Az EA háza táján úgy látszik nem fektették le egyértelműen a kommunikáció legfontosabb pontjait, hiszen a vezetőség tagjai nem először tesznek olyan kijelentést, amit később módosítani kell, vagy egyenesen visszavonni. Emlékeztek arra, mikor a cég kijelentette, hogy minden játékában lesz mikrotranzakció, majd pedig közölték, hogy valójában csak a mobiltelefonokra írt játékokra gondoltak? Vagy arra, hogy egyáltalán nem támogatják a Wii U-t, hogy aztán később már azt nyilatkozzák, hogy csak jobb eladásokra várnak, s nem adták fel a reményt? 

Nos, most megint egy hasonló dolog történt, a Gamescom során ugyanis Peter Moore azt mondta, hogy az EA a továbbiakban nem fog offline játékokat kiadni. Ezen sokan felkapták a fejüket, a aggodalom azonban hiábavaló volt, ma ugyanis a cég ügyvezető igazgatója egy blogbejegyzésben korrigált, mondván: a cég által kiadott játékok egy jó része, de nem a többsége támogatja majd azt, hogy internetkapcsolat nélkül tudjunk játszani, ez ugyanis láthatóan fontos a vásárlóknak.

Moore továbbá leszögezte: nem minden játékuk követel meg internetkapcsolatot, s azt sem tervezik, hogy a népszerű sorozataik free-to-play variánst kapjanak, de ez utóbbi irányvonalat a jövőben továbbra is követni fogják, mivel úgy gondolják, hogy ez érdekli az embereket és jó játékokat lehet megvalósítani.

ea.jpg