Múlt hónapban tájékoztatott minket BadSector kolléga az Európai Parlament azon elképzeléséről, miszerint minden konzolon lennie kéne egy nagy piros gombnak, amit a szülők megnyomhatnak, ha a csemetéjük olyan játékkal játszik, ami nem nekik való. Azt gondolhatnák, hogy a tervezet megrekedt az elméleti síkon, ugyanis azóta semmit sem hallottunk erről, de a derék angolok nem hagyják annyiban dolgot.

Glenis Willmot, az Európai Parlament szocialista képviselőcsoportjának tagja, valamint Anglia East Midlands-i régiójának képviselője ugyanis ma kijelentette, hogy támogatja az EP elképzelését, mert szerinte a játékok lehetnek szórakoztatóak, de még oktató jellegűek is, de nem mindegyik olyan, amit a szülők is szívesen látnának a gyermekeik kezében. Hozzátette, hogy a tervezett teljes ellenőrzést megnehezítik a számítógépekre és mobiltelefonokra könnyedén letölthető játékok, azonban arról megfeledkezett, hogy elméletben a kisgyerekek hozzá sem juthatnának az M besorolású címekhez, tehát a hiba a szülők és a boltosok, nem pedig a konzolgyártók oldalán keresendő.

Jack Thompson egyébként már azon dolgozik, hogy az eladókat és mozipénztárosokat komolyan büntessek meg, ha kiskorúakat engednek be korhatáros filmekre, vagy ha erőszakos játékokat adnak el nekik. Azonban, ha a gyerek hazudik az életkoráról, a törvény már nem tehet semmit, ám ekkor a szülőknek kell(ene) közbelépni, ha nem akarják, hogy gyermekük mentális épsége veszélybe kerüljön.