Nem meglepő tehát, hogy a Kaposvárállás weboldalán keresztül ebben a kategóriában is gyakran jelennek meg újabb lehetőségek. Read more, vagyis az alábbi linkre kattintva: https://kaposvarallas.hu/allasok/adminisztracio-irodai-munka böngészhetünk a legjobb lehetőségekből. Milyen adminisztrációs állások javasoltak?

Kezdjünk rögtön a recepcióssal!

Bár sokak számára meglepő, de a recepciós munkakör is az adminisztratív pozíciók közé tartozik. Mivel ő folyamatosan más emberekkel van interakcióban - legyen az egy vendég vagy egy másik munkatárs -, így a munkájához elengedhetetlen, hogy megfelelően tudjon kommunikálni. Nem árt mellé a jó problémamegoldó képesség.

Folytassuk a sort az adatrögzítővel!

Az adatrögzítő az egyik legismertebb irodai adminisztrációs munkakör. A legfőbb feladatai közé tartozik az adatbevitel, illetve a dokumentumok kezelése és lefűzése, ami miatt a precizitás és a monotonitástűrés ebben a pozícióban rendkívül fontos.

Ejtsünk pár szót az asszisztensről is!

Az asszisztensi szerepkör betöltéséhez általában már felsőfokú végzettség szükségeltetik, és a feladatai is jóval felelősségteljesebbek. Vegyük példának mondjuk a pénzügyi asszisztenst, amelynek tevékenységei közé az általános adminisztráción túl, a vevői számlák kiállítása, a házipénztár kezelése és a számlamegfelelőség ellenőrzése is hozzátartozik.

Zárjuk a sort az irodavezetővel!

Az irodavezető az iroda működésének mozgatórugója, amelyből adódóan ennek a szerepkörnek a betöltéséhez a felsőfokú végzettség mellett rendszerint még jó néhány év szakmai tapasztalat és felsőfokú nyelvtudás is szükségeltetik.

https-kaposvarallashu-2023-julius-cikk8.jpeg

A vezetői vénát pedig már nem is említjük. Ez ugyanis az egyik legalapvetőbb dolog ahhoz, hogy valaki ebben a munkakörben helyt tudjon állni.

Adminisztrációs gyakornok

Az adminisztrációs gyakornoki munka nagyszerű lehetőséget biztosít a diákoknak, hogy a nyári szünetben vagy az egyetemi tanulmányaik mellett bepillantást nyerjenek egy vállalat hétköznapjaiba, és valós szakmai tapasztalatra tegyenek szert. 

A cégek is előszeretettel kínálják ezt az opciót. Sőt, előfordulhat az is, ha egy jelentkező jól teljesít a gyakornokság alatt, akkor az iskolai éveket követően egy főállású pozíciót is felkínálnak neki.

Tippek az álláskereséshez

Mivel ezek a pozíciók rendkívül népszerűek, így nem ritka, hogy egy-egy álláshirdetésre akár több százan is jelentkeznek. Vagyis, ha netán elsőre elutasítanák a pályázatunkat, akkor se csüggedjünk, hanem próbálkozzunk tovább türelmesen és kitartóan!

Emellett még azt tudjuk javasolni, hogy a jelentkezéshez csatoljunk egy motivációs levelet is. Ennek segítségével ugyanis képet adhatunk a HR-esnek a szövegszerkesztési képességeinkről, ami nagy előnyt jelenthet.