Microsoft már jó ideje világossá tette, hogy nem zárkózik el az exkluzivitás szentségének megtörésétől, hiszen többek között a Sea of Thieves, a Pentiment, a Hi-Fi Rush és a Grounded is ellátogatott a rivális konzolra/konzolokra – a Rare kalózos címe ráadásul kimondottan kelendő  a kék tábor körében, úgyhogy jól láthatóan megéri ez az új stratégia. A techóriás bevallottan azért engedte ki az Xbox (és a PC) "börtönéből" az imént említett címeket, hogy felmérje, mekkora igény van rájuk a többi konzolon, a jövőben pedig több hasonló lépésre is számíthatunk – akár a vörös vonalak eltörlésével, ami annyit tesz, hogy idővel akár az Xbox zászlóshajónak számító franchise-ai is átugorhatnak a másik térfélre.

forza-horizon-5-xbox-playstation-exkluziv.jpg

Ez utóbbi feltételezés most ismételten megerősödni látszik, a neves bennfentes, Shinobi602 ugyanis egy egy ResetEra beszélgetés során dobta le a bombát, miszerint legalább egy nagy bejelentésre számíthatunk az új masinákat is meghódító Xbox címek kapcsán. A szivárogtató elmondása alapján erre a jövő héten fog sor kerülni, tehát több mint valószínű, hogy a Gamescomon, pontosabban az Opening Night Live-on húzza el a függönyt a Microsoft – már ha egyáltalán igaznak bizonyul a dolog, hiszen egyelőre csupán egy pletykával állunk szemben.

Shinobi ugyan nem nevezte meg pontosan, hogy melyik játékról van szó, itt jön azonban a képbe az Xbox berkekben felettébb jártas (a Game Pass leakek zömét is neki köszönhetjük) eXtas1s, aki X-en reagált a szóban forgó kommentre, méghozzá egy Mexikó térképét ábrázoló GIF segítségével, amin a "happy Cinco de Mayo" szöveg olvasható. Ebből pedig már egyenesen következik, hogy a 2021 novemberében megjelent Forza Horizon 5-re gondolt a költő, ami ugyebár épp az említett országban játszódik. Ezen a ponton azonban kapott még egy csavart a történet, mivel nem sokkal Shinobi kommentje után a Windows Centralnál tevékenykedő Jez Corden is közölt egy cikket a fejleményekkel kapcsolatban, aki a forrásaira hivatkozba azt állítja, hogy nem a Playground Games díjnyertes versenyjátékát takarják a szóbeszédek. Azt ugyan nem tudta megmondani, hogy akkor mégis melyik címről van szó, de mivel lassan kezdődik a Gamescom, napokon belül már (talán) okosabbak leszünk. Addig viszont maradnak a találgatások.