• Már az 50 év felettiek 44 százaléka játszik videojátékokkal
  • Átlagosan heti öt órát szánnak gamingre
  • Még mindig a mobil a legnépszerűbb platform

Amíg 2016-ban az 50 év felettiek 38 százaléka játszott rendszeresen videojátékokkal, addig ez az arány 2019-re 44 százalékra nőtt - derül ki az AARP frissen közzétett felméréséből.

A megkérdezett nők 49 százaléka mondta azt, hogy havonta legalább egyszer játszik, míg a férfiak körében ez az arány 40 százalék. Akik igennel feleltek, azok átlagosan öt órát játszanak egy héten, 47 százalékuk pedig napi szinten elindít valamit, ami szintén növekedés a legutóbbi felméréshez képest.

egyre-tobb-50-ev-feletti-jatszik-videojatekokkal.jpg

A legnépszerűbb eszköz az idősek körében még mindig az okostelefon, 73 százalékuk játszik mobilon. A PC 47 százalékkal a második, míg a konzolok aránya mindössze 13 százalék.

A legkedveltebb zsáner - nem meglepő mód - a logikai, 49 százaléknak ez a kedvence, éppen megelőzve a kártyás játékokat (47 százalék). Kiderült az is, hogy 76 százalék a puszta szórakozás miatt játszik, 67 százalék így szeretné magát mentálisan frissen tartani, 63 százalék a kihívás és a problémamegoldás miatt kedveli ezt a hobbit, míg unalomból 60 százalék, stresszűzésből pedig 57 játszik.