EA, Pandemic, Bioware...Ezekben a nehéz időkben bizony az Electronic Arts sokszor nyelt nagyokat, hiszen az Activision Blizzard megjelenésével nagyon komoly riválisra leltek (tudom, hogy agyonszajkózom ezt, de hát a jó pap és a Guru-olvasó holtig tanul). Jött azonban más megdöbbentő hír is, hiszen az EA bekebelezett teljes egészében két fejlesztőcsapatot: a Pandemic Studios és a BioWare Corporation került "rabsorba". Persze nem kell féltenünk a srácokat, azért annyira mégsem lesz rossz dolguk.

Megtudtuk ugyanis, hogy az EA a minap erősítette meg: a két csapat végleg beleolvadt a kiadóvállalatba. A korábbi nagyfőnökök ezen kívül igen komoly beosztásokat kaptak, továbbá némelyikük szépen csillogó rangot is kapott. Így tehát a Pandemic Studiostól Andrew Goldman és Josh Resnick korábbi cégük társigazgatói lettek, s ezen kívül alelnöki tisztséget is kaptak az EA-nél. A BioWare-nél munkálkodó Greg Zeschuk és Ray Muzyka szintén korábbi vállalatuk társigazgatói lettek, s mily meglepő: ők is alelnöki posztot kaptak a kiadónál. Míg a Pandemic Studios vezető produkciós igazgatója Greg Borrud lett, addig Frank Gibeau az EA Games Label igazgatói posztját szerezhette meg.

Kíváncsi lennék, mennyit fognak így keresni a srácok, hiszen bizonyára jól jártak egy-egy alelnöki szék megszerzésével - mely természetesen biztos puhább és selymesebb is, mint egy piszkos alkalmazotti trón, hehe. Reméljük nem ezekkel a beosztásokkal szeretné az EA lezsírozni a korábbi csapatok fejeseit, hogy aztán kiheréljék a jövendőbeli projekteket...