Ennek köszönhető az is, hogy manapság már hihetetlen mértékű választékkal találjuk szembe magunkat, amikor arra adjuk a fejünket, hogy körülnézzünk valamelyik játékbolt, például a RegioJáték kínálatában. 

Ha ezt megtesszük, akkor hamar észrevehetjük, hogy a társasjátékok, a szabadtéri, a készségfejlesztő és a logikai játékok esetén is igaz, hogy a termékeket elérte a változás szele.

Ugyanakkor vannak azért igazi klasszikusok is, amik még ma is legalább annyira szórakoztatóak és élvezetesek, mint sok-sok évvel ezelőtt, amikor még mi, vagy a szüleink voltak gyerekek. Mely játékokra gondolunk pontosan? Most eláruljuk!

Rubik kocka 

A Rubik kockát 1974-ben találta fel Rubik Ernő, aki építész, szobrász, formatervező is volt, illetve egyetemi tanárként is dolgozott. Eredetileg a találmányát csak úgy illették, mint “A bűvös kocka”.

Ez lényegében nem más, mint egy 3x3x3-as elrendezésű mechanikus kirakójáték, amely 6 színes oldallal rendelkezik és minden oldal 9 kisebb elemből áll, amik elforgathatóak. A feladat az, hogy az elemek összekeverését követően a négyzeteket úgy forgassuk, hogy végül a kocka minden oldala egyszínű legyen.

Kígyós logikai játék

A Rubik kockához hasonlóan a kígyós logikai játék is egy olyan kirakós, ami nagy múltra tekint vissza. Lényege, hogy addig kell hajtogatni, csavargatni a kígyót ábrázoló műanyag rudat, amíg ki nem ad egy formát. A kígyóból sokféle formát ki lehet alakítani, ha szorgalmasan próbálkozunk.

regiojatekhu-2024-julius-linkmarketing-3.jpg

Homokvárépítés

Ha átnyergelünk a szabadtéri gyerek játékok világába, akkor is találhatunk szuper termékeket, amikkel könnyen meglehet, hogy még mi is előszeretettel játszottunk. Gondolunk itt például a homokozó készletre és a benne található eszközökre – például lapátra, vödörre, különböző formákra –, melyek segítségével homokból készült építményeket, hidakat vagy akár várat is építhetnek a gyerekek.

Sárkányeregetés

És persze nem hagyhatjuk ki a sorból a szélsárkányt sem, ami szintén a már-már ősi szabadtéri játékok közé sorolható, ám még a 21. században is nagyon szórakoztató élményeket nyújt a kicsiknek.

Amennyiben az a célunk, hogy beújítsunk egy-két új játékot, akkor fel kell készülnünk rá, hogy jóformán gigantikus kínálattal fogunk összetalálkozni, ahol kedvünkre válogathatunk az innovatív, sokféle új funkcióval rendelkező termék között.

Ha viszont meg szeretnénk mutatni a csemetéinknek, hogy mi annak idején mivel játszottunk, akkor egy kis kutakodás után találhatunk igazi klasszikus játékokat is, mint amilyen például a Rubik kocka, a kígyós logikai játék, a homokozó készlet vagy a színes szélsárkány.

Bármelyiket is szeretnénk beszerezni, a RegioJáték webshopjának kínálatában nem fogunk csalódni.