• Elkaszálták az Earthworm Jim 4-et
  • A tervek szerint Intellvision Amico-exkluzív lett volna

1994-ben lépett színre a népszerű szkafanderes földigiliszta, avagy Earthworm Jim, akinek első kalandját számos folytatás követte, az elkaszált projektek és hosszú szünet után pedig úgy tűnt, hogy az Intellivision Amico hozhatja el nagy visszatérését. A Mattel 1980-as otthoni konzolját továbbgondolva feltámasztó készülék a zeneszerző és a Video Games Live társalapítója, Tommy Tallarico szerelemprojektje, azonban a konzol sorsa jelenleg elég bizonytalan a számos halasztást, Tallarico tavaly februári CEO-ként való lelépését és a számos aggasztó jelentést figyelembe véve.

Emiatt a tervek szerint Intellivision Amico-exkluzív új Earthworm Jim-játék is veszélybe került, amit még 2019-ben leplezett le Tallarico és a sorozat alkotója, Doug TenNapel. Az Earthworm Jim 4-ről azóta csupán egy rövid kedvcsinálót láthattunk, és úgy tűnik többet nem is nagyon fogunk, ugyanis egy Discord beszélgetés alapján szép csöndben a szőnyeg alá söpörték a játékot.

A találgatások szerint ennek egyik oka az lehet, hogy az Intellivision nem rendelkezett a játék jogaival, vagy miután az Amico elkezdett a szakadék felé száguldani, inkább elkaszálták a projektet. Frank Cifaldi, a Video Game History Foundation társalapítója egy fejlesztő barátjátra hivatkozva hozzátette, hogy a játék költségvetése állítólag 200 000 dollár volt, és a rajongókhoz hasonlóan ő is rendkívül szomorú, hogy már sosem fogja meglátni a napvilágot.