• Új előzetest kapott a Projekt Z: Beyond Order
  • A 314 Arts második világháborús FPS-e
  • Amit a Left 4 Dead, az Escape from Tarkov és a Fallout Shelter ihletett
  • A csapat ugyan lelőtte a Kickstarter-kampányt, de a Modus Games felkarolta a játékot

A Kickstarternek köszönhetően már számos gyöngyszem látott napvilágot az elmúlt évek során (legyen az film, játék vagy épp társas), ám sajnos nincs garancia arra, hogy minden esetben sikeres lesz a közönsségi finanszírozás. Megtapasztalta ezt a 314 Arts csapata is, ami még tavaly májusban akart összekalapozni 100 000 eurót a Projekt Z névre keresztelt második világháborús FPS-ére, amelyben náci zombik (ismerős felállás, ugye?) ellen kellett volna felvennünk a harcot, és amit olyan sikercímek inspiráltak, mint a Left 4 Dead, az Escape from Tarkov és a Fallout Shelter. 35 805 eurónál azonban úgy döntöttek, hogy nem folytatják tovább a gyűjtést (érezték, hogy nem lenne meg a célkitűzés), az álmukról azonban ennek ellenére sem tettek le, végül pedig a Modus Games karolta fel a lövöldét, így most már garantált annak kiadása.

Olyannyira, hogy az idei Fear Fest keretében még egy mutatós előzetesre is futotta, melynek köszönhetően már kaphatunk egy kis ízelítőt abból, milyen is lesz a játék hangulata. A képsorok alapján egy nácik által uralt szigetre zuhanunk le a történet elején, ahol aztán fel kell vennünk a harcot az élőhalottak ellen, amiket fegyverként szerettek volna bevetni a háborúban, ám valami eléggé félrement. A kooperatív módra (többféle karakterosztály várható) kihegyezett kampány során a nyersanyag gyűjtés és a titkok felderítése lesz a fő feladat, emellett pedig egy hordamód is akad, bár sajnos semmit nem mutattak. Ahogy a program egyik legnagyobb dobásának szánt Hideout rendszerből sem, melynek lényege (és itt jön a képbe a már említett Fallout Shelter), hogy bázist építhetünk, majd oda terelhetjük be az ilyen-olyan NPC-ket, na meg persze a fejlesztés és a craftolás (ami egyébként elképesztően részletesnek ígérkezik) is itt történik. A fent látható képsorok inkább az atmoszférát és a lövöldözést mutatják be, ezek pedig már most elég jónak tűnnek, szóval kíváncsian várjuk a végeredményt. A Projekt Z: Beyond Order egyelőre csak PC-re készül, a megjelenési dátum pedig valamelyik bunker mélyén lapul.

Figyelem! Szeptember 4-10. között a Don Pepe weboldalán a "pcguru20" kóddal 20% kedvezménnyel tudtok 26 cm-es pizzát rendelni, az "esport15" kóddal pedig 15% kedvezményt kaptok a 32 cm-es pizzákra.