Elképzelhető a Wii HD?Az Industry Gamers New Yorkban kapta mikrofonvégre a japán géniuszt egy rövid kérdezz-felelek erejéig. Mikor a riporter arról érdeklődött, hogy mi a Nintendo véleménye az egyre nagyobb teret nyerő HD felbontásról, Mijamoto sejtelmesen csak ennyit szólt hozzá a dologhoz:

"Nem hiszem, hogy bármi rossz lenne a szép grafikában, és ha én egy olyan vásárló vagyok, akinek otthon HDTV-je van, bizonyára ki akarom használni annak minden előnyét a játékaimmal is. Úgy gondolom, hogy ha ezek a készülékek megfelelően elterjednek, a videojátékok és a Nintendo játékai is követni fogják a technológia fejlődésének útját." -- mondta, majd kis szünet után hozzátette: "Azt azonban nem hiszem, hogy a szép grafika önmagában jobb játékélményt is jelent. Mi éppen ezért továbbra is a játékmenetre fogunk összpontosítani, de ugyanakkor az új technológiákból is profitálunk majd."

S hogy ez mit jelent? Nos, elképzelhető, hogy igaza lesz azon elemzőknek, akik egy ideje mindenütt hangoztatják, hogy a Nintendo Wii is belép a HD-korszakba. Az mindenesetre valószínűtlen, hogy még idén bejelentenének bármit is, hisz üzletileg nem lenne előnyös lépés, így ha lesz is valami a dologból, az 2010 előtt nem túl esélyes.


(A képek a még SD felbontású Wii Super Smas Bros. Brawl játékából származnak.)