De nemcsak azzal van a baj, hogy ellepnek mindent: mivel kórokozókat is hordozhatnak, ezért élelmiszer-látogató kártevőnek is minősülhetnek!

Abban az esetben tehát, ha az Ön lakásában is elszaporodnak, akkor ideje cselekedni! Erre pedig többféle lehetősége is van. Nézzen szét a Csapdashop.hu rovarirtószerei között!

Hangyairtó gél

Az egyik leghatékonyabb módszer a speciális hangyairtó zselé alkalmazása. Ezt a készítményt ugyanis a hangyák elfogyasztják, és miután visszatérnek a fészekbe megfertőzik az egész kolóniát, beleértve a királynőt is. Ennek köszönhetően pedig végül az egész boly elpuszul.

A használata rendkívül egyszerű: a zselét egy speciális adagolós gélezőpisztollyal kell elhelyezni a hangyák által gyakran felkeresett területeken. Mivel bizonyos gélekhez jár kinyomórúd, így ezeknek az esetében nem feltétlenül szükséges géladagolót is vásárolni.

Hangyairító por

A hangyairtó por használata akkor lehet kiemelkedően hatékony, ha közvetlenül a hangyabolyba, vagy legalábbis a járataikba tudja juttatni. Önnek csupán annyi a dolga, hogy a választott port egy speciális porozógépre csatlakoztatható hegyes tűszerű adapter segítségével az apró résen keresztül befújja.

csapdashophu-2024-majus-linkmarketing-1.png

Egyéb teendők

Ha azt szeretné, hogy a házilagos hangyairtás eredményes legyen, akkor mindenképpen fel kell mérnie, hogy milyen hangyafajtával is áll szemben, mivel mindegyik másképpen reagál az egyes szerekre. 

Tökéletes példaként említhető a lóhangya, amelynek az irtásához speciális irtószerekre és profi módszerre van szükség. Erről bővebben a korábban már érintőlegesen említett Csapdashop.hu kártevőirtás blogján részletesebben is olvashat. 

Aztán ott van még a fáraóhangya is, amelynek az irtása szintén kihívást jelenthet, mivel nagyon kicsi és nehezen észlelhető, arról nem is beszélve, hogy különféle magasságokban és útvonalakon közlekedhet. Az esetében leginkább a gélezés és az egyéb csalétkek elhelyezése működhet.

Végül, de nem utolsósorban pedig érdemes a helyszínt is alaposan megvizsgálni. Ha felméri a hangyák vonulási irányát, és követi őket, hogy megtudja, hova vezet az útjuk, akkor az segít meghatározni a hangyairtás legmegfelelőbb módszerét.

Ha nem érzi biztosnak magát a dolgában

Az említett Csapdashop.hu nem csupán minőségi rovar- és rágcsálóirtási termékeket, hanem szakmai támogatást is nyújt a vásárlói számára a kártevők elleni hatékony védekezéshez. Így, ha bizonytalannak érzi magát, akkor inkább kérjen a szakértő csapattól tanácsot!