Mi is a különbség a kettő között? Ha mindkettőt szeretnéd viselni, akkor ugyanolyan stílusúakat kell választanod az ekitoekszerek.hu gyűrűi közül, vagy ezt nem szükséges figyelembe venned?

Miben különböznek?

Ha az eljegyzési gyűrű és a jegygyűrű vásárlása között vacilálsz, felmerülhet a kérdés, hogy valóban mindkettő szükséges-e. 

A válasz az, hogy két különböző dologról van szó, és bár először az eljegyzési gyűrűt vásárolják meg, előfordulhat, hogy mindkettőt megkapod, vagy nem. Minden a te személyes preferenciáidtól és kapcsolatodtól függ. Míg a legtöbb pár úgy dönt, hogy követi a hagyományt, hogy mindkettőt viselje, nincs olyan szabály, amely szerint ez muszáj lenne.

Stílus

Mindkét gyűrűnek külön stílusjegyei vannak. A karikagyűrű különböző jellemzői klasszikus, modern vagy akár vintage megjelenést kölcsönözhetnek neki. A klasszikus jegygyűrű egyszerű és időtlen esztétikai megjelenésű. Általában a gyémántokon kívül (ha van egyáltalán) nincs a karikán díszítés. A modern stílusú gyűrű viszont egyedibb vonásokkal rendelkezik, mint például összefonódó szalagok vagy kontúros gyűrűforma. 

Mindenki ismeri a vintage ihletésű jegygyűrűket az egyedi részleteiről, amelyek romantikus hatást adnak. Néhány közülük marquise alakú kereteket, virágos ihletésű metszeteket és milgrain szegélyeket tartalmaz.

https-wwwekitoekszerekhu-2022-julius-cikk1.jpeg

Az eljegyzési gyűrűk is lehetnek klasszikusak, modernek vagy vintage hatásúak, bár kissé eltérően. Az egyik legnépszerűbb választás a klasszikus pasziánsz beállítás, aminél egyetlen középső kő található. A gyémántot pedig általában horgok rögzítik, amelyek lehetővé teszik, hogy a drágakő minden szögből tükröződjön. A kortárs eljegyzési gyűrű részletek közé tartozik az olyan keretbeállítás, amely átöleli a középső követ, vagy egy fényudvar, amely egy gyémánt réteget ad a közepére. 

Fémek és színek

Mind a jegygyűrűk, mind az eljegyzési gyűrűk esetében többféle szín közül lehet választani. Néhányuk azonban népszerűbb, mint a többi. 

A fehér-, a sárga- és a rózsaarany a leggyakoribb szinte minden mintánál. De a platina is egy elérhető opció. Bár színét tekintve nagyon hasonlít a fehéraranyhoz, a tulajdonságai, például fényessége és tartóssága jobb minőségű fémmé teszik.

Az előbb leírtak az eljegyzési gyűrűkre is igazak. A fent említett összes fémből kínálják őket - a fehérarany a legkedveltebb. Az eljegyzési gyűrűknél azonban a középső kő színét is meg kell választani. A fehér gyémántok a leghagyományosabb választást jelentik itt is, de a sárga, rózsaszín és kék gyémántok izgalmas új lehetőségek. 

Következtetés

Első pillantásra könnyű megérteni a két gyűrű közötti különbségek zavarát. Bár mindkettő a szerelemre összpontosít, megtanultuk, hogy az eljegyzési gyűrűk és a karikagyűrűk miként különböznek egymástól - külön történetük, kialakításuk és jelentésük van.