Mit tehetünk mi és mit tehetnek ez ellen az intézmények? Nos, ideje kicsit komolyabban venni az élettér fertőtlenítését! Ebben segíthet nekünk a germicidlámpa. Lássuk, hogyan! 

Őszi-téli “nem szeretem napok”

A legtöbb “nem szeretem nap” ősszel vagy télen kap el minket, s itt most nem a borús, esős napokra gondolok, hanem azokra az időkre, amikor ledönt minket vagy gyermekünket a betegség. Ki ne ismerné a helyzetet? A gyerek 2-3 napot jár a bölcsődébe, oviba, suliba, és aztán majdnem egy hetet otthon tölt. Azután megint kiszabadulhat a lakásból, majd újabb beteg percek következnek, és ez így megy újra és újra. 

Mi mindent megteszünk az ügyben. Vitaminokkal etetjük a kicsiket, és egészséges étrendet alakítunk ki nekik. Azonban nem csak nekünk kell felelősséget vállalni, mivel fontos, hogy az intézmények vezetői is megoldásokkal álljanak elő.

https-wwwgermicidlampahu-2021-december-cikk2.jpeg

UV-C lámpákkal közösségi terek fertőtlenítése érdekében

A hideg napokon érdemes folyamatosan ritkítani a levegőben szálló kórokozókat. Lényeges, hogy a közösségi terekben is állandóan szellőztessünk, de ennél komplexebb módszerre lesz szükségünk. A Covid-járvány bebizonyította nekünk, hogy sosem lehetünk eléggé óvatosak. A légtér fertőtlenítése az utóbbi időben minden eddiginél nagyobb szerephez jutott.

Az UV-C lámpák sugárzása közel 254 nm-es, amelynek köszönhetően könnyedén elpusztítják a vírusokat, a gombát és a penészt is. Megsemmisítik a légtérben szálló mikrobákat, így a csírátlanítást magas szintre emelhetjük. Ezen típusú termékeknek rendkívül széles a választéka. A Hollandimpex speciális légtisztító készülékei között olyan darabokkal is találkozhat, amelyek csökkentik a kockázatokat. 

Légtisztítással a vírusok ellen!

A germicidlámpás légtisztító készülékeket ma már előszeretettel alkalmazzák az oktatási és egyéb közösségi intézményekben is. 

Ezek a termékek többféle méretben állnak rendelkezésünkre. Különböző szűrőkkel is el vannak látva, például bizonyos darabok a fizikai szennyeződéseket is képesek kiszűrni. A HEPA szűrővel felszerelt készülék az allergiás egyének részére is ajánlott. 

Az UV-C sugárzásról tudni kell, hogy veszélyes az emberre, hiszen a szemre és a bőrre is ártalmas. Ebből következik, hogy tilos a közvetlen besugárzás az emberek mellett! Szerencsére a legtöbb légtisztító termék egy zárt rendszeren belül végzi el a munkáját, így veszélyes sugárzás nem jut ki a környezetbe. Ezeket a változatokat akár a nap 24 órájában is használhatjuk.