A Kickstarter mostanra a független játékfejlesztők egyik legfontosabb állomása lett, ha egy érdekes ötletüket meg szeretnék valósítani. Egyre több pozitív példát lehet felhozni arra, hogy egy kis bagázs szép summára szert téve állhatott neki álmuk valóra váltásához -- és akkor azt még nem is mondtuk, hogy a Kickstarter forgalma a régi teljesítményének sokszorosára növekedett, s ezzel együtt valószínűleg a bevétele is szépen alakult. Ezek fényében nem csoda, hogy mások is szeretnének beszállni ebbe az új, virágzó iparba, köszöntsük tehát a legújabb játékost, a Gambitioust.

A ma elindult Gambitious pontosan ugyanazt nyújtja a játékosok és a fejlesztők számára, mint a Kickstarter. A csapat feltölti a játékának ötletét, ismerteti, hogy mit szeretnének megvalósítani, s erre mennyi pénz kellene, az érdeklődők pedig az általuk megfelelőnek ítélt összeget átutalják, aminek fejében valamilyen kisebb-nagyobb ajándékot is kapnak. Itt is egy biztonságos rendszer gondoskodik a pénzünkről, a fejlesztők pedig teljes mértékben megtarthatják a szellemi tulajdonukra vonatkozó jogokat, bár arra van ehetőség, hogy korlátozott, a fejlesztők által meghatározott mértékben a támogatók részesdést vegyenek a projektben.

A kizárólag játékokra koncentráló portálon már most számos ötlet közül válogathatunk, hamarosan pedig egy nagy visszatérőt, a 3D Realms-ot és annak régi-új játékát is támogathatjuk. Érdemes szétnézni.

Elindult a Gambitious