A Marvel Studios atyaúristene, Kevin Feige nemrég arról mesélt, hogy barátságos és közkedvelt Pókember következő MCU-s kalandja már gőzerővel készül: a forgatókönyv elvileg már megvan, jelenleg épp rendezőt keresnek a projekthez (mivel az előző trilógiát dirigáló Jon Watts mostanában eléggé elfoglalt, és egyelőre nem akar visszatérni a szuperhősökhöz), illetve Tom Holland sem látja akadályát annak, hogy újra felöltse az ikonikus piros-kék jelmezt. Igaz, a nemrég megrendezett San Diegói-i Comic-Conon nem történt semmiféle bejelentés a Hálószövő negyedik Marvel Moziverzumos kalandjával kapcsolatban, ennek is megvannak a maga okai, ugyanis a Sony és a Marvel fele-fele arányban rendelkezik a karakter jogaival, így egy új filmet csakis az előbbi jelenthet be.

ultimate-spider-man-black-suit-header.jpg

Mindenesetre a Marvelnek már vannak lekötött bemutatódátumai az elkövetkezendő évekre, és egy mostanában felröppent pletyka szerint a Pókember 4-re valamikor 2026 júliusában számíthatunk. A Disney-nek erre az időszakra három, egyelőre még cím nélküli filmje van bejelentve, azonban egyet (2026. július 24.) végül töröltek. A másik kettőt (2026. augusztus 7. és 2026. szeptember 11.) még tartják, viszont az, hogy valamelyik a Pókember 4 lesz, kétséges, mivel a Sony-val való kooperáció okán elvileg őket is fel kellene tüntetni a dátum mellett.

A film történetéről sajnos még ennyit sem tudni, bár egy másik pletyka szerint a Nincs hazaúthoz hasonlóan a negyedik rész is a multiverzum körül forog majd. A karakter egyébként feltűnhet a jövőre érkező The Fantastic Four: First Steps-ben is, ami a képregényeket ismerve magától értetődik, hiszen a Falmászó a The Amazing Spider-Man első számában találkozott először a Fantasztikus Négyessel. Sőt, mivel a legutóbbi film stáblistás jelenete arra enged következtetni, hogy a Pókember 4-ben feltűnik majd az ikonikus fekete pókruha, az sem kizárt, hogy Peter Parker ezügyben majd a szuperhős-család segítségét kéri, mivel a füzetekben Reed Richards segített neki megszabadulni a földönkívüli szimbiótától