatást, hanem a gigászi szerkezet működését is megcsodálhatjátok.

Ilyen és ehhez hasonló gyönyörű művészi munkákat tölthettek le a Microsoft hivatalos oldalán.

xbox-art.jpg