Kétség sem férhet hozzá, hogy a Star Wars Outlaws lesz a nyár egyik legizgalmasabb megjelenése, és nemcsak azért, mert ez lesz az első nyílt világú kaland a messzi-messzi galaxisban, hanem azért is, mert az eddig látottak alapján egy felettébb jó játékkal kedveskedik nekünk a Massive Entertainment csapata. Az augusztus 30-án érkező kalandba jó alaposan belenézhettünk a legutóbbi Ubisoft Forward során, néhányan pedig már bele is kóstolhattak a program kínálta élményekbe – köztük a JorRaptor nevű youtuber, aki természetesen meg is osztotta a tapasztalatait.

A tartalomgyártó videós beszámolóját ITT tudjátok megtekinteni, emellett pedig szöveges formában is megosztotta azokat a játékelemeket (köztük néhány újdonsággal), amikkel a kétórás próbaidőszak során találkozott. A legfontosabb, hogy Kay (az Outlaws főszereplője) három fejleszthető felszereléssel, valamint egy szintén fejleszthető amulettel rendelkezik, a különböző ruhaszettek pedig extra bónuszt is biztosítanak – persze csak akkor, ha minden elem megvan. Akad például olyan csizma, amely gyorsabbá és halkabbá teszi a lopakodást (á la Far Cry 6), az egyik dzsekivel pedig speciális lőszerből vehetünk fel többet – a teljes játékban vélhetően rengeteg hacuka lesz, szóval lehet kísérletezni a stílusokat illetően. Ehhez kapcsolódóan vannak olyan üzletek a városokban, melyek egy-egy frakcióhoz tartoznak, a rangunktól függően pedig akár exkluzív darabokkal is bővíthetjük a ruhatárunkat, ami mindenképp jó hír a maximalisták számára. Apropó frakciók: ahogy azt már a Ubisoft is kiemelte, a döntéseinktől függően változik a szindikátusokkal való viszonyunk, ha pedig túl sokszor teszünk keresztbe az alvilág nagykutyáinak, nem túl barátságos tagokból álló osztagokat küldenek utánunk, ami a Birodalomhoz köthető körözési rendszerrel karöltve már elég nagy gondot jelenthet.

star-wars-outlaws-ubisoft-massive-entertainment.jpg

Nem meglepő módon a sunyulás szerelmeseinek is kedveznek a fejlesztők, hű társunk, Nix például halottnak tettetheti magát az ellenfél elterelésének céljából, az erősebb szembenállókat pedig akár sokkolhatjuk is, ha nem akarunk nyílt konfrontációba keveredni. Apró kis barátunk természetesen ezen túlmenően is hasznosnak bizonyul majd az Outlaws során, mivel amellett, hogy képes szkennelni a környezetet, a fontosabb tárgyakat is ellophatja a katonáktól – ezt ugyebár a kiadó is megmutatta korábban. JorRaptor szerint a lövöldözés hasonló elven működik, mint a Battlefront-játékokban (tehát itt is lesz gyors újratöltés), megfűszerezve egy kis Dead Eye mechanikával a Red Dead Redemption-szériából – erre egyébként sokszor szükségünk lehet, mivel Kay a beszámoló alapján nem tűri túl jól a bekapott találatokat. Végezetül arra is kitért, hogy a videójátékban először átélhető Sabacc kifejezetten élvezetesnek tűnik, ráadásul a pénzen túlmenően is elég sok előnnyel jár, Nix pedig segíthet picit a győzelemhez vezető úton, amennyiben nem zavar, hogy csalással markoljuk fel a krediteket. A leírtak alapján tehát nem a Star Wars Outlaws-zal fog kilépni a Ubisoft a komfortzónájából, de ezt talán nem is várja tőle senki, bőven elég, ha kapunk egy tisztességes open world címet, ami a messzi-messzi galaxisba kalauzolja a rajongókat. Ennek pedig a jelek szerint maradéktalanul eleget is fog tenni a nyár végén debütáló alkotás.