Azonban ma már például a bejárati ajtó cseréje sokkal egyszerűbb, mint 2-3 évtizeddel ezelőtt. Nézzük is a konkrét lépéseket!

  1. A kínálat felmérése, egy gyártó vagy forgalmazó kiválasztása

Talán ez a legnehezebb, ugyanis a piac hatalmas, az ajánlatok száma pedig szinte végtelen. Mégis meg kell találni azt az egyetlen üzletet vagy céget, ahonnan beszerezzük majd az új nyílászárót. Erre a lépésre ne sajnáljuk az időt, akár több napot vagy hetet is rászánhatunk a kínálat átböngészésére!

Ha egyetlen olyan ajtót sem találunk ezalatt, ami maradéktalanul megfelelne az elképzeléseinknek, akkor érdemes lehet az egyedi ajtókat gyártó vállalatok felé kacsintgatni, hiszen náluk nem egy előre összeállított termékpalettára kell szorítkozni. 

  1. Az új ajtó megtervezése

Ehhez választhatjuk a klasszikus “papírra skiccelős” módszert, de sokkal modernebb és kényelmesebb, ha virtuális ajtótervező programot használunk. 

A gondozásmentes kerítéselemeket és egyedi bejárati ajtókat gyártó Nívó weboldalán is találunk ilyet, ahol részletekbe menően megtervezhetjük leendő nyílászárónkat, akár alap-, akár luxuskategóriás ajtóban gondolkodunk. A felület könnyen kezelhető, ha pedig némi inspirációra van szükségünk, akkor szétnézhetünk a galériában is.

Miután az ötlet megszületett és megterveztük az új ajtót, ideje a tettek mezejére lépni. A kész tervet küldjük el a Nívó munkatársainak, akik ennek alapján elkészítik számunkra az előzetes árajánlatot!

https-nivohu-2022-marcius-cikk3.jpeg

  1. A helyszíni felmérés

Mivel egyedileg gyártott ajtóról van szó, nagyon fontos, hogy a mérések pontosak legyenek, hiszen akár egy-két milliméteres eltérés is nagy galibát okozhat. 

Ezért ha jelezzük, hogy az árajánlatot elfogadjuk, akkor egy előre egyeztetett időpontban kijön a helyszínre a Nívó egyik szakembere, hogy levegye a leendő ajtó méreteit és átbeszélje velünk a továbbiakat. Ha mindent letisztáztunk, adjuk le a végleges megrendelést, és fizessük be a kért előleget!

  1. A gyártás

Ezen a ponton csak annyi dolgunk van, hogy kivárjuk, amíg a cég legyártja a rendelt nyílászárót. Mivel egyedi ajtóról van szó, ez akát 4-6 hétig is eltarthat. Legyünk türelmesek!

  1. A kiszállítás és a beszerelés

Miután az ajtó elkészült, a cég munkatársai felveszik velünk a kapcsolatot és egy előre egyeztetett időpontban kiszállítják a terméket. A helyszínre érkező szakemberek kibontják a falból a régi ajtót és beszerelik az újat, így nekünk erre sem lesz gondunk. 

Egy hozzáértő csapat modern szerszámokkal mindössze 2-3 óra alatt elvégzi a feladatot, kérésre pedig a régi ajtó elszállításáról is gondoskodnak, sőt, tiszta és rendezett környezetet hagynak maguk után.

Az új ajtó immár a helyén van, nekünk pedig ehhez tulajdonképpen ki sem kellett mozdulnunk otthonról. Hát lehetne egy ajtócsere ennél egyszerűbb és kényelmesebb?