Napjainkban ez nem olyan lehetetlen! Vannak olyan zsebkések, amelyek kifejezetten a mindennapi élet megkönnyítését szolgálják. 

A következő pár sorban most összegyűjtöttük ezeknek a legfőbb jellegzetességeit egy cikken belül, hogy te is hamar megtaláld a hozzád illő darabot. 

Mik azok az EDC zsebkések?

Az EDC zsebkések egy sajátos kategóriát testesítenek meg a vágóeszközök világában. Azt is mondhatjuk, hogy nincs ezekhez hasonló kés, habár ez nem teljesen igaz, de számos típus közül emelkednek ki praktikus kialakításuknak köszönhetően. A Kések Ollók Webáruház EDC kínálatában például sokféle szépséggel találkozhatsz, és ezeket szinte bárhová magaddal viheted. 

kesek.jpeg

Az EDC, az Every Day Carry mozaikszava, ami a mindennapos alkalmazásra utal. Amennyiben te is azok közé tartozol, akik szeretnének a zsebkésükkel kelni és feküdni, akkor ezt a csoportosítást neked találták ki. Az ilyen darabokkal barkácsolhatsz, túrázhatsz, kempingezhetsz és akár étkezhetsz is.

Magnum Advance a Bökertől

A Böker márka messze földön híres minőségi késeiről, és ha a kínálatukból választasz bicskát, akkor jó darabig nem is kell a vásárlással foglalkoznod. 

A Böker Magnum Advance All Back Pro a Böker Magnum Advance sorozat taktikai darabja, amely a tökéletes EDC zsebkést jeleníti meg előttünk. A penge Böhler N695 rozsdamentes, csillogásmentesített fekete bevonattal ellátott acélból készült. 

Nem túlzok, amikor azt mondom, hogy akár egyetlen ujjal is kinyithatod. Ezt a nyitószemölcsök teszik lehetővé. A pengeháton továbbá egy speciális ujjtámasz is található, ami a stabil tartást garantálja. A markolat szálerősített, fekete műanyag és csúszásmentes a kailakítása.

Zsebkések útvesztőjében

A Bökernél soha ne érd be kevesebbel! Rengeteg kés kerül a piacokra, és a széles választék néha képes összezavarni, különösen akkor, ha kezdő vagy a témában. Szerencsére a minőségnek mindig vannak ismertetőjegyei. 

A jó bicska pengéje kizárólag rozsdamentes anyagból kerül legyártásra. Ezt elsőre nem egyszerű felismerni, de gyakran megesik, hogy a silány pengéket furcsa elszíneződések, foltok tarkítják. Az ilyet véletlenül se vedd meg.

A markolat anyaga lehet műanyag és fa is. A lényeg ebben az esetben az, hogy ne legyen csúszós a felülete! A csúszós felületet a túlzott “csillogás” árulhatja el, de ez nem mindig figyelhető meg ilyen jól. 

A komolyabb darabokon szintén láthatsz biztonsági zárat, ami a balesetmentes használatot segíti.

A vásárlás előtt tehát mindig olvasd el a termékleírást, amely részletes tájékoztatást ad a késről. Az EDC bicskákkal bármilyen szituációt megoldhatsz, de ezek beszerzése során is mindig a minőség legyen a szemed előtt!