Szinte biztosan nem én vagyok az egyetlen, akinek máig a 2004-es Half-Life 2 a kedvenc FPS-e, és vélhetően nem csak én hangoztatom, hogy mostanra teljesen felesleges várni a harmadik felvonásra. Legalábbis így voltam ezzel a VR eszközökre készült Half-Life: Alyx érkezéséig, melynek utolsó képkockái ismét felélesztették bennem a reményt, hogy egyszer még láthatjuk, mi történt az Episode 2 epilógusa után. Azt már tudjuk, hogy a Valve jelenleg a Deadlock című külső nézetes hero shooteren ügyködik, ez azonban nem jelenti azt, hogy ne lehetne más vas is a Steamből befolyt összegek által melegen tartott tűzben, egy mostani felfedezés pedig egyenesen arra utal(hat), hogy a legendás stúdió egyáltalán nem feledkezett el minden idők legismertebb néma leventéjéről.

half-life-3-valve.jpg

Redditen ütötte fel először a fejét, hogy a videójátékos berkekben eléggé otthonosan mozgó szinkronszínész, Natasha Chandel (Starfield, Call of Duty: Vanguard, Valorant, Fallout 76) önéletrajzában szerepel egy Project White Sands kódnéven futó videójáték, ami – ahogy azt a mellékelt ábra is mutatja – egyértelműen a Valve-hez köthető, és biztosan nem a fent említett Deadlockot takarja. A dolog csak ezt követően válik igazán érdekessé, mivel – ahogy arra az egyik hozzászóló is rámutatott – a White Sands nevű nemzeti park Új-Mexikóban van, ahol (dobpergés) a Half-Life-széria ikonikus helyszíne, Black Mesa is található.

Véletlen lenne? Meglehet, de ha mindezt csak viccnek szánta a Valve, akkor azon nem sok ember fog röhögni. Az is előfordulhat, hogy mire ez a hír kimegy, Natasha Chandel oldaláról már eltűnik ez a projekt, az internet mindenesetre nem felejt, szóval kíváncsian várjuk, mikor hallunk legközelebb a titokzatos játék felől. Amíg pedig vágjuk a centit, íme egy kis összeállítás az imádott Half-Life 2 legemlékezetesebb pillanataiból: