Noha az úgynevezett legacy sequelek az utóbbi években nem igazán húzták be a közönséget, a Top Gun: Maverick akkorát ment 2022-ben, hogy minden előzetes várakozást felülmúlva az esztendő legsikeresebb filmje lett az Avatar: A víz útja után. Tom Cruise kultikus filmjének folytatása 36 évvel az eredetit követően érkezett meg, szóval ezért is volt meglepő, hogy mennyire sokakat érdekelt a repülős akciómozi. Ezt a tényt azért is fontos megemlíteni, mert a héten érkezett meg Tim Burton klasszikusának, az 1988-as Beetlejuice-nak a második része, amely, csak úgy, mint a Top Gun: Maverick, szintén 36 évvel később követte a nagynevű elődöt. De ami még ennél is fontosabb, az előrejelzések szerint hasonlóan nagy sikereknek nézhet elébe, mint az, ugyanis több mint 100 millió dollárral nyithat Észak-Amerikában!

A Variety jelentette, hogy a becsült jegyeladások alapján a Beetlejuice Beetlejuice 100-110 millióval is megkezdheti a mozis pályafutását az USA-ban. Ha így lesz, akkor a film az AZ és annak folytatása (123 millió és 91 millió) után ez lehet minden idők egyik legjobb szeptemberi debütálása. A múltkor még 80 millió dollárt jósoltak neki, azonban a friss jövendölés sokkal pozitívabb, ehhez hozzátartozik, hogy a Warner Bros. úgy nagyjából 65-75 milliót vár a filmtől, de időközben ők is sokkal optimistábban látják a dolgokat. Az eredeti film annak idején 8 millióval startolt, a végeredmény 74,7 millió lett világszinten – természetesen az infláció figyelembevétele nélkül.

A kritikák is többségében pozitívak, a Rotten Tomatoes 155 vélemény alapján jelenleg 77%-on áll, és többek közt mi is szerettük, amiben nagy szerepet játszik az ügyesen használt nosztalgia és a kellemes retro-feeling. No meg olyan legendák mellett, mint Michael Keaton és Winona Ryder, ott van még Jenna Ortega is, aki korunk egyik legfelkapottabb fiatal sztárja, így komoly húzónév a tiniknél és a Z-generáció tagjainál. Mindenesetre a nyitóhétvégén a film minden bizonnyal vissza fogja termelni a 100 milliós költségvetését.

A Beetlejuice Beetlejuice nálunk szeptember 5-től látható a mozikban.