Jelen pillanatban messze nem a Sony a legnépszerűbb cég a világon, mivel elég sokan kiakadtak a szeptember 10-én leleplezett PlayStation 5 Pro árazásán, pláne úgy, hogy a cég csupa régebbi játékkal demonstrálta a félgenerációs masina erejét. Persze tény, hogy a november 7-én érkező, 800 eurót kóstáló konzol jóval erősebb az elődjénél, ám mindez nem sokat számít, ha egyelőre csak a már évek óta a piacon lévő címek részesülnek az új hardver és technológia (itt most leginkább a PSSR nevű felskálázási megoldásra gondolunk) előnyeiből. Ráadásul eléggé úgy fest, hogy a vállalat a The Last of Us Part 2 Remastered után is folytatni kívánja a feleslegesnek ható felújítások készítését, a Horizon Zero Dawn remaster kiadása mellett ugyanis most újabb alkotás tűnt fel az értelmetlen ráncfelvarrások egén.

days-gone-remaster.jpg

A kép forrása: IGDB

Az egész történet úgy kezdődött, hogy az ismert ipari bennfentes, Jeff Grubb szerint a Sony egy olyan felújítás leleplezésére készül az állítólag szeptember 24-én megrendezésre kerülő State of Play során, amely még annyira sem izgalmas, mint az említett Horizon. Ennek kapcsán aztán a VGC-nél tevékenykedő Jordan Middler is billentyűzetet ragadott, és a következő szöveggel posztolta újra a Hunter nevű X felhasználó tweetjét: „Ha mérges volt azért, amiért a karaktere benne van az Astro Botban, ezek után el fogja veszíteni a fejét”.

Az újságíró egyértelműen a Days Gone rendezőjére, John Garvinra utalt ezzel a megjegyzéssel, aki némiképp kiakadt azon, hogy a Bend Studio az év játékának ígérkező platformer reklámozásához használta fel Deacon St. Johnt. Ebből már könnyedén kikövetkeztethető, hogy Middler szerint a 2019-ben megjelent posztapokaliptikus akció-kalandjáték lehet a következő program, amit leporol a vállalat, ez pedig annak fényében egy teljességgel felesleges lépés lenne, hogy a Days Gone a mai napig remekül megálja a helyét, nem mellesleg kudarcként lett elkönyvelve anno, ezért is került a kukába a folytatás. Talán mondanunk sem kell, hogy jelen pillanatban egy szimpla szóbeszédről van szó, így senki ne vegye készpénznek az imént leírtakat, de a Sony legutóbbi döntéseiből kiindulva egyáltalán nem lennénk meglepve, ha végül tényleg új fényezést kapna a főszereplő motorja.

A borítóképek forrása: PlayStation