Érdekességek a hétvégére rovatunkban az elmúlt hét nap hírértéket nem tartalmazó, de szórakoztató, lenyűgöző vagy éppen vicces apróságairól (videók, képek, történetek) emlékezünk meg, a teljesség igénye nélkül.

A hét videója

A hét videója „díjat” ismét az XboxAhoy, illetve mostantól már csak Ahoy kapja, ugyanis megint egy kiváló anyaggal jelentkezett a csatorna. Ezúttal az Amiga- és Doom-klónok voltak terítéken.

A héten felbukkant a Bedlam című játék, ami a skót Christopher Brookmyre ugyanezen című regényét dolgozza fel, ám nem ezért érdekes a projekt, hanem azért, mert jóformán a játékipar valamennyi nagy neve ilyen vagy olyan formán bekerült a programba. Van itt Call of Duty, Unreal Tournament, Pac-man, Doom és még egy sor másik klasszikus játék által inspirált pálya, amelyek összefűzve egy felettébb színes kavalkádot alkotnak, még ha nem is lesz szépségdíjas a RedBedlam fejlesztőinek munkája. Ha érdekel, akkor irány a Steam, ahol korai hozzáférésben már megvásárolható a játék.

Amiről nem készült Minecraft-másolat, az nem is létezik -- lassan már ezt is mondhatnánk, ha egy-egy játékról van szó, hiszen ahogy felbukkan egy érdekes cím, jönnek utána a Minecraft rekreációk. Az áldozat ezúttal a hátborzongató P.T. volt, a Silent Hills játszható kedvcsinálója, mely tömbösített formában azért veszített egy keveset hátborzongató jellegéből.

O, Egyiptom… 

civilization-5-egyiptom.png

A Middle-earth: Shadow of Mordor sok mindent jól csinál, az egyik pedig a háttérben meghúzódó hatalmi rendszer, melynek szereplőit tetteinkkel befolyásolni tudjuk. Ezzel remek ki taktikákat eszelhetünk ki, illetve ha nagyon szemetek vagyunk, olyat is tehetünk, mint amit GnudGaming hajtott végre. Szegény Nazu The Messengernek esélye sem volt, bár emberünk még így is kegyesebb volt, mint Schreckstoff, aki egy hasonló akcióval a teljes bandát kiirtotta.

Még egy videó Középföldéről, s ebben azt tudhatjátok meg, hogyan kell gyakorlatilag a végtelenségig fenntartani egy kombót. Könnyebb, mint gondolnátok.

A Polygon stábja egy háromperces videóban összeszedte nekünk, hogy videojátékokban hol és mikor tűnt fel az Alien.