Ez azonban nem annak a függvénye, hogy adott pillanatban melyik alkoholnak mekkora renoméja, népszerűsége van, hiszen a felsorolt italokat általánosságban, aktuális divathullámoktól függetlenül is előszeretettel fogyasztják.

A vermut népszerűtlen?

A Prémium Italnagykereskedés Online vermut kínálatának bősége, sokszínűsége is remek bizonyíték arra, hogy erről egyáltalán nincs szó. Inkább az a vélekedés árthat neki, hogy silány, rossz minőségű italról van szó alapvetően. 

Ez persze tévhit a javából, így badarság lenne bedőlni neki, noha az tény, hogy nemcsak magas színvonalú változatai érhetők el. Ám ez ugyanúgy igaz a borra vagy a vodkára is. Az viszont, hogy gyakorta gyenge minőségű vermutot találunk a szórakozóhelyeken, sajnos sokszor igaz, s mindjárt rávilágít arra is, hogy miért olyan vegyes a hozzáállás szegény vermuttal szemben.

Olyan a vermut, amilyen a bor, amiből készült 

Legalábbis abban egészen biztosak lehetünk, hogy az összetevők és az a gondosság, amivel készült vagy nem készült az ital, éppúgy meghatározó a vermut esetében, ahogy bármely más alkohol esetén is.

https-premiumitalnagykerhu-2023-oktober-cikk1.jpeg

Bor, borpárlat, fűszerek és érlelés - voltaképpen semmilyen olyan tényező vagy gyártási folyamat nincs ebben, ami ne lenne ismerős az alkohol elkészítésében minimálisan jártas érdeklődő számára, noha az nem kérdés, hogy ez önmagában egy percig sem jelenti azt, hogy ne lenne bőséges hibalehetőség benne így is.

Hogyan érdemes fogyasztanunk?

Az alapvetően édeskés italban domináns szerep jut a fűszereknek, s ne higgyük egyetlen percig sem, hogy nem érdemli meg a rendes kóstolást ez a nedű. A prémium színvonalú vermutra jellemző egy egészen izgalmas dimenziója az enyhén édes és kesernyés ízeknek. Egyszerre mozog két skálán, ami valóban különlegessé és izgalmas élménnyé teheti a kóstolását.

Ne feledkezzünk meg emellett arról sem, hogy egy igencsak gyakran alkalmazott koktél alapanyagot is köszönthetünk a vermut személyében. Így azok is bátran tehetnek vele egy próbát, akik tisztán, önmagukban nem szívesen isznak alkoholt.

A legjobb vermutos koktélok

A Negroni például egy klasszikusnak számító koktél, amelyben csupán három alkotóelemet találunk: a gint, a bittert és természetesen a vermutot.

Előszeretettel keverik olyan összetevőkkel is, amelyek a már említett édes és mégis keserű ízvilágot hivatottak kihangsúlyozni. Ilyen a tonik, de a whiskey, a lime és a cukorszirup is.

A Mondolero koktélban például az édes vermut és a sherry mellett a keserű narancs teszi izgalmassá a képet, na és persze a zamatot. De a jól ismert és méltán népszerű Manhattan koktél sem készülhet el vermut nélkül. Ugye máris nem annyira idegen ez az ital számodra sem?