Bár a Resident Evil HD Remake az eredeti első rész remake-jének a felújított változata, van egy spin-off epizód, ami történetben még a Spencer-birtokon történt eseményeket is megelőzi. Ez a Resident Evil Zero, Rebecca Chambers kalandja, aki a Racoon City-beli S.T.A.R.S. egység alfa csapatát erősítette, amikor megelőzve Jillt és Christ, elsőként ért a zombikkal és zombikutyákkal teleszórt erdőbe.

A 2002-ben GameCube-ra és Wii-re kiadott mellékágban a fiatal szanitéc és egy elítélt ex-katona, Billy Coen bőrébe bújva fedezhettük fel azokat az eseményeket, amelyek végül elindították ezt a hosszúra nyúlt rétestésztát. És lehet, hogy nemsokára újra belevághatunk, már ha igaznak bizonyulnak a rajongói teóriák.

Eme elméleteket nem más szülte, minthogy a Capcom frissítette a Resident Evil HD Remake hivatalos japán honlapját, hogy megkezdődhessenek a PS4-es előrendelések. Ám az új képkockák közül az egyik az éles szeműek szerint nem a Resident Evilből, hanem a Zeróból van – ez pedig talán az első jele annak, hogy a Capcom ezt az epizódot is elhozná nekünk felújítva.

De az is lehet, hogy néhány rajongó csak túl lelkes, úgyhogy egyelőre ne vegyünk semmit biztosra. Viszont érdemes megjegyezni, hogy Szugiura Kazunori producer szerint a Capcomnak 2016-ig rengeteg címe van, amivel előáll majd a jövő év folyamán, és ezek egyike januárban lesz leleplezve – legalábbis ezt állította a 4Gamer című japán magazin hasábjain. Ha a két szóbeszédet összekötjük, könnyen lehet, hogy valóban a Resident Evil Zero HD remaster sül a Capcom serpenyőjében. Vagy a sokat pletykált Resident Evil 7.

resident-evil-hd-remake-preorder-ps4.jpg

Az sasszeműek szerint az egyik képkocka a háttérben a Resident Evil Zeróból van. Hiszünk nekik?